Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Szeged Braves: az amerikai álom

Szeged - Alakul a szegedi baseballcsapat, a Szeged Braves: a keménymag már összeállt, a 20 éves Mészáros Ágnes keze alatt pedig tovább formálódik. Jelenleg folyamatosan edzenek, jövőre pedig már az országos bajnokságon is indulnának.
Kell egy csapat! – hangzik a Garas Dezső által fémjelzett Régi idők focija című film azóta szállóigévé lett mondata. Mészáros Ágnes is pontosan így lehetett ezzel, amikor néhány éve kitalálta, baseballcsapatot alakít Szegeden.

– Négy évvel ezelőtt fordult meg a fejemben először a gondolat, amikor a gimnáziumban amerikai lektorok segítségével bepillantást nyerhettünk a sportág rejtelmeibe. Tudtam, hogy Hódmezővásárhelyen már létezik egy baseballcsapat, a Beavers, én pedig úgy voltam vele, ha nekik van, akkor Szegeden is legyen! A Bátrak, azaz a Szeged Braves állandó kerete még nem alakult ki, de a csapat gerincét jelentő 7–8 fő már összeállt – jelentette ki a gárda edzője, aki nőként is remekül tud hatni a játékosokra.

Amerikai álom Szegeden. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Toborzó

A sportág iránt érdeklődők a szegedbaseball@gmail.com e-mail címen felvehetik a kapcsolatot a csapattal és Mészáros Ágnes edzővel.

Jelenleg hetente egy alkalommal, Gyálaréten tudnak edzeni a jórészt egyetemistákból álló játékosok, ám amikor csak tehetik, az újszegedi Ligetben is összegyűlnek gyakorolni. De vajon hogyan épül fel egy-egy tréning?

– Pesten részt vettem egy amerikaiak által szervezett edzőképzésen, ahol megtanították az alapokat és rengeteg tippet adtak nekünk. Emellett az internetről is ellestem már néhány gyakorlatot, sőt a két bátyám is segédkezik az edzéseken, ha kell.

A hódmezővásárhelyiekkel már felvettük a kapcsolatot, szeretnénk ugyanis edzőmeccseken pályára lépni. Ha minden jól alakul, augusztus elején létre is jön az összecsapás – magyarázta.

A távlati tervek között azonban nemcsak felkészülési, hanem éles bajnoki tétmérkőzések is szerepelnek. Jövőre ugyanis az országos bajnokságban is indulna a szegedi gárda – egyelőre komolyabb elvárások nélkül.

– Célunk, hogy ne kapjunk ki minden meccsen – hangzott a kincstári optimizmussal aligha vádolható edző kijelentése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl vagyunk rajta: Szeged 2011-HFC 2-0

Lejátszotta első edzőmérkőzését a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata. Lesz még mit gyakorolni a hétfőn kezdődő gyulai edzőtáborban. Tovább olvasom