Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Szeged Beton: Mindegy, hogy ki dobja a gólt

Vízilabda - Az évad eddigi legfontosabb mérkőzése vár ma 18 órától az otthonában játszó Szeged Betonra: a LEN-kupa elődöntőjének visszavágóján az orosz Sintez Kazanyt fogadja a Kásás-legénység. A tatárföldi 10–10-es döntetlen után Szegeden mindenki bizakodik.
A szegediek kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitánya, Varga Tamás (kis képünkön) sérülés miatt kihagyta együttese legutóbbi két bajnokiját. A Kazany ellen viszont ott lesz a vízben – miként a másik korábbi hiányzó, Baksa László is –, ahogy fogalmazott: „Hét közben már játszottam, semmi fájdalmat nem éreztem".

Hogy mennyire fontos a jelenléte, azt a Kazany elleni kinti meccs is fényesen bizonyította: mezőnymunkája mellett három gólt is szerzett.

– Bár nyerhettünk is volna, mégis jó szívvel gondolok vissza az oroszországi találkozóra – nyilatkozta Csuvi. – Remek érzés egy olyan gárdának tagja lenni, amely borzasztóan együtt volt, a nem várt jó eredmény elsősorban a kiváló csapatszellemnek tudható be. Weszelovszky Lacihoz hasonlóan én is háromszor vettem be Dudkin kapuját, de ez teljességgel érdektelen. Teljesen mindegy, hogy ki dobja a gólt, kizárólag egy dolog számít, a csapat jó eredményt érjen el. Az lenne a legcsodálatosabb, ha nyolcan szereztük volna azt a tíz gólt. Sokan nem találtak be, mégis nagyszerűen pólóztak, rettenetesen fontos részesei voltak csapatunknak.

A Sintez Kazany pólócsapatának játékosai tegnap kora délután óta a Novotel Hotel lakói. Fotók: Karnok Csaba
A Sintez Kazany pólócsapatának játékosai tegnap kora délután óta a Novotel Hotel lakói.
Fotók: Karnok Csaba

Ami a Betonnak Varga Tamás, az a Kazanynak a szerb Dejan Szavics. Az első meccset figyelembe véve nemcsak az volt közös bennük, hogy mindketten jól játszottak és három-három gólt szereztek, hanem az is, hogy a két klasszis kimondottan jóban van egymással.

– Egyidősek vagyunk, ismeretségünk még a junior-válogatottbeli korszakunkból dotálódik – magyarázta Csuvi. – Akkor jöttünk igazából össze, akkor találkoztunk sokat, amikor Olaszországban ő a Reccóban, én pedig a Nerviben pólóztam. Kazanyban néhány csapattársammal együtt vendégül látott, most rajtam a sor. De szimpátia ide, barátság oda, a vízben ezt egyikünk sem veszi figyelembe. A kettőnk egymás elleni mérlege az én részemről pozitív, minden vágyam, hogy szombat este nőjön a különbség. Eddig három európai kupadöntőn szerepeltem, mindannyiszor KEK-finálét vívtam a Vasassal: kétszer miénk lett a serleg. Ha ma is nyerünk, esélyem lesz megszerezni a harmadik kupatrófeámat. Ahogy erről beszélek, szinte beleborzongok...


Világklasszis, aki tiszteli a magyarokat

Nyert világbajnokságot, Eb-t. Többet is. A Kazany legnagyobb sztárja, Dejan Szavics (képünkön) hallatlanul szimpatikus, fölöttébb készséges, sztárallűrök nélküli nagy bajnok. A Novotel Hotelben készült beszélgetésünkön erről győzött meg.

– Ha engem kérdez, nem lepett meg a Szegednek az első meccsen mutatott jó teljesítménye – nyilatkozta a szerb klasszis. – Többször láttunk róla felvételt, tudtuk, hogy remek csapat. A mai meccsen abban bízunk, hogy nagy lett rajta a nyomás, ezt igyekszünk kihasználni. Nem tagadom, azon leszek, hogy bosszúságot okozzak Varga Tominak, akit egyrészt barátomnak, másrészt remek, univerzális játékosnak tartok, olyannak, akit bármilyen poszton lehet használni. Egyébként is nagyra tartom Magyarország olimpiai bajnokait, akármikor is futunk össze, mint az istenre, úgy tekintek rájuk. Azoknak, akik egymás után háromszor állhatnak fel a dobogó tetejére, maximális tisztelet jár.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hungerit MetalCom-Szentes: Játszani egy jót

Vizilabda - Ha létezik országos „egyes" a női vízilabda OB I középszakaszának mai, ötödik… Tovább olvasom