Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Szeged Beton: Mi történt a végén?

Nem csodálkoznánk azon, ha a Szeged Beton férfi pólócsapatának trénere, Kásás Zoltán éveket öregedett volna vasárnap este az újvidéki uszoda kispadján. Tettek róla játékosai, hogy neves mesterüket az agyvérzés kerülgesse, ugyanis egy már „agyon nyert", négy góllal vezetett LEN-kupa-negyeddöntőt sikerült döntetlenre adni.
Akik nem látták a mérkőzést, és csak az eredményről volt tudomásuk, bizony alaposan elcsodálkoztak, nem értettek semmit. A Vojvodina edzője, Dejan Sztanojevics ugyanis maga volt a megtestesült boldogság, míg szegedi kollégája, Kásás Zoltán nem tudta, de talán nem is akarta leplezni mérhetetlen csalódottságát. Furcsa és egyúttal megfejthetetlen volt számukra a szituáció, hiszen a LEN-kupa-negyeddöntő első összecsapásán, a 10–10-es döntetlen Újvidéken született, kvázi a négy közé kerülésért zajló párharcban a Beton legénysége került jókora lépéselőnybe.

Akiknek viszont volt szerencséjük megnézni az összecsapást, azok tökéletesen tisztában voltak a mesterek érzelmeivel. Különösen Kásáséval. Ha nem is játszott hibátlanul csapata, két és fél negyeden át mégsem lehetett belekötni teljesítményébe. Varga Tamásék uralták a mérkőzést, a fiatal tehetségekből álló Vojvodinának még csak a szoros vereségre sem mutatkozott esélye. Húsz perc után 6–10 állt a dugig megtöltött, félelmetes atmoszférájú uszoda eredményjelzőjén. Ekkor még annak is nagy volt a valószínűsége, jobban mondva, annak volt nagy a valószínűsége, hogy a Szeged erre is rátesz egy jó nagy lapáttal, és kiütéses vereséget mér az újvidéki együttesre, amely csak azért játssza majd le a február 7-i visszavágót, mert kötelező.

Kásás (középen előre hajolva) joggal lehet bosszús. Fotó: Karnok Csaba
Kásás (középen előre hajolva) joggal lehet bosszús.
Fotó: Karnok Csaba

Csakhogy húsz perc után nem várt fordulat következett be. A Beton játékán a könnyelműség, a figyelmetlenség lett úrrá, a folytatásban nem lehetett ráismerni az addig látott csapatra. Több sem kellett a hazaiaknak, vérszemet kaptak, és amolyan minden mindegy alapon kezdtek el pólózni. Ebben a felelősség nélküli játékban sajnos ideális partnernek bizonyult az addigi önbizalmát pillanatok alatt elveszítő Szeged, és a belelendült szerb gárda tetemes hátrányát az utolsó hat percben kiegyenlítette.

Az ember azt gondolná, ugyanabba a folyóba nem lehet kétszer belelépni. Nos, a Szeged bebizonyította ennek ellenkezőjét. Óhatatlanul beugrik a Honvéd elleni, októberi meccs, amikor 8–5-ös szegedi vezetés után nyertek a fővárosiak 9–8-ra, vagy ott volt az Újpesttel szembeni találkozó, amely 6–2-es, majd 7–3-as betonos vezetést követően végződött 9–9-re. Most meg ez a LEN-kupa-negyeddöntő... Ezek után mondja valaki, hogy nem érti Kásás Zoltán csalódottságát, szenvedését, dühét...

Kásás: Még én vagyok a Szeged edzője!

Egyet aludva a mérkőzésre sem enyhült Kásás Zoltán edző elkeseredettsége. – Öt perce fejeztem be a meccsről készült videofelvétel megtekintését – mondta a tréner. – Még most is ideges vagyok... Bizonyos emberek az istenért sem akarják azt csinálni, amit kérek tőlük. Jó ideje foglalkozom már a vízilabdával, mégis azt kellett észrevennem, ebben a csapatban sokan gondolják azt, hogy ők jobban értenek a pólóhoz... Nem látom, hogy erejüket megfeszítve küzdenének, nem segítik egymást, de legjobban az háborított fel, hogy önkényesen, a meccs után nekem egy szót nem szólva Varga Tamás, Weszelovszky László, Éles Vilmos és Török Béla a csapattól külön, autóval utazott haza. Tudtommal még én vagyok a Szeged edzője! Utóbbit ezért a tegnap délelőtti válogatottedzésre nem is engedtem el. Sürgősen rendet kell tenni a fejekben.

Olvasóink írták

 • 3. sportbarát 2009. január 21. 16:24
  „Sajnálom a csapatot és kicsit az edzőt is. Nem értem, hogy a mostani meccsen miért Kuncz Tamás maradt ki, aki ha jól tudom bekk, és azt gondolom hogy talán a végén lehetett volna használni egy küzdő, brusztolós szerb csapat ellen, hiszen a Vasasban már sokat bizonyított!!!
  HAJRÁ SZEGED!”
 • 2. theseus 2009. január 21. 12:40
  „Drukkolok a csapatnak és az edzőnek is, akit nagyon tisztelek.

  Két laikus javaslat:
  1) Ha nem bírja végig a csapat kondival, koncentrációval, akkor talán hosszabb edzéseket és edzőmeccseket kellene játszani, vagy több speciális, állóképpességfejlesztő tréning kellene.
  2) Ha egyes játékosok nem bírják a végét, akkor talán a csere segíthetne... Vagy esetleg egyes kulcsjátákosokat a meccs közben többet pihentetni, hogy a végére frissek maradjanak.”
 • 1. xene@freemail.hu 2009. január 20. 19:46
  „Hát, ha nem sikerül rendet tenned Kása, akkor tudod, hogy mi lesz. A játékost nem tudják elküldeni, akármilyen szimpatikus is, de az edzőt igen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra itthon a Szeviép-Szeged

A szegedi szurkolók több mint egy hónapos szünet után ismét láthatják a Szeviép női… Tovább olvasom