Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Szegeden járt Elbert Gábor sportért felelős szakállamtitkár

Tegnap Szegeden járt Elbert Gábor sportért felelős szakállamtitkár. Ujhelyi István társaságában az újszegedi sportcsarnokban szegedi sportvezetőkkel beszélgetett.
Ha valaki tegnap kora este az újszegedi sportcsarnok 15-ös termében körülnézett, akkor bizony azt láthatta, hogy mennyi kiváló sportszakember dolgozik Szegeden. Kővári Árpád a kézilabdában, Petrovics Kálmán a kajak-kenuban, Domokos Mihály a kosárlabdában, Antal Andor és Bandur László az atlétikában, Német Ferenc a kick-boxban ért el rengeget sikert. De nem ünnepelni jött össze a neves társaság, hanem a szegedi sporttanács meghívására érkeztek. A vendég pedig Ujhelyi István államtitkár, és Elbert Gábor, a sportért felelős szakállamtitkár volt.

A sport játszotta a főszerepet az összejövetelen. Ujhelyi jó hírrel kezdte a beszélgetést, hiszen Mezei Richárd sportigazgató szerepet kapott az országos sportéletben, áprilistól szaktanácsadóként segíti Elbert Gábor munkáját.

Az egykori testnevelő tanár, majd fallabdaszövetség elnöke, Elbert Gábor ismertette a közelmúltban kidolgozott országos sportkoncepciót. Ami igazán fontos ebben, hogy az ország ne csak sportnemzet legyen, ha nem sportoló nemzetté váljon. Jelenleg rendszeresen – ez heti kétszer 45 percet jelent – a lakosság kilenc(!) százaléka sportol. Ez hihetetlenül kevés. Éppen a legfontosabb feladat, hogy a gyerekekkel ismét megszerettessék a mozgást, a sportot, a fiatalok visszataláljanak a sportpályára. Ez a koncepció lényege, éppen ezért jött el az államtitkár erről beszélgetni a szegedi sportvezetőkkel, hiszen az országban kevés olyan város akad, ahol ilyen széles, és magas szintű képzés legyen, mint Szegeden. Szerencsénk van? Igen, mert nálunk jó kezekben vannak a gyerekek, jó edzők, szakemberek foglalkoznak velük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kanada a következő ellenfél

Bár már úszóink is vízbe csobbantak a Melbourne-ben zajló vizes világbajnokságon, azért inkább még a… Tovább olvasom