Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Szeged Beton - Partizan Beograd 9-13

Négygólos vereséget szenvedett a Szeged Beton csapata a Partizan Beograd együttesétől az Interliga keddi mérkőzésén. Kásás Zoltán szerint volt tartása csapatának.
Férfi Vízilabda Interliga
Szeged, újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Kun, Golijanin (szerb).

SZEGED BETON - PARTIZAN BEOGRAD 9-13 (3-4, 3-4, 0-2, 3-3)

BETON: Baksa - Juhász, VINDISCH, MOLNÁR 3, Komlósi, Lehmann 1, TÖRÖK 3. Csere: Varga, Busila 2, Kuncz, Szabó, Kayes, NÉMETH (kapus). Edző: Kásás Zoltán.

BEOGRAD: Soro -  Aleksics 2, Pijetlovics 2, Prlainovics 5, Gocsics, S. Mitrovics 1, Vujaszinovics 2. Csere: Gak, B. Mitrovics, Markovics, Mirkovics, Cuk, Milos Korolija 1, Avramovics. Edző: Igor Milanovics.

Emberelőny: 9/3 ill. 6/2.

Ötméteres: 1/1 ill. 1/1.

Kipontozódott: Aleksics (25. perc), Komlósi (31. perc)

Kásás Zoltán: Ennyivel jobb volt a Partizan, hiszen  sok válogatott játékos alkotja a keretet. Jól küzdöttünk, volt tartása a csapatnak, ennek ellenére kaptunk 3 elkerülhető gólt. Jó csapat ellen persze könnyebb hibázni, mi is többet rontottunk az elején. Azt viszont sajnálom, hogy Baksa Laci nem védett túl jól az első játékrészben. Örülnék, ha minden héten tudnánk ilyen intenzitású mérkőzéseket játszani. Az utolsó gólért viszont mérges vagyok, hiszen Eb-t vb-t vesztettünk úgy, hogy Vujaszinovics előtt nem raktuk fel a kezünket.

4. negyed

8. perc:
Vujaszinovics töri meg a csendet. 45 másodperc vissza, Kásás Zoltán kér időt. 9-13. Busilának nincs szerencséje. Még felúszik a Belgrád, de marad az állás, 4 góllal győz a Partizan Beograd. 9-13.

7. perc: Küzdenek a csapatok a gólért, mindkét félnek felerősödött a védelme, a kapusok parádéznak.

6. perc: Németh is biztos kézzel hárít, most megállt a gólgyártás.

4. perc: Juhász szerez labdát, de Gocsics cseni azt vissza Kayestől. Nem mintha szabályosan tette volna...

Németh és a szegedi védelem jól muzsikált a mérkőzés hajrájában. Fotó: Frank Yvette
Németh és a szegedi védelem jól muzsikált a mérkőzés hajrájában.
Fotó: Frank Yvette

3. perc: Molnár úszik meg, Németh jó ütemben indít. Ismét egy tanítanivaló gól. 9-12.

2. perc: Jót tett a szegedi időkérés, Busila vágja be. Prlainoviccsal szemben tehetetlenek vagyunk, már ötnél jár. 7-12. Busila most elkapta a fonalat. 8-12.

1. perc: Kisebb tétlenség után Vujaszinovicsé a labda. 20 másodperc elég volt a gólhoz, Aleksicsra haragszunk. 6-11.

3. negyed (0-2)

8. perc: Vindisch lövését üti ki a belgrádi kapus, majd Molnár lövésére vetődik rá. Németh is védéssel zárja a negyed. Marad a 6-10.

7. perc: Soro feltámadt, Vindisch lövését hárítja. Prlainovics kedve sem akar lankadni. 6-10.

6. perc: Milos Korolija fordul be, de Németh fogja a lövést. Ez nagyon kellett. Kisebb harc a labdáért, de Kayes alul marad a 3 belgrádival szemben.

5. perc: Kontrát fújnak a bírók, fórban a vendégek, de Kayes szépen blokkol.

Méltó ellenfele volt a Beton a Partizannak KÉPGALÉRIA

4. perc: Prlainovics nem akarja megunni a góldobálást, már háromnál jár. 6-9.

3. perc:
Kuncz ejt távolról, Soro éppen a felső kapufára tolja. Hogy ennek mindenhova elér a keze...

2. perc: Kuncz suhint a szélről, meglepte Sorót, de sajnos még bele tudta rakni a kezét. A belgrádi gólgyártás is megállt.

1. perc: Gocsics hamarabb indult a labdáért, így a Beton kezdheti a negyedet. Egyből előnnyel is, de nincs hazai találat, Busila lövését blokkolják.

Ez eddig nem a kapusok napja, az első félidőben annyi gól esett, mint egy átlagos mérkőzésen szokott. A Szegednél Németh melegít, valószínűleg ő kezdi a második félidőt. Molnár és Török góljainak köszönhetően nem tud meglépni a Belgrád, a kétgólos hátrány még ledolgozható az utolsó két negyedben.

2. negyed (3-4)

8. perc:
Még van idő egy vendég támadásra, de Juhász szerez labdát. Elindulni viszont már nem tud vele a Beton, a félidőben marad a kétgólos belgrádi vezetés. 6-8.

7. perc: A ex-szegedi Milos Korolija is betalál régi csapatának. Török gyorsan visszaállítja az eredményt. 6-8.

6. perc: Molnár oktatja az ellenfelet, parádés gólt szerez a szegedi center. 5-7.

Prlainovics (kék 7) nem kímélte a szegedieket. 5 gólja bizonyítja, miért is világbajnok. Fotó: Frank Yvette
Prlainovics (kék 7) nem kímélte a szegedieket. 5 gólja bizonyítja, miért is világbajnok.
Fotó: Frank Yvette

5. perc: Komlósi ellen fújnak a bírók, a Beogradnak is megvan a büntetője. Stefan Mitrovicsnak meg a gólja. 4-7.

4. perc: Lehmann hozza vissza a meccsbe a Betont, újra "csak" két gól a hátrány. 4-6.

3. perc: Aleksics is feliratkozik a gólszerzők közé. Ismét kettő a vendég előny. 3-5. Vindisch lövését követően megfagy a levegő, látszólag a belső kapufáról jön ki a labda. De sajnos nem. Prlainovics lövése tisztán bent volt. 3-6.

2. perc: Cuk mellédurrant, Soro lehalássza a szegedi beadást.

1. perc: Török hozza el a labdát, Cuk egy fél testhosszal lemarad. Első próbálkozása kimarad a szegedi játékosnak, de a labda marad a Szegednél. Keményen védekeznek a vendégek, nincs hazai találat.

1. negyed

8. perc:
A második emberhátrány kipipálva, Kayes szerez labdát. A két hatalmas védővel nem bír a fiatal center, ismét a Beograd jöhet. Avramovics még rálövi, de Baksa védi a bombát. A negyed végén marad a 3-4.

7. perc: Varga nagyot küzd a két védővel és a kapussal, ötméteres a jutalma. Török biztos kézzel vágja be. 3-4.

6. perc: Busila enged el egy távoli bombát, Soro karja sistereg. De ettől még sajnos nincs gól. Pijetlovics viszont nem hibázik, kettőre nő a Partizan előnye. 2-4.

Molnár Tamás vezényletével nagyot küzdött a Beton. Fotó: Frank Yvette
Molnár Tamás vezényletével nagyot küzdött a Beton.
Fotó: Frank Yvette

5. perc: Gocsics szerez labdát, de Milos Korolija lövése erőtlenre sikeredett. Vindisch hagyja el a labdát, ismét jöhet a Beograd. Megbosszúlja magát a hiba, Vujaszinovics lő hatalmas gólt. 2-3.

4. perc: Juhász a sarokból adja be középre Molnárnak a labdát, aki könnyedén húzza be azt Soro kapujába. 2-2.

3. perc: Török vett példát nagynevű ellenfelétől, előnyből egyenlít a fiatal válogatott. 1-1. Prlainovics is elkapja a fonalat. 1-2.

2. perc: Pijetlovics előnyben avatja fel Baksa kapuját, vezet a Partizan. 0-1.

1. perc: Vindisch kis szerencsével veri Stefan Mitrovicsot, a Szeged kezdheti meg a gólgyártást. Nem sokáig jutunk, Vujaszinovics szerez labdát. Szerencsére Komlósi jól bekkelt az ellentámadásnál.

Korábban

Érdemes lesz kilátogatni ma 18 órától az újszegedi sportuszodába. A világ talán legjobb férfi pólócsapatát, a Partizan Beogradot látja vendégül a Beton. A szerb alakulat sem az Interligában, de még a lényegesen rangosabb Euroligában sem veszített még pontot. A fekete-fehérek erejét jól mutatja, hogy tíz világbajnok szerepel soraiban: Soro, Avramovics, Gocsics, Gak, Pijetlovics, Alekszics, Radjen, Prlainovics és S. Mitrovics tavaly Rómában volt tagja Szerbia aranyérmes válogatottjának, míg 2005-ben, Montrealban Szerbia-Montenegró színeiben Vujaszinovics állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

– A belgrádi meccsen jól helytálltunk, a 11–7-es vereség miatt nem kell szégyenkeznünk, a Fradi például kilenc góllal kapott ki Gocsicséktól – mondta a Beton pólósa, Juhász Zsolt. – Fantasztikus tudású játékosok, akik ráadásul négy éve szinte változatlan összeállításban szerepelnek. Évek óta rendszeresen kétkapuzunk, ismerjük őket, tudjuk, mire számíthatunk ellenük, ezekből a találkozókból rengeteget tanulhatunk.

Juhászra (jobbról) és társaira ma komoly erőpróba vár. Fotó: Schmidt Andrea
Juhászra (jobbról) és társaira ma komoly erőpróba vár.
Fotó: Schmidt Andrea

A szegediek jól kezdték a 2010-es esztendőt, magabiztosan verték a Szentes után az Újpestet is a bajnokságban.

– Kiváló a hangulat, az elmúlt pénteken is nagyszerűen sikerült a csapatösszetartó bulink – folytatta a szélső. – Rendkívül motiváltak vagyunk, mindenki ugyanazt akarja, jól szerepelni a bajnokságban.

A Betonból Kuncz Tamásnak rendbe jött a lábujjsérülése, az elmúlt héten már teljes értékű edzésmunkát végzett. Egyedül Somogyi Balázs maródi, az átlövő kezéből a héten veszik ki a drótokat, utána gyógytornász segítségével folytatja a rehabilitációt.

Olvasóink írták

 • 3. zoli100 2010. február 09. 21:33
  „Azért az erős barokk túlzás,hogy Vindisch jól játszott.Szerintem 2-3 gólt símán kaptunk róla és a lövései is elég erőtlenek voltak.Török Béla viszont nagyon jól játszott,jót tett neki a válogatottság!”
 • 2. Yucca 2010. február 09. 19:24
  „Egy ilyen erős csapat ellen ez tisztes helytállás, --
  gratulálok!”
 • 1. xene@freemail.hu 2010. február 09. 17:31
  „Reggel olvastam ezt a hírt (este 10 felé még nem volt fenn).....az ilyen rangadókról szóló híreket 1-2 nappal hamarabb is fel lehetne tenni, mert szívesen kimentem volna...sajnos így már nem tudtam változtatni a napi "programomon"...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép: a BSE ellen az mk-negyeddöntőben

A csapat által jól ismert BSE együttesével került össze a Szeviép-Szeged a magyar kupa… Tovább olvasom