Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Szegednek lelke van - Prodanovics visszatér

Kézilabda, Szeged - Rajko Prodanovics egy év után visszatért a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatába. A szerb válogatott jobbszélső furcsa kitérőt tett, előbb a legnagyobb riválishoz, a Veszprémhez igazolt, a magyar együttes azonban végül kölcsönadta a német Löwennek. Prodanovics viszont újból szegedi lett, hatalmas taps köszöntötte az első edzésen. A kétgyermekes családapával beszélgettünk.
– Izgult a bemutatkozó tréning előtt?

– Nem tagadom, azért hevesebben vert a szívem. Nem úgy mentem el Szegedről, hogy a drukkerek a szívükbe zártak. Ez a múlt, ezzel nem is szeretnék foglalkozni, a lényeg, hogy újból itt vagyok.

– Nagy szeretettel fogadták! Meglepte a szurkolók megnyilvánulása?

– Ez nagyszerű érzés volt. Utoljára mentem be a csapatból, így vártam már, hogy mehessek. Az emberek pedig tapsoltak, örültek nekem. Ez nagyon fontos volt, ekkor megnyugodtam, mert olyat kaptam, amire nem számítottam. Köszönöm! Jólesett!

– Miért éppen Szeged? Miért ragaszkodik a csapathoz?

– Mert lelke van! A csapatnak, a városnak, a vezetőknek és a csodálatos szurkolóknak. Sehol sem tapasztaltam ilyet. Pályafutásom legszebb két évét töltöttem a Pick Szegedben. Játszottam több csapatban, de sehol sem éreztem magam ilyen jól.

– Pedig egy év alatt alaposan kicserélődött a keret. Nem volt furcsa jóformán mindenkinek bemutatkozni az öltözőben?

– Éppen a feleségemmel beszéltünk erről, de arra jutottunk, hogy a klub és a város nem változott, nekünk ez a legfontosabb. Azért az új fiúkat is ismertem.

– Roberto Parrondóval alkotják a jobbszélt. Ismerte a spanyol fiút?

– Személyesen nem, de a játékos pályafutásával, az eredményeivel tisztában vagyok. Nagyszerű kézilabdázó, akitől bizony még én is tanulhatok, sok-sok tapasztalatot szerezhetek. Úgy gondolom, remek párost alkotunk majd.

Érthető a mosoly. Prodanovics jól érzi magát a Pickben.  Fotó: Karnok Csaba
Érthető a mosoly. Prodanovics jól érzi magát a Pickben. Fotó: Karnok Csaba

– Spanyol mestere volt már a pályafutása alatt. Mit vár Pastor mestertől?

– Egy biztos, sok mindent tanulok majd, hiszen egy teljesen új taktikát kell elsajátítanom. Nagy bennem a bizonyítási vágy, szeretném megmutatni, hogy a Pick Szegednek érdemes volt visszacsábítania. Ehhez minden adott. Nyugodt körülmények, remek társak, szép város. Kell ennél több? Igen, sikerek és győzelmek. Ennek elérésére pedig képes ez a keret, Pastor mester erre garancia.

– Hogy van a családja?

– Februárban megszületett második gyermekem, Nikola, így Péterrel fiúk alkotják a család nagy részét. Ők csak a szerbiai edzőtábor után jönnek Szegedre. Nagyobbik fiam bölcsis lesz, így nekem is szorgalmasan kell tanulnom magyarul, mert ő biztos, hogy így is beszél majd hozzám. Mindannyian örömmel térünk vissza szeretett városunkba.

Érthető a mosoly. Prodanovics jól érzi magát a Pickben. Fotó: Karnok Csaba
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elrajtolt az NB I

A hétvégén rendezték a magyar labdarúgó OTP Bank Liga első fordulóját. Tovább olvasom