Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Szegedi elnök az úszók élén?

Szegedi elnök az úszók élén?Czene Attila jelezte, ő is a változások mellett áll. Fotó: olimpia.hu
Atlanta olimpiai bajnoka, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, a szegedi származású Czene Attila a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, miért gondolja úgy, hogy Hargitay András lehetne az úszószövetség elnöke, Sós Csaba pedig a szövetségi kapitány.
Véleménye szerint a sokat támadott jelenlegi elnök, Gyárfás Tamás másként is tevékenykedhetne az úszásért. (Gyárfás szerdán bejelentette lemondását. Bővebben erről itt>>) Czene az úszósportban kialakult helyzettel kapcsolatban korábban már elmondta, hogy szerencsés volna, ha váltás lenne a szövetségben.

– Hargitay azt nyilatkozta, hogy ő mindenképpen feláll a székéből akkor, ha kiderül, nyomásra cselekszik, és nem a saját döntéseit hozza – kezdte Czene. – Azt gondolom, köztudott, hogy ez így van, ő mondhat mást, és védheti a mundér becsületét. Andrásnak sokat köszönhetek, szeretem és tisztelem, és ezt mondom minden úszótársam nevében. Ő a Széchy-éra első nagy, kiemelkedő alakja, aki a mai napig világhírű. Egy ilyen arc és név igenis lehetne társadalmi elnöke bármelyik szövetségnek, akár az úszószövetségnek is. Ő is beismeri, és tudja, hogy például Sós Csaba ma Magyarországon az úszáshoz többet ért, jobban benne van, jobban is benne volt az utóbbi pár évtizedben. Ő a parasport szövetségi kapitánya, tehát adott lenne a helyzet, és azt gondolom, nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel – válaszolt arra a kérdésre, miért volna jobb, ha Hargitay lenne a szövetség elnöke.

Mások azonban azt gondolják, Czene is szóba kerülhet mint elnök. Elárulta, ő soha nem nyilatkozta ezt, és akár megtisztelő is lehet, hogy mások képesnek tartják erre. Arra a kérdésre is válaszolt, hogy ő vállalná-e a pozíciót.

– Csak akkor tudnám vállalni, ha Tamás, a mostani elnök megértené ezeket a dolgokat, hogy azzal a habitussal, azzal a vezetési stílussal, amit képvisel, társadalmi elnökként nem jó. Ha ezt felismerné, és azt mondaná, „jó, rendben, akkor én mást csinálok". Az úszás érdekében tevékenykedhetne, vannak erre példák. Sokat tett az úszósportért, és ezt meg is köszönhetjük neki, de azért azt is tudni kell, hogy az úszóeredmények nélkül ő sem tudott volna ilyen sikeres, menedzsertípusú, elsősorban menedzser- és marketingszemléletű emberként társadalmi elnök lenni, és például úszó-vb-t akár idehozni Magyarországra, vagy akár a vb szervezésében részt venni sikeresen – tette hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályán az utánpótlás

Tovább olvasom