Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Szegedi TE: húzós versenyszezon lesz

Szeged - Tegnap elkezdte a felkészülést a 2012–13-as feladatokra (hazai szuperliga, világkupa, Bajnokok Ligája, egyéni és csapat-világbajnokság) a Szegedi TE férfi tekecsapata, amely jelentősen megerősödött.
Délelőtt a két vajdasági, Szél Tibor és Ernyesi Róbert, délután pedig a többi játékos, így Kakuk Levente, Kiss Norbert, Iványi László, Fehér Béla, Karsai László és Zapletán Zsombor vette birtokba az újszegedi teke- és bowlingcentrumot – a nyári szünet után újra együtt edzett a kilencszeres bajnok, kétszeres Bajnokok Ligája, világkupa- és Európa-kupa-győztes Szegedi TE férfi tekecsapata. A nyári szünet viszonylagos volt, hiszen a felsoroltakból három tekés, Kakuk, Kiss és Zapletán részt vett a sportág népszerűsítését szolgáló FIQ World Tour Classic varazsdi állomásán – Kiss meg is nyerte –, nekik így mindössze két hét tekementes időszak jutott.

Szegedi TE: húzós versenyszezon lesz. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– A legfontosabb a bajnoki címvédés, a csapatsorozatokban pedig a dobogó. Sokat várok mindkét újonctól, elsősorban Zapletántól, de Fehér is meghatározó csapattag lehet. Mindkét játékos kiváló eredményre képes, így elmondhatom, a keretben heten szinte egyforma játékerőt képviselnek. A harmadik igazolás, Iványi László pedig képes kimagasló teljesítményre, lásd a tavalyi szegedi nemzetközi versenyt. A feladat is változott: a játékosokat nem tanítani kell a játékra, hanem megfelelő formába hozni. Összességében a papírforma és a várakozások alapján erős játékosokat igazoltunk, de hogy ebből mi lesz, azt majd csak az eredmények döntik el. A felkészülés a nemzetközi versenyek miatt egy héttel rövidebb lesz, de elégnek tűnik – nyilatkozta Karsai Ferenc, a klub elnöke.

Felkészülési program

A Szegedi TE nyári felkészülési menetrendje.
augusztus 4.: edzőmeccs a szerbiai Zentán;
augusztus 10–12.: tízcsapatos torna a szerbiai Apatinban;
augusztus 17–19.: nemzetközi egyéni és csapat világranglista-verseny a szlovákiai Podbrezován;
augusztus 25–26.: bajnoki rajt.

Régi-új arc a szegediek keretében az Olaszországból, Neumarktból vissza-, vagy inkább hazatérő Zapletán Zsombor. Négy olasz csapatbajnoki cím után újra elsőségekre vágyik – a hazai mezőnyben a Szegedi TE-vel például a jubileumi tizedikre.

– Tisztában vagyok azzal, hogy mennyi szuperliga-elsőségnél tart a csapat. A gyors beilleszkedéssel nem lesz és nem is volt gond, mert jól ismerek mindenkit. Magasak a szakmai elvárások, és ezeket megpróbáljuk teljesíteni. A bajnokságban a csapatelsőség nagyon vonz éppen a jelentős jubileum miatt, emellett mindkét nemzetközi sorozatban a dobogó a cél, és jó lenne az októberi, egyéni vb-re is kijutni. Nehéz év lesz, mert ha valaki a felkészülési meccsek mellett minden eseményen és nemzetközi rendezvényen részt vesz, jövő május végéig több mint hetven mérkőzést játszik – vélte Zapletán.

A másik új játékos, Fehér Béla a bajnoki harmadik Szolnok meghatározó, sőt legjobb tekése volt.

– Nem örültek a távozásomnak Szolnokon, de azt megértették, hogy egy erősebb csapatba igazolok, amely a nemzetközi mezőnynek is meghatározó alakulata. Ez volt az álmom, állok a kihívások elé, és lesz bőven lehetőségem is a bizonyításra. Szeretnék bekerülni a csapatba, ezért pedig pluszfeladatokat is vállalok – nyilatkozta a Szegedi TE másik újonca, Fehér Béla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó Péter újabb remije Dortmundban

A szegedi Lékó Péter negyedik döntetlenjét érte el a dortmundi sakktorna ötödik fordulójában. Tovább olvasom