Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Szegedi TE: százszázalékos mérleg

Százszázalékos mérleggel, mind a huszonhat bajnokit, utoljára hazai pályán a rájátszás hatodik fordulójában a Zalaegerszeg elleni „örökrangadót" is megnyerve szerezte meg tizedik csapatbajnoki címét a Szegedi TE férfi együttese, amely méltó ünnep közepette vehette át az aranyérmeket.
Férfi tekecsapat szuperliga, rájátszás az 1-4. helyért, 6. forduló:
Szegedi TE-Zalaegerszeg 5:3 (3804:3637)

A párok:
Szél T.-Fehér L. 1:0 (2,5:1,5, 620:591)
Kiss N.-Pákai Zs. 1:0 (4:0, 710:515)

Kakuk L.-Fehér Z. 0:1 (1,5:2,5, 633:627)
Zapletán Zs.-Nemes A. 0:1 (1:3, 623:643)

Karsai L.-Kozma K. 1:0 (2,5.1,5, 658:603)
Márton (Fehér B., Veres)-Járfás Sz. 0:1 (0:4, 559:646)

Újra csúcson a szegedi tekések. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

Ki a legjobb? Szeged!

Az idézett felirat, illetve a straubingi BL-győztes csapatképpel ellátott póló feszült szombaton az újszegedi teke- és bowlingcentrumot megtöltő közönség nagyjából negyedén több színben is. A Szegedi TE ezzel a gesztussal is ünnepelte, hogy a 2000-től eltelt tizennégy évből tízben, tizedszer éppen ebben a szezonban csapatbajnok lett a férfi teke szuperligában.

Az ünnepnap nemcsak a pólókról szólt, inkább azok kiosztásával kezdődött, majd egy remek meccsel folytatódott, és fitneszbemutatóval, illetve a díjátadót feldobó olimpikonok részvételével fejeződött be.

Menjünk sorban! Miután a pólók felkerültek a gazdáikra, jöhetett a Szegedi TE és a Zalaegerszeg mérkőzése, amely bárhol, bármilyen szinten és tétért nagy mérkőzés. Habár a lényeges kérdések korábban eldőltek, hiszen a rájátszás 6. fordulója előtt a Szeged már hetekkel ezelőtt megnyerte a tizedik bajnoki címét, míg a zalaiak a második helyen végeztek, a presztízs révén hatalmas csata ígérkezett – főleg a hazaiak győzelmi sorozata miatt.

– Vigyázz, jön érted az űrhajó! – mondta a Szolnok szegedi játékosa, Nagy János Kiss Norbertnek. A Nagy által ufónak titulált hazai játékos megint rászolgált a földöntúli jelzőre, hiszen 710 fát dobott. Az első sor után 2:0-ra vezetett a Szeged, majd a második körben egyenlített a Zalaegerszeg, már-már veszélyben volt a sorrendben 32. szezonbeli győzelem. Ám a végén a csapatkapitány, Karsai László behúzta a harmadik csapatpontot, az összfa pedig a Szegednek kedvezett – százszázalékos mérleggel lett bajnok története során tizedszer a Szegedi TE, amely minden sorozatot figyelembe véve 32 sikerrel megvívott meccsel a háta mögött várhatja az őszt.

Az ünneplés csak ezután indult: a Phoenix Fitness Szeged fit-kid versenyzői, B. Tóth Lili és Czavalinga Dóra tanítványai a ritmus és a tánc révén alaposan feldobták a hangulatot, amelyet csak fokozott Kozma József önkormányzati képviselő beszéde, illetve a díjátadó. Furcsa szerepet kapott két olimpikon is: Nagy Péter súlyemelő és Vajda Attila kenus általában átveszi a kupát vagy az érmet, ezúttal azonban ők adták át a zalaiaknak és a szegedieknek az elismeréseket.

A Szeged a szezonban mindent megnyert: a BL-t, a nemzetközi kupák közül az Európa-kupát és a hazai bajnokságot – erre legutóbb 2006-ban volt példa. Most tényleg ők voltak a legjobbak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyeegy: egy napig vezetett az UTC

A Csongrád megyei I. osztályú bajnokság 26. fordulójában a bajnoki elsőségért harcoló UTC a Tápé együttesét fogadta. Tovább olvasom