Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Szeged Beton: A győztesé minden dicsőség

Történelme egyik legnagyobb sikerét érheti el az újszegedi sportuszodában szombaton 18 órakor kezdődő LEN-kupa-negyeddöntő második találkozóján a Beton. A három héttel ezelőtti, újvidéki mérkőzés 10–10-es döntetlenje mindenesetre a szegediek sikerét vetíti előre. Ez a véleménye a Tisza-partiak játékosának, Vojiszlav Vejzagicsnak is.
A betonosok egyetlen balkezese a múlt nyáron érkezett szerb Vojiszlav Vejzagics. A Partizan Beogradban nevelkedett fiatal szélső a török Galatasaray köpenyét cserélte fel a Szegedére. A kupanegyeddöntő első felvonásán annak ellenére szerzett gólt, hogy néhány héttel korábban még azt sem lehetett kizárni, hogy vállsérülése egész idényre harcképtelenné teszi.

– Én örülök a legjobban annak, hogy már csak rossz emlék a sérülésem – nyilatkozta Vejzagics. – Fontos meccsekről maradtam le, közel másfél hónapot hagytam ki...

Nemzetbeliként természetesen jól ismeri a Vojvodinát. Ebből automatikusan következik, ha valakinek, neki aztán tudnia kell a szegediek továbbjutását jelentő siker receptjét.

– Vetélytársunknál nincsenek kiemelkedő tudású klasszisok, ellenben hihetetlenül egységesek, rendkívül lelkesek, sokat és gyorsan úszó csapat. Ez mind becsülendő tulajdonság, csakhogy a mi együttesünk rutinosabb, erősebb, jobb. És azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mi játszunk hazai környezetben. Ezt ki kell, és ki is fogjuk használni!

Az első összecsapáson eldönthette volna a továbbjutás kérdését a Szeged. A harmadik negyed közepén már 10–6-ra vezetett a Kásás-legénység, aztán viszont nem várt fordulat állt a meccs addigi menetébe. Erről a következőt mondta a szélső:

Vejzagics (a kép előterében) szerint a jobbik csapat, azaz a Szeged jut az elődöntőbe . Fotó: Karnok Csaba
Vejzagics (a kép előterében) szerint a jobbik csapat, azaz a Szeged jut az elődöntőbe.
Fotó: Karnok Csaba

– Az első három játékrészben minden úgy alakult, ahogy azt megbeszéltük, elképzeltük. Másképp fogalmazva, talán ez a periódus volt a legjobb azóta, amióta a Szegedben pólózom, az utolsó negyed pedig a legrosszabb. Újfent bebizonyosodott, egy pillanatra sem szabad kiengedni, még egyszer nem követhetünk el ekkora hibát. Igaz, más kaliberű csapat a Fehérvár és a BVSC is, de ezeken a meccseken a hajrában is odafigyeltünk, koncentráltunk.

Arra a felvetésre pedig, hogy mennyire furcsa számára honfitársai ellen pólózni, ezt nyilatkozta:

– Majdnem mindenkit jól ismerek a Vojvodinából, de a vízben ez semmit sem jelent. Profi vagyok, most éppen minden tudásommal a Szeged Betont szolgálom. Amikor véget ér a meccs, akkor majd barátkozom. Persze ha lesz kedvük a kiesést követően...

Varga Tamás vezényli a Betont

Az újvidéki összecsapáson a szegediek legjobbja Varga Tamás volt. Úgy szerzett a tízből három gólt, hogy a második előtt egy rúgás következtében eltörött a lábujja. Emiatt a soron következő két bajnoki találkozót, a Fehérvár és a BVSC ellenit ki kellett hagynia. Szombaton viszont ott lesz a vízben, méghozzá „kiéhezett" állapotban.

– Kicsit tartok is ettől, nehogy túl nagy hévvel kezdjem el a meccset – fogalmazott a népszerű Csuvi. – Ilyenkor fennáll a veszély, hogy az ember nagyon akar, és az nem mindig sül el jól. Nyernünk kell! Jobbak vagyunk, de ne gondoljon senki gólfesztiválra, azt mondom, ha győzünk kettővel vagy hárommal, az már fantasztikusan jó eredménynek számít. A továbbjutás a legfontosabb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi Sportműsor

Tovább olvasom