Délmagyar logó

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 8°C | 17°C Még több cikk.

Szegedi TE: barátok közt, hazai pályán

Vidám, oldott hangulatban ünnepelte megalakulásának tizenötödik évfordulóját a Szegedi TE férfi tekecsapata az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.
– Hozni kell a fát és a pontot is!
– Inkább vizet hozzál!

A fenti vidám párbeszéd az első sorban szereplő és Kakuk Leventétől vereséget szenvedő Kecskés Miklós, valamint a második sorban pályára lépő és meglepetésre Kiss Norbertet legyőző – ezzel együttese egyetlen pontját szerző – Lampert Péter között zajlott. Nem kis derültséget szerzett kettejük évődése, de a legnagyobb sikert kétségtelenül az alapítók közé tartozó jelenlegi szövetségi kapitány, Fehér László aratta. Megszokott dolog, hogy a hazai bajnokik előtt a bemelegítésre tíz dobás áll rendelkezésre. A második párosok közt sorra kerülők mindegyike letudta mind a tízet, a kerethez tartozó öt válogatott formájáról testközelről képet kapó Fehér tábláján azonban csak hat szerepelt.

– Laci, még van négy bemelegítő gurításod, gyerünk! – figyelmeztették többen is a nézőtérről, mire Fehér nevetve így válaszolt: – Minek, úgyis van még százhúsz!

Kakuk Levente aktívan ünnepelt a jubileumon.
Kakuk Levente aktívan ünnepelt a jubileumon.
Fotó: Karnok Csaba

Ezek a történetek is jól példázzák, igazán oldott és vidám hangulatban telt el a Szegedi TE 15 éves fennállásának ünnepe. A klub 1995-ös megalapítása, majd az első Szuperliga-idény (az akkori keret: az elhunyt Berényi Ferenc, valamint Deák István, Lázár János, Stér János, Karsai László, Karsai Ferenc, Kovács Zsolt, Fehér László, Bódi Tibor) ötödik helye után ma már egy nyolcszoros bajnok, kétszeres világkupa- és egyszeres Bajnokok Ligája- győztes csapatról beszélhetünk – tele világbajnokokkal.

Az ünnepi nap fő része volt a fenti jelenetekkel tarkított, a Szegedi TE jelenlegi (Kakuk L., Kiss N., Karsai László, Kis Zsolt, Szél Tibor, Földesi Zsolt, Pete II. László, Kovács Péter) kerete által az Ex-Szegedi TE (Kecskés, Lampert, Zapletán Zsombor, Fehér L., Kovács Antal, Kovács Gábor, Lázár János, vendégként pedig Kovács Zsolt) ellen vívott mérkőzés. A végeredmény lényegtelen (csak a történeti hűség kedvéért: 7:1 az „igazi" hazaiaknak), ráadásul a felkészülés jelen szakaszában inkább egy erős edzésnek, mint tétre menő összecsapásnak tekinthette az új edzőpáros, Zdenko Pavlics és Kaszás Zoltán. Azt azért örömmel láthatták, hogy például Karsai László országos bajnokhoz méltón tekézett, annak viszont nem örültek, hogy az újonc Pete II. László deréksérüléssel bajlódik. A csúcsmeccs mellett volt emléktábla-avatás – a Derkovits fasori bejáratnál látható –, szponzorok, edzők, szövetségi képviselők és újságírók összecsapása – lapunk aktív közreműködő volt a győztes csapatban... –, búcsúztatás – a technikai vezető Mészáros Istvántól köszönt el a Szegedi TE vezetése –, valamint a szegedi klub életben tartója, Karsai Ferenc vehetett át egy emléket a magyar szövetség elnökétől, Lengyel Józseftől, valamint a szegedi klub tiszteletbeli elnökétől, Rácz Józseftől is.

Régiek és újak együtt. A 15 éves jubileum főszereplői, állnak (balról): Karsai Ferenc, Kovács Péter, Lázár János, Kovács Zsolt, Fehér László,  Földesi Zsolt, Kovács Gábor, Karsai László, Szél Tibor, K
Régiek és újak együtt. A 15 éves jubileum főszereplői, állnak (balról): Karsai Ferenc, Kovács Péter, Lázár János, Kovács Zsolt, Fehér László,  Földesi Zsolt, Kovács Gábor, Karsai László, Szél Tibor, Kakuk Levente, Zdenko Pavlics, guggolnak: Lampert Péter, Kaszás Zoltán, Kovács Antal, Kecskés Miklós, Zapletán Zsombor, Kiss Norbert, Pete II. László. Fotó: Karnok Csaba

– Ha egy gyerek tizenöt éves, még nem mondjuk rá, hogy sok mindent látott. Ha viszont egy olyan klubról van szó, mint a Szegedi TE, már nyugodtan kijelenthetjük, van mögötte tapasztalat. Sőt eredmény is. A kezdetektől a mai napig rögös úton jutottunk el, remélem, újabb tizenöt év múlva is találkozhatunk. Ilyenkor azért csodálattal nézek azokra a klubokra, amelyek mögött már akár egy évszázad áll – mondta meghatottan Karsai Ferenc.

Az elnök azt is hangsúlyozta, sosem ellenfelekként, inkább barátokként tekint azokra, akik Szegeden játszottak, a csapatnak segítettek, de valami okból elhagyták azt. És ha jönnek, mindig hazatérnek.

Eredmények

A 15 éves Szegedi TE jubileumi ünnepe, gálamérkőzés:

Szegedi TE–Ex-Szegedi TE 7:1 (3536–3440).

A párharcok

Kakuk–Kecskés 1:0 (2:2, 584–573)
Szél–Zapletán 1:0 (3:1, 603–589)
Kiss N.–Lampert 0:1 (1:3, 556–564)
Kovács P.–Fehér L. 1:0 (2:2, 563–556)
Karsai L.–Kovács A. 1:0 (3:1, 629–561)
Kis Zs.–Kovács G. 1:0 (601–597)

Előtorna: 1. Firkászok (Süli R., Méhes, Mádi), 2. Edzők (Kaszás Z., Z. Pavlics, Kedrella, Mészáros I.), 3. Támogatók (Rácz J., Karsai J., id. Zapletán), 4. Szövetség (Lengyel J., Dávid V., Karai G.).

Olvasóink írták

  • 2. ikorcsmarek 2010. augusztus 03. 17:37
    „Mint regi csapattag tovabbi sikereket kivanok mindenkinek!
    Istvan”
  • 1. weiszi 2010. augusztus 03. 11:43
    „Igen jól sikerült a jubileumi teketorna.Köszönet érte Karsai Ferencnek.A mai tekesport nem lenne sehol,ha ő nincs.Még egyszer köszönjük Feri!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kanyó új egyéni csúccsal negyedik

A negyedik helyet szerezte meg a szegedi Kanyó Dénes a kazanyi búvárúszó Európa-bajnokságon 200… Tovább olvasom