Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Szegedi TE: korán eldőlt

Hazai pályán sem tudta legyőzni a férfi teke Szuperliga döntőjének visszavágóján a Szegedi TE a Zalaegerszeget (4:4), amely így 10:6-os összesítéssel – története során másodszor – csapatbajnok lett.
Zeg, zeg, zeg, Zalaegerszeg! Messzire hallatszott a zalaiak örömkiáltása, amikor véget ért a férfi teke Szuperliga döntőjének visszavágója. Azok után ugyanis, hogy a címvédő Szegedi TE idegenben 6:2-es vereséget szenvedett, hazai pályán, az újszegedi teke- és bowlingcentrumban sem tudott győzni, így teljesen jogos volt a vendégek hangoskodása.

A fájdalom azonban nem az volt, hogy örültek, hanem hogy mikortól tehették mindezt. A szegediek szempontjából túl korán, a visszavágó kétharmadánál, a második párok játékának végén. Ekkorra már eldőlt a bajnoki cím sorsa. A lelkes és bizakodó, minden dobást visszafojtott lélegzettel figyelő, a jó gurítás után hatalmasat üvöltő szegedi szurkolók, akik a zalaiak mellett jó néhány, a Vajdaságból érkezett szimpatizánssal is kiegészültek, arra számítottak, egy végig kiélezett meccsen csak sikerül elérni azt a különbséget, amely elég lehet a bajnoki cím megvédéséhez. Ehelyett legnagyobb bánatukra az első körben Kakuk és Szél, a másodikban pedig Kis Zs. is elvesztette – illetve a zalaiaktól Fehér L., Farkas S. és Kiss T. megszerezte – a csapatpontot, amely után az utolsó párokban a szegedieknek a becsület megőrzése maradt. És a döntetlennel az is csak félig-meddig sikerült.

Kiss Norbert sikere sem volt elég.  Fotó: Veréb Simon

Kiss Norbert sikere sem volt elég.
Fotó: Veréb Simon


A Zalaegerszeg a finálé(k)ban látottak alapján megérdemelte a sikert, amely a klub történetének második elsősége volt. A szegediek nyolcnál tartanak, és a kilencedikre egy évet biztos várni kell még.

Végeredmény
 
Szegedi TE–Zalaegerszeg 4:4 (3718–3670)
Férfi teke Szuperliga, döntő, visszavágó.
A párharcok: Kakuk–Fehér L. 0:1 (2:2, 613:616)
Szél T.–Farkas S. 0:1 (1,5:2,5, 612:623)
Kis Zs.–Kiss T. 0:1 (2:2, 621:624)
Kiss N.–Németh 1:0 (2:2, 640:628)
Karsai L.–Boanta 1:0 (4:0, 647:589)
Földesi–Fehér Z. (a 61. dobástól: Bese) 0:1 (2:2, 585:590)
Bajnok: a Zalaegerszeg 10:6-os összesítéssel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: makói vereség, hazai diadalok

Minden megyei kötődésű labdarúgómeccsen a hazai csapat nyert vasárnap. Futball eredmények. Tovább olvasom