Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Szegedi ökölvívó a chicagói világbajnokságra utazó keretben

Oltványi Dávid, a Szeged Boksz Club versenyzője hatalmas lehetőség előtt áll: az 54 kg-os versenyző bekerült a chicagói világbajnokságra utazó csapatba. Ha az első nyolcban végez, azzal kiharcolja a jövő évi olimpiai részvételt.
Jó két hónappal ezelőtt arról írtunk, hogy Csongrád megyéből melyik sportolónak van esélye kijutni a 2008-as pekingi olimpiára. Ökölvívó azonban nem szerepelt a listán, hiszen ekkor még legmerészebb álmunkban sem gondoltuk, hogy esetleg egy bokszolónk is ott lehet az ötkarikás játékokon. És láss csodát: a héten eldőlt, hogy Oltványi Dávid, a Szeged Boksz Club versenyzője utazhat a chicagói világbajnokságra (október 17-étől november 1-jéig). Nem kis dolog ez, hiszen szegedi klub ökölvívója még soha sem vett részt vb-n.

Gál László, Oltványi edzője is boldog. A kiváló szakembert tegnap délelőtt Tatán, az edzőtáborban értük utol.

– Dávid remek formában volt az elmúlt időszakban, így reménykedtünk abban, hogy ő lesz a vb-csapattag 54 kg-ban. Nagy csatában harcolta ki az indulási jogot, hiszen a debreceni Kalócza Norbert még a nyár elején kedvezőbb pozícióban volt. A szövetség számukra külön csatát írt ki. Dávid Ostravában parádésan bokszolt, előbb megvert egy orosz fiút, majd a döntőben a világranglista hatodik helyezettjét, egy Fülöp-szigeteki versenyzőt. Hatalmas fölénnyel, 12:1-re diadalmaskodott. Ezután a két fiú is összecsapott, ebben is jobb volt a tanítványom. Nagy a boldogság a klubban, most mindenki Dávidnak szurkol.

Nézzük akkor a hőst, Oltványi Dávidot. Tatán éppen az előírt penzumot fejezte be, amikor telefonon hívtuk.

– Öszintén szólva titkon reménykedtem – vallotta be az ökölvívó –, hogy ott leszek a vb-n. Rögös, és hosszú út vezetett az indulásig. Meglett az eredménye a rengeteg munkának. És remélem, hogy ezt a szép sorozatot még folytatni tudom. Nagyon odatettem magam eddig, és még odateszem a hátralévő felkészülési időszakban. A célom, hogy sikerüljön kiharcolni az olimpiai indulást. A nagy álmom valósulna meg ezzel. Szerencse is kell, hogy ez valóra váljon, hiszen egy jó sorsolással bemasírozhatok a legjobb nyolc közé, ami kvalifikációt jelentene. Népes lesz a mezőny Chicagóban, így alaposan fel kell kötnöm a fehérneműt. Nehéz feladat előtt állok, de már a csapatba kerülés is az volt, így megedződve utazok a tengerentúlra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teke: embertelen jó a Ferroép-Szeged

Négy játékos szereplése után az első helyen állt a Ferroép-Szeged a németországi Augsburgban zajló… Tovább olvasom