Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Szeged egyre közelebb a 2011-es kajak-kenu vb-hez

Visszalépett a francia Vichy szervezőbizottsága a 2011-es olimpiai kvalifikációs világbajnokság megrendezésétől, a nemzetközi szövetség (ICF) azt szeretné, ha Szegedre kerülne a vb.
Az eddigi tervektől eltérően Szeged rendezheti a jövő évi kajak-kenu világbajnokságot. Az eredeti elképzelés szerint a franciaországi Vichy lett volna a házigazdája a 2012-es londoni olimpiára is kvalifikáló világversenynek, csakhogy a franciák néhány hete jelezték, hogy visszalépnek a rendezéstől.

Az ICF végrehajtó bizottsága – aminek tagja Vaskuti István, a magyar szövetség szakmai alelnöke - ma egyhangúlag úgy döntött Lausanne-ban, hogy a magyar szövetség és Szeged legyen a 2011-es olimpiai kvalifikációs világbajnokság házigazdája. A döntés akkor válik hivatalossá, ha az ICF legfelsőbb testülete, a board is igent mond rá, ezt szerdáig kell megtenniük a board tagjainak.

- Óriási megtiszteltetés és az eddigi munkánk elismerése, hogy a nemzetközi szövetség azonnal Szegedre gondolt, amikor értesültek a franciák döntéséről – nyilatkozta dr. Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke a kajakkenusport.hu-nak.

- A 2011-es világbajnokság több egy hagyományos világversenynél, hiszen itt kvalifikálhatják magukat a versenyzők a 2012-es londoni olimpiára. Várhatóan több mint 90 ország vesz majd részt a viadalon, ami hatalmas szám. Nemcsak a kajak-kenu sportág, hanem az egész magyar sport szempontjából fontos, hogy egy ilyen színvonalas versenynek lehet a házigazdája Szeged. Az a célunk, hogy ugyanúgy, ahogy 2006-ban, jövőre is elkápráztassuk a világot! Szeretnénk, hogy a versenyzők, a televíziók előtt ülő nézők és a helyszíni szurkolók is olyan kiszolgálást kapjanak, mint korábban soha, egyetlen kajak-kenu világversenyen sem. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon a következő időszakban természetesen rengeteg munkára és sok forrás bevonására lesz szükség. A magyar szövetség korábban pályázott a 2011-es világbajnokság megrendezésére, akkor ígéretet kaptunk mind az állam, mind az önkormányzat részéről, hogy minden támogatást megadnak a sikeres rendezéshez. Ennek értelmében, az ICF végleges döntését követően azonnal megkezdjük a tárgyalást azt állani sportvezetéssel és Szeged megyei jogú város képviselőivel is. Az, hogy ismét Szeged lehet a házigazda, nagyban köszönhető a város és a környéken élő emberek támogatásának, annak, hogy az elmúlt években mindig lelkesen a kajak-kenu mellé álltak.

A Vichy-ben tapasztalható körülményekre már a tavaszi világkupa futam után több ország versenyzői és csapatvezetői panaszkodtak. A francia szervezőbizottság akkor azt ígérte, hogy pótolják a hiányosságokat, ám mostanra eljutottak oda, hogy ez jövő augusztusig sem sikerülhet nekik tökéletesen, így a visszalépés mellett döntöttek.

Legutóbb 2006-ban rendezett Szeged világbajnokságot, azóta minden tavasszal sikeres világkupa futamnak adott otthont a Maty-éri pálya. A város néhány hónapja elnyerte a 2013-as világbajnokság rendezési jogát, információink szerint, ha 2011-ben a Maty-éren lesz a verseny, akkor két évvel később Portugália lesz a rendező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíró egyéniben, Susányi párosban a négy között

A szegedi Bíró André továbbra is menetel az U14-es tenisz Eb-n: a nyolc között a svéd Ymert verte,… Tovább olvasom