Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Szegedi esélyekkel rendeznek búvárúszó-vb-t Vásárhelyen

Július 28-tól augusztus 6-ig Hódmezővásárhelyen rendezik meg az uszonyos- és búvárúszó világbajnokságot. A magyar válogatott és egyben a szegedi búvárúszók számára ez hatalmas lehetőség egy eredményes szereplés elérésében – derült ki a ma délelőtt a szegedi Corso Caféban tartott sajtótájékoztatón.
A hódmezővásárhelyi vb az év legnagyobb eseménye lesz a sportágban, amely egyben Hódmezővásárhely legnagyobb sporteseményének is számít. Az ingyenes rendezvényen a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzői is esélyesként indulhatnak, Kanyó Dénes, Dimák Dávid és Kosara Géza is szinte biztosan ott lesz a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

– Remek ütemben zajlik a szervezés, amelyet Nyíri Iván, a magyar szövetség elnöke is kiemelten kezel, a munka közösen zajlik a miskolci junior Eb szervezésével. Mivel Dél-Amerikából Európába került át a verseny, az eredetinél jóval több résztvevőre lehet számítani, amely a sportágban is nagy fellendülést hozhat – mondta Kanyó Dénes, aki a versenyzés mellett a szervezésből is komolyan kiveszi a részét.

A
A sajtótájékoztató résztvevői jó eredményeket várnak a vb-től.
Fotó: Frank Yvette

A részletekről elmondta, Vásárhelyen több mint háromszáz versenyző ugrik majd medencébe, a hosszútávú versenyeket pedig a Maty-éren rendezik meg. Kanyó hozzátette, a vásárhelyi önkormányzat maximális támogatása garantálja, hogy telt ház előtt kerülhet sor a versenyekre.

Az esélyekről elmondta, versenytársai közül Vilhelm Szilárd két számon is egyértelmű esélyes. – Aki a magyar csapatba bekerül, az biztos, hogy az élmezőnyében szerepel majd – fogalmazott Kanyó, aki hozzátette, számára is hatalmas kihívás a vb, mivel versenyszámaiban olasz riválisa sorra dönti meg a világcsúcsokat.

Az orosházi származású, de Szegeden tanuló, 18 éves Dimák Dávid 800
és 1500 méteren indul majd, aki elárulta, tavalyi vb-bronzérmét legalább megismételni szeretné majd Vásárhelyen. A 15 éves Kosara Géza – aki a legutóbbi ob-n hét arannyal zárt – is hosszabb távokon érzi leginkább otthon magát, és 1500 méteren fiatal kora ellenére is esélye lehet az indulásra.

A kecskeméti Székely Lilla a sprintszámokban remekel, felnőtt vb-harmadikként elsősorban az ázsiai riválisokkal kell majd megküzdenie a dobogóért. – A vásárhelyi uszodában még nem szerepeltem, de biztos vagyok benne, a hazai közönség hatalmas motivációt jelent majd. Egyelőre nem biztos, melyik számokban indulok, de talán az 50 és 100 méteres felszíni úszásban lehet a legtöbb esélyem – mondta Juhos Gergely tanítványa, a Bácsvíz KVSC sportolója.

Debreczeni Hajnalka, a Muréna sportolója négyszeres Európa- és világbajnokként vesz majd részt a vb-n, ő már az indulási jogot is kiharcolta, és a munka mellett készül a versenyre.

Kanyó elmondta, a szegedi egyesület egyik indulásra szintén esélyes versenyzője, Dudás Zita felkészülése jelenleg egyéni módon, Kanyó segítsége nélkül zajlik. Ő jelenleg nincs indulást jelentő pozícióban, ám még van esélyes ezt kiharcolni.

Olvasóink írták

  • 2. sportrajongó 2011. április 07. 20:42
    „Már alig várjuk HAJRÁ!!”
  • 1. szomorúfűzfa 2011. április 07. 20:22
    „ÖRÖM OLVASNI! HAJRÁ!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tubak ob-aranya gyaloglásban

Nagy sikert elérve Tubak Róbert nyerte meg a szlovákiai Gyügyön rendezett 50 kilométeres gyalogló országos bajnokságot. Tovább olvasom