Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Szegediek a megyeiek ellen a 26. Kék Mókus-kupán

Szeged - A 26. Kék Mókus-kupa utolsó játéknapját vasárnap 12 órától rendezik az újszegedi sportcsarnokban, amelynek gálameccsén 19 órától a Szeged válogatott és a Csongrád megyei válogatott csap össze.
Külföldön Szabics Imre, Laczkó Zsolt, Hrepka Ádám, itthon az első osztályú csapatokban többek között – elnézést, ha valaki a véletlen folytán kimarad – Völgyi Dániel, Búrány Zoltán, Dlusztus András, Kecskés Tamás,Gyömbér Gábor viszi a megye és Szeged labdarúgásának hírnevét. És ugyan Csongrád megye most nem éli fénykorát a hazai labdarúgásban, ám jó játékosokban akkor sincs hiány. Amikor a Kék Mókus-kupa kapcsán egy gálamérkőzésen törtük a fejünket, rögtön eszünkbe jutott a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-vel, az MLSZ területi igazgatóságával, valamint Szeged városával közösen: a korábbi évekkel ellentétben, amikor meghívtuk például az aradi csapatot, a Honvéd vagy a Fradi öregfiúk-együttesét, miért ne lehetne ezúttal megyén belül maradni, és mondjuk a Szeged válogatott–megyei válogatott meccset az újszegedi sportcsarnokba vinni? A gondolatot tettek követték, így végül apróbb viták és egyeztetések után kialakult az a két keret, amely vasárnap az újszegedi sportcsarnokban a 26. Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna utolsó, úgynevezett gálameccsén majd látható.

Tóth Ákos: Tisza Volán

Tegnap a Tisza Volán Focisuli évzáró futballnapján jelentették be, hogy a labdarúgó NB III Alföld csoportjában szereplő Tisza Volán tavaszi felkészülését a Mórahalommal sikereket elérő, ám az idény végén távozó Tóth Ákos kezdi el.
– Meglepő, de nagy kihívás, egyben megtiszteltetés, és bár ugyanebben a ligában egy több ponttal rendelkező csapatnál voltam edző, mégis előrelépésnek érzem a feladatot, hiszen Szeged város csapatáról van szó, én pedig világéletemben Szegeden éltem és futballoztam – nyilatkozta az új tréner, aki január 7-én kezdi el a munkát. 
A Szeged válogatottjának összeállítása volt a nehezebb, hiszen a megyei I., a II. és a III. osztályban összesen tizenhárom olyan együttes található – kivéve a Tápé II. és a Kiskundorozsma II. gárdáját, amelyeknek első csapatából hívtunk meg játékost –, amely Szegedhez tartozik. A főbb szempontok (klubhűség, futballmúlt, emberi tulajdonságok) figyelembevétele alapján kialakult az alábbi névsor. Kapusok: Béry István (UTC, 24 éves), Bánki László (Universitas, 33); mezőnyjátékosok: Szalma Gergő (SZVSE, 18), K. Tóth Gyula (Tápé, 31), Turján György (FK 1899 Szeged, 37), Takács András (Kiskundorozsma, 23), Rabi György (Gyálarét, 35), Váczi Béla (Szőreg, 26), Farkas Miklós (IKV-Alsóváros, 35), Kaszab Zsolt (Szentmihály, 39), Lesznek Ferenc (Pázsit SE-UTC II., 40), Laczi Zoltán (Móravárosi Kinizsi, 29), Szél Tibor (Komlósi Trans Baktó, 30), szakvezető: Szalai Dzsínó István.

A megyei válogatott névsora a négy NB III-as alakulatból jött össze, amely a következő, kapusok: Czirbus Gábor (Makó, 32), Kovács Krisztián (HFC, 39), mezőnyjátékosok: Antal Krisztián (HFC, 31), Marton Bence (HFC, 27), Magyar György (Makó, 33), Puskás Csaba (Makó, 31), Dargó Balázs (Tisza Volán, 24), Puhalák Nimród (Tisza Volán, 21), Harmos Zsolt (Tisza Volán, 26), Tóth Attila (Mórahalom, 33), Udvari Szabolcs (Mórahalom, 38), Mészáros Zoltán (Mórahalom, 26), szakvezetők: Bány Tamás, Tóth Ákos.

A napi program 12 órakor kezdődik, és a szokásos helyosztók (bronzmeccsek, döntők, amelyek csapatait szombaton mutatjuk be) mellett még egy érdekes találkozót rendezünk: az autóbalesetben elhunyt Veress Csabára emlékezünk (Közéleti személyiségek–Ruzsa) és a családjának gyűjtünk (két urnában: a pénztárnál és a küzdőtéren). A jegyek egységesen 500 forintba kerülnek, a 12 éven aluliaknak ingyenes a belépés.

A program. A 26. Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna utolsó napjának programja, december 23. (vasárnap), 12 óra, +45, a 3. helyért: Sándorfalva–Ficak; 13 óra, +35, a 3. helyért: bakelitbolt.hu– Első Beton; 14 óra, –35, a 3. helyért: Varga Pince–Szlobo Diszkont; 15 óra, gálamérkőzés Veress Csaba emlékére: Közéleti személyiségek csapata–Ruzsa; 16 óra, +45, döntő: Gulyás csárda–Szetáp Mix; 17 óra, +35, döntő: Kiss Autószerviz–Pick söröző-O'Neill; 18 óra, –35, döntő: Első Beton–Hársfa söröző; 19 óra, gálamérkőzés: Szeged válogatott–Csongrád megyei válogatott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gálával ünnepelt a Volán - galéria

Évek óta hagyomány, hogy egy nagyszabású futballgálával búcsúztatja az évet a Tisza Volán… Tovább olvasom