Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Szegedi TE: címvédőhöz méltón

Megnyugtató előnnyel utazhat a február 15-én esedékes visszavágóra a Szegedi TE férfi tekecsapata, miután a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén 7:1-re legyőzte az osztrák Sankt Pöltent.
Szegedi TE–St. Pölten (osztrák) 7:1 (3833:3734)
Férfi tekecsapat Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés, Szeged.
A párok: Kakuk L.–T. Löscher 1:0 (2:2, 656:631), Kiss N.–P. Fritz 1:0 (4:0, 665:583), Fehér B.–P. Vsetecka 1:0 (2:2, 619:602), Zapletán Zs.–J. Kotyza 1:0 (2:2, 621:618), Karsai L.–M. Eder 1:0 (3:1, 646:628), Szél T.–L. Huber 0:1 (2:2, 626:672).

Zapletán Zsombor ült az öltözőben, és csak meredt maga elé. Pedig győzelemmel zárta a saját kis csatáját a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A Szegedi TE világbajnoka azonban tudta nagyon jól, bizony a szerencse és az ellenfél, az osztrák Sankt Pölten játékosa, Jan Kotyza rossz hajrája is kellett ahhoz, hogy végül három fával megverje riválisát, és ezzel fontos lépést tegyen csapata magabiztos sikeréért.

– Szeretnék én örülni, de nem tudok. Még nem, ám később biztos képes leszek – mondta Zapletán.

Ez a kis szösszenet is elárulta, a címvédő Szegedi TE hiába nyerte meg 7:1-re az első mérkőzést, a találkozó sokkal kiélezett volt annál, mint amit az eredmény mutat. A meccs elején ugyan hangosabbak voltak az osztrák szurkolók, ám ahogy alakult a meccs, végül a hazai drukkerek felülmúlták őket. És ezt a támogatást értékelte és díjazta is a Szeged, amely már azzal nagyot húzott, hogy az általában a meccs végén pályára lépő Kiss Norbert rögtön az első sorban Kakuk Leventével párban megadhatta az alaphangot. A következő négy duó összecsapása már kiegyensúlyozottabb csatákat hozott, ám az elején megszerzett százfás előny egy híján megmaradt. Érdekesség, hogy ugyan az osztrák csapattal már többször is találkozott a Szegedi TE, ám a Sankt Pölten először járt a Tisza-parti városban. Az biztos, hogy ezt a túrát megemlegetik majd.

Teke: magabiztos Szegedi TE-előny. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A visszavágót február 15-én rendezik az ausztriai Sankt Pöltenben, ahol a 7:1-es előny tudatában a címvédő nyugodtan játszhat.

További BL-eredmények

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzésein a következő eredmények születtek: Sport Podbrezova (szlovák)–KK Zadar (horvát) 6:2 (a hazai Ivan Cech 719, Zavarkó Vilmos 698, a horvát Matko Bulka 701 fát ütött), Rot-Weiss Zerbst (német)–Zalaegerszeg 8:0, KK Zapresic (horvát)–KK Beograd (szerb) 7:1 (a horvát csapat játékosa, Damir Fuckar 712 fát ütött).
A visszavágókat egyaránt február 15-én rendezik. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szivós: kilencből hat

9–5-re nyert Kaposvárott az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata a Vodafone OB I-ben. Tovább olvasom