Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Szegedi TE: tervezhetik az évet

Tízmillió forintos támogatást kapott a várostól a Szegedi TE BL- és világkupagyőztes férfi tekecsapata, így a következő egyévi működése kétharmad részben biztosított.
A szegedi közgyűlésen tegnap egy nagyon fontos sportkérdésben született pozitív döntés. Hüvös László sportért felelős tanácsnok sürgősségi indítványára tárgyalta a közgyűlés a Szegedi Tekézők Egyesületének tízmilliós támogatását, amely jövő június 30-áig biztosítja a csapat működését. A képviselők végül 25 igen, 3 tartózkodás és 1 nem kíséretében elfogadták az előterjesztést.

– Örülök a pozitív döntésnek, annak, hogy a tízmilliós támogatást megkaptuk, ám sajnos ez még mindig kevesebb, mint az előző támogatási összeg. Teljes erővel azon vagyunk, hogy a hiányzó összeget, az ötmillió forintot pótoljuk, előteremtsük. Az alapokra mindenesetre jó ez a tízmillió, hiszen elkezdhetünk dolgozni, és a következő évet megtervezni. Tudjuk, mi a fix, és mi az, ami hiányzik, és ennek tekintetében tárgyalunk a játékosokkal. Az biztos, hogy a költségeinket valamilyen százalékban csökkenteni kell – nyilatkozta lapunknak Karsai Ferenc, a Szegedi TE elnöke.

Ernyesi dob. Fotó: Frank Yvette
Ernyesi dob.
Fotó: Frank Yvette

A csapat így megmenekült – legalábbis egy évre biztosan. Furcsa is lett volna az anyagiak hiányában elbúcsúzni attól az együttestől, amely ebben a versenyszezonban világkupát, Bajnokok Ligáját nyert, majd a hazai bajnokságban második lett, a nemrég befejeződött zalaegerszegi csapat-vb-n pedig négy játékosa is világbajnoki címet szerzett. A közgyűlés tehát értékelte azt a munkát, azt az eredménysort, amelyet a szegediek évek, sőt már évtizede folyamatosan produkálnak mind a hazai, mind a nemzetközi pályákon. Más kérdés, hogy bőven kell még azon dolgozniuk a vezetőknek, hogy az elkövetkező egy év teljesen zökkenőmentes legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihasználták a rivális segítségét

Az SZTE EHÖK SE női röplabdacsapatának juniorjai kvalifikálták magukat az országos ifjúsági kupa… Tovább olvasom