Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Szeged Beton: a kondival nem lesz gond

Félúton jár a Szeged Beton VE férfi pólócsapata. Ezt úgy kell érteni, hogy Kásás Zoltán legénysége egy hónapja kezdte meg a felkészülését, egy hónap múlva pedig már Euroliga-selejtezőn kell bizonyítaniuk Juhász Zsoltéknak.
– Azt az „apróságot" nem számítva, hogy még mindig eléggé foghíjasok vagyunk, minden a tervnek megfelelően halad – adott számot a Szeged Betonnál eddig elvégzett munkáról Kásás Zoltán mesteredző.

A július 26-án indult felkészüléskor még nem volt a keretben a válogatottal készült Török Béla és Baksa László, a román nemzeti együttessel tréningező Andrei Busila, a nyári szünetben Máltán játszó Molnár Tamás, és akkor még hiányzott az új-
zélandi Joseph Kayes, valamint az Ausztráliából igazolt tehetség, Aaron Younger (19) is.

A Beton ausztrál pólósa, Aaron Younger szombat óta Szegeden készül az OB I-re.  Fotó: Karnok Csaba
A Beton ausztrál pólósa, Aaron Younger szombat óta Szegeden készül az OB I-re.
Fotó: Karnok Csaba

– Sajnos Baksa Laci immár velünk készül, nem utazik a zágrábi Eb-re, a tengerentúliak is megérkeztek, úgyhogy azóta valamit már javult a helyzet – folytatta Kásás. – Az elmúlt szombaton érkezett Aaron, sokat várok tőle, az ausztrál válogatottban egész ügyes dolgokat produkált a Világkupán.

A neves szakembert emellett a Szegeden készülők hozzáállása is örömmel tölti el.

– Minden játékosom valamennyi edzésen igyekszik kihozni magából a maximumot, egy rossz szavam nem lehet. Az már most majdnem biztos, hogy a srácok kondijával nem lesz gond. Egyelőre még csak magunk között kétkapuztunk, de hamarosan a Szentessel és terveink szerint a Fradival is gyakorolhatunk. Az viszont elszomorít, hogy a vállműtéten átesett Lehmann Pistára fél évig nem számíthatunk. Abban bízom, a bajnokság hajrájára ismét nagy hasznára lehet együttesünknek.

Török Béla (jobbra) már alig várja az Eb kezdetét.  Fotó: Schmidt Andrea
Török Béla (jobbra) már alig várja az Eb kezdetét.
Fotó: Schmidt Andrea

A tréner beszélt a szeptember 24–26. között esedékes Euroliga-selejtezőről is.

– Az egyik legnehezebb csoport, jól belehúztunk... A horvát Rijeka a két Vargával, Danival és Dénessel és persze a spanyol válogatott Garciával borzasztóan megerősödött, miként a Nagyvárad sem tűnik egyszerű feladatnak. A román válogatott legyőzte a mieinket, abból öten szerepelnek a Nagyváradból, és akkor még ott van a magyar trió is: Barát Feri, Monostori, Kincses. A francia Montpellier a kötelező feladvány, de a Jászberényi Gábor kapussal felálló gallokat sem szabad lebecsülni. De bárhogyan is állunk addigra össze, legrosszabb esetben muszáj megszereznünk a még továbbjutást érő második helyet a csoportban.

Török Eb-lázban

A magyar férfi vízilabda-válogatott vasárnap 13 órakor a németek ellen kezdi meg szereplését a zágrábi Európa-bajnokságon. Kemény Dénes együttesében a szegedi, Török Béla is helyett kapott.

– A Vodafone-kupán aratott tornagyőzelem jót tett az önbizalmunknak, a csapaton belül kiváló a hangulat, bizakodva várjuk az Eb nyitányát – nyilatkozta a Beton 20 éves játékosa.

– Tegnap a spanyolokkal kétkapuztunk, ma egymás között gyakorlunk, a csütörtököt megkapjuk pihenőnek, aztán pénteken edzünk együtt, majd elutazunk Zágrábba. Szombaton kétkapuzunk a házigazda horvátokkal, vasárnap pedig jöhetnek a németek. Már alig várom.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petrovics érmeket remél a sárkányhajó-vb-n

A szegedi Maty-éri olimpiai vízicentrumban a 3. sárkányhajó-világbajnokságon az EDF Démász-Szegedi… Tovább olvasom