Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Szeged VE: nyugodtan izzadhatnak

A lapunk szervezte közös futásra készülő Szeged VE férfi vízilabdacsapat néhány hete újfajta szárazföldi edzéseket végez. A kedd délelőtti tréninget meglátogatva nemcsak a különleges mozgásformák, de a csapat jövője is szóba került.
– Várj, amíg patakokban folyik róluk a víz! – mondta a kedd délelőtti különleges tréning elején Vincze Balázs vezetőedző, aki másfél hónapja heti két alkalommal Szűcs Ákos és Bús Mirella kezébe adja a Szeged VE férfi vízilabdacsapatának erősítését.

Nem kellett sokat várni, ugyanis a több helyi klubbal, például a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatával is együtt dolgozó páros alaposan megmozgatta a pólósokat, hiszen a szárazföldi edzés egyik lényege az volt, hogy egy órán át nincs kegyelem, nincs megállás.

– Főleg az a szakasz fárasztó, amikor tizenöt percen át a teljesítőképességük határát súrolják intenzív és folyamatos mozgással, de egyébként sincs idejük közben a pihenésre – árulták el a szakemberek, akik ezúttal a mozgáskoordináció, az oxigénfelvevő képesség, az ütemváltások és a korlátok átlépése kapcsán hasznos deepWORK elnevezésű, különleges mozgásformát végezték a fiúkkal. Péntekenként a jógára hasonlító bodyART van soron, amely nemcsak a koncentráció, de a lövőerő növeléséért is felel, emellett Szűcs Ákos mentáltrénerként is dolgozik a játékosokkal, foglalkozásainak pedig az a célja, hogy reális célokat kitűzve csak a jövőre koncentráljanak a játékosok.

Szeged VE: nyugodtan izzadhatnak. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Ha már a jövőnél tartunk, az edzést megtekintő Juhász György technikai vezetővel beszéltünk az új névadó szponzort kereső csapat sorsáról, hiszen a szurkolókat most ez a kérdés foglalkoztatja leginkább.

– Úgy tűnik, hogy zökkenőmentesen tudjuk a szerződésekben leírtakat teljesíteni, a játékosok semmiben sem szenvednek hiányt, így nyugodtan dolgozhatnak. Próbálunk olyan támogatókat találni, akik hosszú távú együttműködésben gondolkodnak. A szponzorkereső tárgyalások jó ütemben haladnak, már látjuk a fényt az alagút végén, a jövőnk építésében pedig mindenképpen számítunk a város vezetőire. Az ő segítségükre is szükség van ahhoz, hogy a csapatot együtt tartsuk, ami kifejezett szándékunk – árulta el Juhász György.

A minőségi vízilabda ügye mellé a szurkolók egy közös program során állhatnak, hiszen lapunk és a Szeged VE szerdán 17.15-től az újszegedi ligetben „Fuss egy kört a pólócsapattal" eseményt szervez, amelyen a drukkerek mellett neves sportolók és egyesületek is képviselik magukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem érkezett pályázat a stadionépítésre

Nem érkezett hivatalos pályázat a Felső Tisza-parti stadionra kiírt stadionépítésre, így az egykori Szeol-pályán immár biztos, hogy nem épül új 5000-es aréna. Tovább olvasom