Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Szeged Beton: sorsdöntő egri csata

A Gerendás-legénység sikerével (11–8) zárult szombati találkozó után ma 19 órakor a Bitskey uszodában megint összecsap az Eger és a Szeged Beton férfi pólócsapata a bajnoki bronzéremért. A Tisza-partiakon csak győzelem segítene.
Nem csupán a szurkolókat, a vezetőket, magukat a játékosokat is megviselte, váratlanul érte a bronzcsata első, szegedi meccsén a háromgólos vereség az Egertől. Az elmúlt évek tapasztalata ugyanis azt mutatta, a két nagyjából azonos játékerőt képviselő társaság a hazai pálya előnyét rendre kihasználja a másikkal szemben. A betonosoknak ez szombaton nem sikerült. Nagyon nehéz helyzetbe kerültek az egyik fél második győzelméig tartó párharcban. A sebek nyalogatására sok idő nem állt rendelkezésre, ma este 7 órakor már az egri Bitskey uszodában kell megpróbálni javítani. Amennyiben ez sikerült, akkor péntek este újra összecsap a két gárda, de már az újszegedi sportuszodában. Ha viszont a mai találkozón a hevesiek érvényesítik a papírformát, abban az esetben nem lesz több meccs, az egrieké lesz a bronzérem és a velejáró Euroliga-indulás, a Szegednek meg be kell érnie a negyedik hellyel, s a LEN-kupa-szerepléssel.

A sorsdöntő ütközet helyszínére már tegnap elutazott a Beton csapata. Az újszegedi sportcsarnok elől 14 órakor startolt az őket szállító autóbusz, és 18 órától már edzést is vezényelt Gyöngyösi András edző. A foglalkozás után a gárda legrutinosabb tagjával, Tóth Lászlóval tekintettünk vissza a szombati meccsre, és néztünk előre a ma estire.

Szerdán vége lesz?

A bennmaradást jelentő 11. helyért az egyik fél második győzelméig tartó párharcban lépéselőnybe került a Szentesi VK. Berki András legénysége régen várt fegyelmezett, de egyben szellemes játékkal szombaton móresre tanította a Neptunt. Szerdán a Hajós Alfréd uszodában 18.30-kor kezdődő második találkozón pontot akar tenni az i-re a Kurca-parti alakulat. Erre minden esélyük adott, az lenne nem is kicsi meglepetés, ha Szentesen még egyszer összecsapna a két gárda.

– A találkozó után nehezen jött álom a szememre, járt az agyam, azon gondolkodtam, miért kaptunk ki – kezdte a center. – Sajnos ugyanazok a hibák jellemeztek bennünket, mint a Vasas elleni negyedik mérkőzésen. Megint nem ment elől, sokkal agresszívebben kellett volna játszanunk, visszafogottak voltunk. Ráadásul a meccs elején a védekezésünk sem volt olyan hatékony, mint korábban. Fejben vesztettük el a meccset, mentálisan szenvedtünk vereséget, mert amúgy az egriek semmi extrát nem csináltak a vízben.

Az egykori 287-szeres válogatott amiatt is csalódott volt, hogy a harmadik negyed közepén cserével végleg kiállította Kiszelly Gábor játékvezető.
– Azért voltam, és vagyok még mindig, bosszús, mert fogalmam sincs, miért kerültem a partra – reflektált Tóth. – Harminc éve van közöm ehhez a játékhoz, úgyhogy meg tudom ítélni a szituációkat. Most tanácstalan voltam. Amúgy cserével végleg nagyon régen, évekkel ezelőtt állítottak ki legutóbb. De nemcsak a vereség és emiatt vagyok csalódott, hanem amiatt is, hogy nem kerültünk a döntőbe. Két héttel ezelőtt azt gondoltam, ott leszünk a fináléban. Nagy lehetőséget szalasztottunk el...
De azért azt senki ne gondolja, hogy a Beton játékosai ne tennének meg ma mindent az egyenlítésért.

– Nem adjuk fel! Jó, hogy már tegnap elutaztunk, így jobban tudunk ráhangolódni a minden bizonnyal parázs hangulatú mérkőzésre. Az elmúlt években mindig mi húztuk a rövidebbet itt, Egerben, de egyszer úgyis megszakad minden rossz sorozat. Most már inkább az ő vállukat nyomja a felelősség, ebből kellene tőkét kovácsolnunk. Felszabadult, okos játékkal összejöhet a bravúr, mert egyáltalán nem legyőzhetetlen csapat az Eger.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adom fel!

"Kezdem ott, hogy nevelt kislányom, Flórácska hatalmas Janics Natasa „fan". Egy éve, a szegedi… Tovább olvasom