Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Szegedi TE: Tamás jobb volt, mint Tomas

Az olasz Neumarkt légiósa, Kiss Tamás nyerte a 13. nemzetközi férfi egyéni teke világranglista-versenyt az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. A Szegedi TE két játékosa, Kakuk Levente és Zapletán Zsombor egyaránt harmadik lett.
Kiss Tamás állt, alaposan rákészült az utolsó dobására. Az újszegedi teke- és bowlingcentrumban síri csend volt, pedig zsúfolásig megtelt a létesítmény. Kiss ellenfele, a szlovák Tomas Pasiak már befejezte a döntő háromdobásos szétlövését, az úgynevezett sudden victoryt – előtte mindkét játékos egy-egy szettet nyert, ezért kellett a pluszmunka –, és a táblán az állt: 20:12 a javára. Az olasz Neumarkt légiósának három lehetősége volt: kilencessel nyer, nyolcassal újabb hosszabbítást harcol ki, hetessel vagy annál kevesebbel kikap. Kiss T. aztán nekifutott, eldobta a golyót, amely mind a kilenc bábut levitte – a tekés magasba ugrott, és a levegőbe csapott. Ezzel a dobással nyerte meg 2014 magyar tekése, a 30 éves világcsúcstartó a BB Mentor-kupát.

Azt a tornát, amelynek elődöntőjében már egyértelmű volt: az összesen 161 indulót számláló, öt nemzet sportolóit felvonultató mezőnyben új elsőt avatnak. Az esélyesek és háromszoros elsők közül ugyanis a címvédő Kiss Norbert (Szeged) és Jovan Csalics (KK Beograd) a negyed-, Zavarkó Vilmos (Podbrezova) a nyolcaddöntőben kiesett, Nemes Attila (Zalaegerszeg) nem jutott a 16 közé, Fekete László (Zenta) és Kovács Gábor (Neumarkt) pedig el sem indult.

A finálé két résztvevőjén kívül még elődöntőzött a szegediek két kiválósága, Kakuk Levente és Zapletán Zsombor, és mivel mindketten kikaptak, így harmadikok lettek.

A győztes. Így koncentrált Kiss Tamás. Fotó: Schmidt Andrea
A győztes. Így koncentrált Kiss Tamás. Fotó: Schmidt Andrea

– Elégedett vagyok a teljesítményemmel. A selejtezőben végre átléptem hazai pályán is a hétszáz fás álomhatárt, és ilyen mezőnyben a bronzérem is szépen csillog – mondta Kakuk. Társához hasonlóan Zapletán sem volt szomorú, kezében a többiekhez hasonlóan a Quadratech Kft. által támogatott, harmadiknak járó kupával: – Bár a testem becsap, mert nem érzem, de biztos, hogy elfáradtam mind testben, mind lélekben. Pedig a gyúrónk, Krámli Laci mindent megtett, hogy ne érezzem a terhelést.

A nézők viszont bírták az egész napos terhelést, és bizony néha fel is csattant a vastaps egy-két remek dobás, nehéz helyzet „eltakarítása" után. A világ legjobbjait látták, naná, hogy élvezték az eseményeket.
A torna különdíjasai, a legjobb szegedi, egyben a selejtező legjobb játékosa: Kakuk Levente (Szegedi TE), a legfiatalabb játékos: ifjabb Gelencsér Attila (Köfém, 11 éves), a legidősebb játékos: Rákos József (FTC, 80 éves), a legjobb amatőr játékos: Busa Endre (EDF DÉMÁSZ).

Jegyzőkönyvek

13. A kategóriás nemzetközi férfi egyéni teke világranglista-verseny a BB Mentor-kupáért, a selejtező végeredmény: 1. Kakuk Levente (Szegedi TE) 707, 2. Zavarkó Vilmos (Podbrezova) 689, 3. Kiss Norbert (Szegedi TE) 673, 4. Szél Tibor (Szegedi TE) 666, 5. Ernyesi Róbert (Szegedi TE) 658, 6. Rudolf Balázs (Répcelak) 656, 7. Jovan Csalics (KK Beograd) 647, 8. Lukas Huber (St. Pölten) 645, 9. Budai Ádám (Köfém SC) 644 (tarolás: 250), 10. Bystrik Vadovic (Podbrezova) 644 (245), 11. Zapletán Zsombor (Szegedi TE) 643, 12. Batki Tamás (Győr) 642, 13. Tomas Pasiak (Podbrezova) 639, 14. Poroszlai Gergő (Köfém) 638, 15. Kiss Tamás (Neumarkt) 632, 16. Peter Sibal (Podbrezova) 629 fával.
A legjobb 16 között, nyolcaddöntők: L. Huber–Budai Á. 0:2, J. Csalics–B. Vadovic 2:0, Rudolf B.–Zapletán Zs. 0:2, Ernyesi R.–Batki T. 2:0, Kiss N.–Poroszlai G. 2:0, Szél T.–T. Pasiak 0:2, Kakuk L.–P. Sibal 2:0, Zavarkó V.–Kiss T. 1:1, 23:27 Negyeddöntők: Kiss T.–J. Calic 2:0, Kakuk L.–Budai Á. 2:0, Ernyesi R.–T. Pasiak 1:1, 19:21, Kiss N.–Zapletán Zs. 0:2
Elődöntők: Kakuk L.–T. Pasiak 1:1, szétlövéssel: 17:23, Kiss T.–Zapletán Zs. 2:0. Döntő: T. Pasiak–Kiss T. 1:1, 20:21.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi VK: jól küzdöttek, de...

A Valdor-Szentes OB I-es férfi vízilabdacsapata győzelmi reményekkel, esélyekkel utazott Kaposvárra… Tovább olvasom