Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Szeged futballja a fő nyertes

Nagy meglepetésre, de teljesen megérdemelten nyerte meg az I. Szegedi Klubcsapatok Kupája labdarúgótornát a megyei I. osztályú SZVSE- Gyálarét, amely megelőzte a favoritnak kikiáltott Tisza Volánt is.
Ilyen még nem volt: egy tornán egy megyeszékhely összes labdarúgócsapata egyszerre szerepelt. A sportágtörténeti eseménynek Szegeden a Felső Tisza-parti stadion adott otthont, és a meghívásra – amelyet lapunk, a Délmagyarország, a Szegedi Sport és Fürdők Kft., a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség, az FK 1899 Szeged, az Arany Ászok, a Saller és a Rádió Plusz „postázott" – valamennyi együttes az NB III-tól a Legenda Lajcsi-kupán át a megyei III. osztályig rögtön igent mondott.

Volt ezen a napon minden, ami a futballról szólt. Például meglepetés. Nem is egy. Ki számított arra, hogy az SZVSE-Gyálarét nyeri a tornát a nagy esélyes Tisza Volán előtt? No, persze úgy könnyű, hogy két bivalyerős, színes bőrű fiatalember (Mohamed Kaba, Jean-Paul Nomel) vitte a hátán az egyébként is technikás játékosok alkotta együttest. De az IKV-Alsóváros – mindenesük, Tóth „Pipu" István hangja messzire hallatszott, és egész nap kitűnő szórakozást biztosított – futballja is üde színfoltot jelentett.

Korán kiesett az FK 1899 Szeged (kék-feketében) és az Universitas.
Korán kiesett az FK 1899 Szeged (kék-feketében) és az Universitas.

Az izgalmakra sem panaszkodhattunk: a hármas döntőbe kerülésért a szintén pozitív példaként állítható UTC 1–1-re végzett a Tápéval, jöttek a büntetők – a nap során csak ezen alkalommal. A labdarúgók pedig rendesen belelendültek, meg sem álltak 13-13(!) 11-esig. A Tápé talán a rutin miatt, de végül túlélte a párharcot. Az izgalmakra remek példa volt a hármas döntő második meccse is, amikor a Tisza Volán az utolsó percben egyenlített az SZVSE-Gyálarét ellen. A reményt ezzel akkor még visszahozta, a tornát viszont elvesztette.

Kiváló csapat. A megyei I. osztályban vitézkedő SZVSE-Gyálarét meglepte a szakmát, és megérdemelten győzött. Fotók: Segesvári Csaba
Kiváló csapat. A megyei I. osztályban vitézkedő SZVSE-Gyálarét meglepte a szakmát, és megérdemelten győzött.
Fotók: Segesvári Csaba

A reggeli hűs szellő gyorsan továbbszállt, így aztán csak a büfé ernyői nyújtottak védelmet a napsugarak elől a Felső Tisza-parti stadionban. Ám a labdarúgók, még ha szenvedve is, de bírták a gyűrődést: ha valaki elfáradt, azonnal lejöhetett, és frissíthetett, hiszen folyamatosan lehetett cserélni. A játékvezetők is jól bírták a meleget, hol egymást locsolták, hol napozva múlatták a következő mérkőzésig hátralévő időt. A nap hőse a bíróknál Kucsora Attila volt, aki a közel negyvenperces 11-es párbajt végigállta, és körülbelül százszor fújt bele a sípjába. Ahogy haladtak előre az események, az erő, a lelkesedés ugyan egyre fogyott, de napszúrást szerencsére senki sem kapott, a torna pedig remek játéklehetőséget biztosított a csapatoknak – azaz elérte célját. Most először, de ígérjük, nem utoljára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy játékos került képbe

A vezetők már a bejelentés előtt elkezdték keresni Laluska utódját. Tovább olvasom