Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Szeged KKSE Chance-Exicom: jövőképpel dolgoznak

A következő szezonban a női kézilabda NB I-ben szereplő Szeged KKSE Chance-Exicom 120 gyermekkel foglalkozik. Utánpótlás-sorozatunk legújabb részében ezt a munkát mutatjuk be.
Szeged sportélete fontos mérföldkőhöz érkezett, hiszen az SZKKSE Chance-Exicom révén a város 20 év után újra képviseltetheti magát a női kézilabda élvonalában. Az NB I/B Keleti csoportjában bajnoki címet szerző klub utánpótlásbázisának tagjai számára ez igazi jövőképet teremt.

– 120 gyermekkel foglalkozunk, nekik nagy motiváció lehet az NB I-be kerülés. Nem kell több száz kilométert utazniuk, ha élvonalbeli csapat szárnyai alatt akarnak fejlődni, mindenkinek megvan az esélye, hogy később a legjobbak között szerepeljen. Bázisunk az utóbbi két évben gyors ütemben növekedett, iskolákkal működünk együtt, közülük is kiemelkedik az algyői sportiskola kézilabda tagozata, melynek szakmai munkáját mi felügyeljük – mondta a felnőttcsapat vezetőedzője, Marosán György, aki mellett Grandjean Gréta, Hocza Ágnes, Teimel Róbert, Deák Tamás és Aracsi László foglalkozik az öt korosztályba csoportosított fiatalokkal.

Az SZKKSE serdülőcsapata és az edző, Grandjean Gréta (a középső sor jobb szélen). Fotó: Karnok Csaba
Az SZKKSE serdülőcsapata és az edző, Grandjean Gréta (a középső sor jobb szélen). Fotó: Karnok Csaba

A klub vezetői vallják, hogy nincs annyi gyerek, amennyivel ne tudnának foglalkozni, csak örülnek, ha még többen jönnek, és újabb edzőket kell foglalkoztatni. A munka pedig elsősorban nem a sikerek hajszolásáról szól.

– Középiskolás korig egyáltalán nincs eredménykényszer, addig a minőségi technikai képzésre és az egészséges életmód kialakítására törekszünk. A serdülők viszont most is nagy célért küzdenek, az országos bajnokságban a Ferencváros előtt első helyen állnak, és szinte biztosan bekerülnek a hatos döntőbe – árulta el Marosán György.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Murénás országos csúcsok

A IV. Rövidpályás Szenior Úszó Országos Bajnokság remek sikereket hozott a szegedi Muréna Úszó- és Búvárklub versenyzőinek. Tovább olvasom