Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Szegedi kézilabdaünnep

A Tisza Volán SC elnöksége a legutóbbi összejövetelén arról döntött, hogy méltóképpen szeretné megünnepelni a klub fennállásának 35. és a kézilabdacsapat 30 éves első osztályú tagságát. A tervek szerint nemzetközi tornát, bált és kiállítást szerveznek ebből az alkalomból.
– Az elnökségünk úgy döntött, hogy három fontos esemény köré csoportosítja a klub fennállásnak harmincötödik évfordulója, valamint a kézilabdacsapat harmincéves első osztályú tagsága alkalmából rendezendő programot. Azt tervezzük, hogy nemzetközi tornát tartunk. Majd ezt követi egy nagyszabású bál, amelyre szeretnénk meghívni a nálunk megfordult összes játékost és tisztségviselőt. Végül a múzeummal közösen kiállítást szerveznénk az összegyűjtött és a birtokunkban lévő relikviákból – mondta Kővári Árpád ügyvezető elnök.

A sportvezető természetesen már részleteket is elárult a nagyszabású műsorokból. A legelső állomás a kétnapos – szeptember 2. és 3. – jubileumi férfi Volán-kupa kézilabdatorna lesz. Már elfogadta a meghívást a többszörös BL-győztes Zagreb, a többszörös szlovák bajnok Presov, a Veszprém. Az első napon a Pick a Presovval, míg a Veszprém a Zagrebbel mérkőzik. Másnap a győztesek a kupáért, míg a vesztesek a harmadik hely eldöntéséért mérkőznek az újszegedi sportcsarnokban.

A második rendezvény októberben a csapat egyik BL-mérkőzése utáni bál lesz, amelyre máris meghívják azokat a kézilabdásokat akik legalább fél szezont játszottak és azokat a tisztségviselőket, akik 1970-től az egyesület tagjai voltak.

Novemberben pedig a szegedi múzeummal közösen a csapat 35 éves múltjából rendeznek kiállítást. A tervek szerint a várban lenne egy látványosságot ígérő összeállítás.

– Az archívumunkban sok minden megvan, azonban egészen biztosan nem tudjuk mindenkinek a címét, sok tárggyal nem rendelkezünk, ezért kérjük azok segítségét, akik címeket tudnak, illetve olyan emléktárgy (mez, labda, újság, régi belépő, bérlet) van a tulajdonukban, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot, hogy jelentkezzenek az alábbi címen: Tisza Volán SC 6724 Szeged, Bakay N. u. 48., a pickhandball@axelero.hu e-mail címen, vagy az 560-111/4323-as melléken.


Tizenegy évvel ezelőtt

Nem hinném, hogy sok szegedi tudja, mikor volt utoljára az újszegedi sportcsarnokban férfi kézilabdatorna. Teimel Zoltán azonban egy kis gondolkodás után így emlékezett: „Tizenegy évvel ezelőtt Taurus-kupa néven rendeztünk egy nemzetközi tornát, amelyen rajtunk kívül a Győr, valamint a Graz és a Kijev vett részt. A kupát mi nyertük meg, miután az elődöntőben megvertük az ukrán csapatot. A döntőben pedig jobbnak bizonyultunk a Győrnél."
A sportvezető elmondta még, hogy azóta azért nem volt a klub ilyen esemény rendezője, mert egyrészt nagyon sok meghívása volt, s ez anyagilag is előnyösebb, hiszen csak az utazási költség merül fel. Másrészt pedig nem volt semmiféle alkalom és terminus sem. Most a klub 35 éves fennállása jó apropót teremt. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érmek

Fonyódon rendezték meg a 12. országos középtávú (2,5 km úszás, 80 km kerékpározás, 20 km futás)… Tovább olvasom