Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Szegeden nem ígérgetnek fűt-fát

Diósgyőrben anyagi gondok vannak. Már két játékos távozott a DKSK-tól. Két hónapja nem kaptak fizetést a női kosarasok. Szegeden nincsenek ilyen problémák, csak a tavalyi évből a prémium egy részével adósak a játékosoknak.
Két éve a „kis" Sopron, tavaly a Szolnok csődölt be az NB I A csoportos női kosárlabdázóknál. Fizetésképtelenné váltak a klubok. Elfogyott a pénz. Főként azért, mert fűt-fát ígérgettek a kosarasoknak. Túlvállalták magukat.

Idén a Diósgyőr kerülhet ebbe a helyzetbe. A miskolci gárdától távozott Jokovics és Vilipics. Mindketten Izraelbe. A szerb Pavicsevics pedig eltűnt. Összepakolt. Már ő sincs a csapatnál. Két hónapi fizetéssel tartozik az egyesület. A külföldiek éppen a járandóság elmaradása miatt döntöttek úgy, hogy kiszállnak a süllyedő hajóról. A magyarok és az egykori szegedi, Djelmis még vár. Állítólag január 6-áig adtak haladékot: ha akkor sem érkezik pénz a számlájukra, akkor más csapathoz igazolnak.
Mi újság a Szeviép-Szegednél? Vannak-e fizetési gondok a klubnál? – többek között ezeket a kérdéseket is feltettük az ügyvezetőnek, Domokos Mihálynak.

– Ránk sohasem volt jellemző, hogy túlvállaltuk volna magunkat. Nem ígértünk fűt-fát. A fizetések mindig időben megérkeztek, ilyen téren soha sem volt tartozásunk. Természetesen azért akadnak problémák. Ez a tavalyi sikeres szereplésből adódik. A prémium egy részével még tartozunk a játékosoknak. Decemberben nagy részét már átutaltuk, de még nem a teljes összeget. Éppen most az a fő feladatunk, hogy ezt a hiányosságunkat megoldjuk, ne tartozzunk senkinek. A hét fő feladata azonban az OSC elleni holnap esti Magyar Kupa-találkozó lesz. Simán nyernünk kell. A fővárosiak elleni összecsapás remek ráhangolódással szolgál a bajnoki találkozók előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged-játékosok az Eb-re készülő válogatottban

Hétfőtől négy szegedivel – Ilyés Ferenc, Lendvay Péter, Szente Gábor és Vadkerti Attila… Tovább olvasom