Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Szegedi TE: Kiss a harmadik triplázó

A Szegedi TE világbajnok tekése, Kiss Norbert harmadik alkalommal nyerte meg az egyéni nemzetközi világranglista-versenyt, amelyet idén a BB Mentor-kupáért rendeztek meg az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.
Szerdától vasárnap délutánig tartott az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a 12. nemzetközi férfi egyéni teke világranglista-verseny, amelyet a BB Mentor-kupáért és a www.fittanyuka.hu trófeáiért rendeztek.

Kiss Norbert harmadszor

Kétszer elvesztette, mégis megnyerte. A Szegedi TE világbajnok játékosa, Kiss Norbert az egyenes kieséses szakaszban kétszer is a szétlövés után jutott tovább. A második alkalommal, az elődöntőben ellenfelének, Batki Tamásnak (FTC) csak el kellett találnia az első fát ahhoz, hogy minimum négyet dobva egy fával megelőzze a hazai kedvencet. Már mindenki temette Kisst, amikor Batki óriási hibát követett el: a bal dámát eltalálva mindössze két fát ütött – éppen eggyel maradt le Kisstől. A szegedi köszönte az ajándékot, meg sem állt a végső sikerig a kupa története során harmadszor. A szerbiai Zavarkó Vilmos és Jovan Csalics után ő a harmadik ebben a statisztikában. Karsai László a tavalyi ezüst után ezúttal is a második helyig jutott.

Kiss Norbert remekelt hazai pályán, és harmadszor nyerte meg a szegedi világranglista-versenyt. Fotó: Karnok Csaba
Kiss Norbert remekelt hazai pályán, és harmadszor nyerte meg a szegedi világranglista-versenyt. Fotó: Karnok Csaba

Házibajnokság

Heten a tizenhat között, négyen a negyeddöntőben, hárman az elődöntőben, ketten a fináléban – igazi szegedi házibajnokság kerekedett a BB Mentor-kupából, hiszen a szuperligában éllovas együttes nyolcas keretéből heten bekerültek az egyenes kieséses szakaszba. Csak Márton János maradt ki, igaz, neki is mindössze tizenegy fán múlott a továbbjutása. Nyugodtan mondhatnánk, a klub saját magának rendezte meg a viadalt, ám az indulók létszáma – összességében 164-en neveztek a versenyre, és több olyan is akadt, aki minimum kétszer próbálkozott meg az eredmény javításával – alapján akadt bőven kihívó mennyiségben és minőségben egyaránt.

A nap meccse

Nem a döntőben játszották a BB Mentor-kupa legizgalmasabb mérkőzését, hanem a negyeddöntőben. A két szegedi, Veres Zsolt és Kiss Norbert egy-egy szettet nyert – jöhetett a sudden victory, azaz a szétlövés. Ez három pluszdobást jelentett, ám ez sem döntött: mindkét szegedi 20 fát ért el. Pályacsere, megint három dobás – már ez izgalmassá tette a találkozót. Az egyes pályán Veres egy kilencessel 22 fát ütött, így Kiss Norbertnek legalább hetet kellett volna, hogy minimum iksz legyen. Utóbbi klasszisát igazolta, hogy ő is kilencest dobott, így a közönség vastapsa közepette megnyerte a csatát. Persze ezenkívül is volt izgalmas mérkőzés, például a két elődöntő, amelyben Szél Tibor és Karsai László ugyancsak kétszer három dobásban „lőtt szét".


Eredmények

12. nemzetközi férfi egyéni teke világranglista-verseny, selejtező, végeredmény: 1. Kiss Tamás (Neumakrt, olasz) 671, 2. Boanta Claudiu (Wiener Neistadt, osztrák) 670, 3. Karsai László (Szegedi TE) 662, 4, Kiss Norbert (Szegedi TE) 660, 5. Zapletán Zsombor(Szegedi TE) 654, 6. Fehér Béla (Szegedi TE) 653, 7. Goran Osztojics (KK Beograd, szerb) 652, 8. Batki Tamás (FTC) 639, 9. Kakuk Levente (Szegedi TE) 638, 10. Földesi Zsolt (Kaposvár) 637, 11. Bárány Csongor (KK Beograd, szerbiai) 633, 12. Veres Zsolt (Szegedi TE) 629, 13. Pete Sándor (Répcelak) 627, 14. Tóth Zoltán (FTC) 625, 15. Szél Tibor (Szegedi TE) 619, 16. Budai Ádám (FTC) 618 fával. Egyenes kieséses szakasz, nyolcaddöntők: Karsai L.–Tóth Z. 2:0, Kiss N.–Pete S. 2:0, Fehér B.–Bárány Cs. 1:1, szétlövéssel: 15:21, Zapletán Zs.–Veres Zs. 1:1, szétlövéssel: 18:20, Batki T.–Kakuk L. 2:0, Osztojics–Földesi 1:1, szétlövéssel 18:20, Kiss T.–Budai Á. 1:1, szétlövéssel: 24:20, Boanta–Szél T. 0:2. Negyeddöntők: Szél T.–Földesi 2:0, Kiss T.–Batki T. 0:2, Veres Zs.–Kiss N. 1:1, szétlövéssel: 42:44, Karsai L.–Bárány Cs. 2:0. Elődöntők: Batki T.–Kiss N. 1:1, 18:19, Szél T.–Karsai L. 1:1, szétlövéssel: 39:45. Döntő: Kiss N.–Karsai L. 2:0.
A végeredmény: 1. Kiss Norbert, 2. Karsai László, 3. Szél Tibor és Bátki Tamás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Floratom Szeged AC Probart: nem erre készültek

A Komló ellen ki-ki mérkőzés várt a Floratom Szeged AC Probart extraligás asztalitenisz-csapatára a hétvégi dupla forduló első meccsén, és a szombati találkozó igazolta a várakozásokat. Tovább olvasom