Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Szegedi kézilabdasiker Győrben

A hétvégén Győrben befejeződött az országos szurkolói kézilabdatorna döntője. Az első játéknapon húsz mérkőzést rendeztek. A két csoport csapatai felváltva léptek pályára, így – bár 2×10 perces meccsek voltak – mindenkinek jutott idő a pihenésre.
 A 2014-es országos szurkolói kézilabdatorna végeredménye: 1. Szegedi Kézilabda Fan Club, 2. GD-Legends, 3. Ferencváros Szucsa Kézilabda, 4. Green Danger, 5. Red-Blue Panthers Vác, 6. Váci Szurkolók, 7. Gyöngyösi Kézilabda Szurkolói Klub, 8. Szögedi Köménymag, 9. BKU/WJ, 10. Dunaferr és barátai.
A torna gólkirálya: Várkonyi Gábor (Szögedi Köménymag) 35 góllal.
A torna legjobb kapusa: Gémes Bence (Szögedi Köménymag).

Az A csoport élén a Szegedi Kézilabda Fan Club végzett. A GD-Legends elleni döntetlen mellett a további találkozóikat megnyerték, így jobb gólkülönbséggel lettek elsők. A B jelű ötös sokkal több izgalmat hozott. A Szögedi Köménymag végzett az ötödik helyen, így a rájátszásba pont nélkül kerültek be, végül a nyolcadik helyet szerezték meg.

A szombati csoportmérkőzéseket követően az alsóházba kerülő csapatok eredményeiket vitték magukkal, és a másik csoport három csapatával mérkőztek meg a helyezésekért. Az elődöntőben előbb a Szegedi KFC és a Ferencváros lépett pályára, majd a Green Danger és a GD-Legends döntötte el, hogy melyikük kerül a fináléba. Az előző napi magas színvonalú zárómérkőzést játszó Ferencvárosi Szucsa Kézilabda és a Green Danger nem tudta átmenteni szombati formáját, így a Szegedi Kézilabda Fan Club (18–13-ra nyertek) és a GD-Legends biztosan került a döntőbe.

A fináléban az egységesebb játékot mutató szegediek lelépték (26–16) a Legendákat, és így veretlenül zártak a bajnokságot, megnyerték a tornát. A csapat játékosai a szegedi városi bajnokság amatőr csapataiban is játszanak. A torna legjobb játékosa címet a 2005-től megrendezett szurkolói tornák állandó résztvevője, Takács Imre (Ferencváros Szucsa Kézilabda) kapta. A díjakat Iváncsik Mihály, a Rába ETO egykori kiválósága adta át.

A tornagyőztes csapat tagjai, álló sor, balról: Körli Norbert (technikai vezető), Lázár Szabolcs, Rácz Zoltán, Gazsó Ákos, Balog Attila, Szabó Norbert, Farkas Lajos, Polyák Zoltán (gyúró). Guggolnak:
A tornagyőztes csapat tagjai, álló sor, balról: Körli Norbert (technikai vezető), Lázár Szabolcs, Rácz Zoltán, Gazsó Ákos, Balog Attila, Szabó Norbert, Farkas Lajos, Polyák Zoltán (gyúró). Guggolnak: Multyán György, Bartucz Tibor, Csörgő Attila (kapus), Vér Zsolt, Papp Loránd, Halasi János. Fotó: DM

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

19. Sziget-kupa

Tizenkilencedik alkalommal ad otthont a tiszaszigeti általános iskola sportpályája a Kella Q10 Sziget-kupa kispályás labdarúgótornának Tovább olvasom