Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Szegedi Ülő Bikák

Lassan hazánkban is egyre elfogadottabb lesz a mozgássérültek sportja. Ez a megállapítás Szegedre is érvényes, ahol ülőröplabdaklub is működik.
A szegedi Csakazért SE keretein belül működik az Ülő Bikák ülőröplabda-csapat, mely ebben a hónapban egyéves. A bajnokságban és a Magyar Kupában is indultak, az utóbbiban elért 5. hely az együttes eddigi legjobb eredménye. A Csíkos Gábor és Jónás László fémjelezte együttes heti kétszer tréningez, folyamatosan jár bemutatókra, a bajnokság szeptember 17-én folytatódik a rájátszással. Az Ülő Bikák az alsó ágon, az 5–9. helyért érdekelt.

Ez a tevékenység, a sport elsősorban nem az eredmények miatt fontos, hanem azért, hogy az otthon „aszalódó" mozgáskorlátozottaknak példát mutassanak. Vagyis lehet fogyatékosan is teljes, boldog életet élni. Ebben azok az egészségesek is segíthetnek, akik csatlakoznak hozzájuk, elég ha csak a már citált Csíkost, vagy az ülőröplabdában a válogatottságra is esélyes Péterfy Tibort említjük meg. Az anyagiakban azonban nem dúskálnak. A büdzsét egy árverés segítségével szeretnék kiegészíteni, kalapács alá ajánlják (Nagy Lászlónak, Berta Róbertnek és Szarka Bélának köszönhetően) a Barcelona és a Pick férfi kézilabdacsapatának dedikált mezét, valamint Jose Roybal Zeneiskola című festményét. Érdeklődni Jónás Lászlónál lehet a 06-20/428-6846-os számon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liss-HNKC: kék-sárga csipke

Ilyen kezdésről álmodott mindenki: a Liss-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata idegenben –… Tovább olvasom