Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Szegedi TE: döntő momentumok

Kettős győzelemmel, ám nehéz visszavágó után jutott a legjobb nyolc közé a címvédő Szegedi TE a férfi tekecsapat Bajnokok Ligájában. Horvát után horvát rivális jön: a Medvescak Zagrebet a Zapresic követi már jövőre.
Jegyzőkönyv

Férfi tekecsapat Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó: Medvescak Zagreb (horvát)–Szegedi TE 2:6 (3504:3518). A párok: L. Bolanca–Ernyesi R. 1:0 (3:1, 613:579), V. Galjanic–Kakuk L. 0:1 (1:3, 589:593), Dzepina-Bajic–Szél T. 0:1 (2:2, 560:571), S. Cota–Zapletán Zs. 0:1 (2:2, 586:609), D. Spiljar (Muse)–Karsai L. 1:0 (2:2, 588:569), A. Kovac–Kiss N. 0:1 (1:3, 568:597).

Nikola Dragas olyan a horvátoknak, mint nekünk Csányi Béla. Három egyéni és egy páros világbajnoki címével bevonult a hajdani Jugoszlávia történelemkönyvébe. Tekekirály, a sportág élő legendája, ahogy a több mint két évtizede Németországban élő, egykori szegedi klasszis is.

Nem véletlen, hogy minden róla szólt Zágrábban, a Medvescak Zagreb tekecsarnokában – a saját maga által működtetett létesítményben. Dragas-képek, -sikerek mindenhol a falakon, a létesítmény bejárata fölött egy hatalmas molinón, valamint a pályatest felett, a hazai csapat sikereit méltató fal tetején szintén Dragas mosolygott ránk.

 További eredmények: Nis (szerb)–Zerbst (német) 1:7, továbbjutott: kettős győzelemmel a Zerbst. Makpetrol Szkopje (macedón)–KK Beograd (szerb) 3:5, tj.: kettős győzelemmel a Beograd. Zadar (horvát)–St. Pölten (osztrák) 5:3, tj.: 8:8-cal, több szettponttal a St. Pölten. Rokycany (cseh)–Podbrezova (szlovák) 2:6, tj.: kettős győzelemmel a Podbrezova. Strasbourg (francia)–Iasi (román) 3:5, tj.: kettős győzelemmel a Iasi. Cluj (román)–Neumarkt (olasz) 2:6, tj.: kettős győzelemmel a Neumarkt. Tarnowó (lengyel)–Zapresic (horvát) 1:7, tj.: kettős győzelemmel a Zapresic.

Az idén 70 éves egykori klasszis – aki egész életében hű volt a Medvescakhoz, amely korábban nyert hét világ- és három Európa-kupát – szívélyes volt, a házigazda viszont a továbbjutás érdekében nem, amikor a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Szegedi TE 7:1-es előnyről nekikezdett a visszavágónak.

A meccsnek több olyan momentuma is akadt, amely sorsdöntő hatással bírt: ilyen volt Kakuk kilencese az utolsó tarolás végén („Ezzel nyertem" – mondta), Zapletán fordítása 0:2-es szettről és mínusz hat fáról („Máskor ezekből a mérkőzésekből vesztesen jövök ki" – jegyezte meg), illetve Szél negyedik szettje, amelyet huszonöt fával nyert, így csapatpontot szerzett. Ebben bizony az is benne volt, hogy 4:0-ra elhúz a Medvescak, és akkor...

De nincs ha, a végeredmény számít, és az 6:2-es szegedi győzelmet mutatott – nem volt miről beszélni, a címvédő kettős sikerrel jutott a nyolc közé, és következik már jövőre a Zapresic.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kék Mókus-kupa: egy meccs, 27 találat

Mozgalmas és eseménydús napokat zárt a 28. Kék Mókus-kupa, annak is a második selejtező hétvégéje. Tovább olvasom