Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Szeged KKSE-Chance Exicom: mindenki őket akarja elkapni

A NB I/B Keleti csoportját vezető Szeged KKSE-Chance Exicom női kézilabdacsapata az évet a nyugati bajnokesélyes ellen nyitotta, majd bronzérmet szerzett az egri Dobó-kupán, ahol az élvonalbeli vendéglátókat is legyőzte, így Marosán György vezetőedző elégedetten várja a tavaszi szezon szombati nyitányát.
Ősszel a bajnokságban nem talált legyőzőre a Szeged KKSE-Chance Exicom női kézilabdacsapata, az új év elején viszont kétszer is. Ezt mégsem bánja senki, ugyanis az NB I/B tavaszi szezonja szombaton kezdődik, a felkészülés során pedig nem az eredményesség számít. Az SZKKSE egy igazi kelet–nyugat csatával indította az évet, hiszen előbbi régió éllovasa a másik csoport bajnokesélyese, a Budaörs ellen játszott edzőmérkőzést, amelyen ötgólos vereséget szenvedtek a Tisza-partiak, de ők nem is figyelték az eredményjelzőt, csak kísérleteztek.

Jól védekezett az SZKKSE Egerben. Fotó: kispestnkk.hu
Jól védekezett az SZKKSE Egerben. Fotó: kispestnkk.hu

Kedden temetik Böhnt

Kedden helyezik végső nyugalomra Karl Erik Böhnt, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát, aki hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el vasárnap. A tréner szülővárosá- ban, a norvégiai Sandefjordban kerül sor a gyászszertartásra, amelyen a szövetség képviseletében Vetési Iván elnök és Siti Beáta másodedző lesz jelen.
A Nemzeti Sport értesülései szerint Böhn utóda Németh András lesz a nemzeti csapat élén.

– Remek lehetőség volt az a találkozó, főleg védekezésben gyakoroltunk az eddigitől egy kicsit eltérő stílust, és elégedett voltam a látottakkal, ahogy az egri felkészülési tornán, az egri Dobó-kupán is, ahol bronzérmet szereztünk. A papírformát tekintve meglepő lehetett a Pénzügyőr elleni vereségünk, de mi számítottunk erre a hosszú utazás és a kemény fizikai alapozás után. Sokkal fontosabb, hogy formába lendülve nagy riválisunk, a Kispest mellett az élvonalbeli házigazda ellen is győzelmet arattunk, méghozzá jó játékkal – dicsérte Marosán György vezetőedző a tanítványait, akik közül kiemelkedett Karsai Roberta, aki 31 találatával a torna gólkirálya lett.

A bajnoki pontvadászat szombaton 17 órakor folytatódik, és elsőre azt hihetnénk: az alsó régióban tanyázó Kecskemét elleni hazai mérkőzés az év könnyed felvezetése lehet a veretlen szezonra hajtó szegediek számára.

– Ehhez képest ez lehet az egyik legnehezebb összecsapásunk, ugyanis a télen új befektető, új edző és három NB I-es játékos érkezett soros ellenfelünkhöz, így nem tudunk felkészülni az alaposan megerősített csapatból, és kapusunk, Scholtz Andrea sérülése is hátráltató tényező. A tavasz egyébként is keményebb lehet, hiszen most már mindenki minket akar legyőzni. Tavaly ez az Egerre volt igaz, mi pedig nyertünk is ellenük, ebből erőt meríthetünk. Nem a mi keretünk a legerősebb a bajnokságban, de mi játszunk a legnagyobb akarattal – fejezte be a beszélgetést a tréner.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csapatként nyertek kétszer is az SZTE EHÖK SE női röplabdásai

A SZTE EHÖK SE női röplabdacsapata január eleje óta új edzővel készül Berkes Zoltán személyében. Tovább olvasom