Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Szegedről felsőfokban beszélnek az ICF-ben

Minden szempontból sikeres vb-n van túl a szegedi Maty-ér. Az ifi kajakosok és kenusok világeseményét jövőre a felnőtteké követi – akár nyolcvan ország legjobbjaival.
Szeged megint fantasztikusat produkált. A 11. síkvízi kajak-kenu világbajnokság döntőinek mindkét napján a változékony, többnyire borult és esős időjárás ellenére ötezer ember szurkolt a magyar sikerekért. Amelyek jöttek is, és a szegedi hagyományokhoz híven a Maty-éri viadalt az éremtáblázat élén zárta a hazai válogatott.
Kapták rendesen a dicséreteket a szervezők, akiknek a vállát elsősorban a közönség, a szurkolás miatt veregették meg a nemzetközi szövetség (ICF) vezetői.

– Természetesen először a hihetetlen buzdítás tűnt fel az ICF jelenlévő tagjainak, de azért maga a szervezés is jelesre vizsgázott – nyilatkozta lapunknak Schmidt Gábor, a szervezőbizottság elnöke. – Hiába rendezünk azonban mi hibátlan viadalt, ha a magyar csapat nem sikeres. Szerencsére ezzel soha nem volt probléma Szegeden. Mindenki kíváncsi volt az új lebonyolítási rendre, amely itt debütált, ugyanis a poznani felnőtt Európa-bajnokságon kicsivel több volt a futamok közti pihenő. Szerencsére ez is kiválóan működött. Ami pedig a jövő évi felnőtt vb-t illeti: nagyságrendekkel több szurkolóra kell számítanunk, akiknek az elhelyezését mobillelátókkal igyekszünk jobbá tenni. Stadionszerűen próbáljuk majd elhelyezni a versenyzőkhöz nagyon közel a nézőket, egy részük például akár a víz felett is lehet. További két kivetítőt is lerakunk a lelátóval szemben. A technika tökéletesen működött, akár az internetre, akár a részidőket is mutató kivetítésre gondolok. A parkolási rendszer még finomításra szorul, azon leszünk, hogy ezt 30-40 ezer ember részére is megoldjuk. Az ICF elnöke, Ulrich Feldhoff azt nyilatkozta, 2006-ban Szegeden újabb csúcsot szeretne elérni: nyolcvan ország legjobbjait vendégül látni a Maty-éren. Mikor ezt meghallottam, majdnem leestem a székről, de van annyi tapasztalatunk, hogy ezt is megoldjuk.

A városi sportigazgatóság fontos szereplője volt a rendezésnek. A VSI társszervezőként olyan dolgokért felelt, mint a kísérőrendezvények, a pályaberendezés, így a zászlók, a molinók, az irányító táblák elhelyezése, az információs iroda működtetése, vagy az akkreditációs központ feltételeinek biztosítása.

– Sikeres vb-re nézhetünk vissza, ez kétségtelen. Sok tapasztalattal gazdagodtunk, és tudjuk, mi volt a jó, és mit kell másképp csinálni. A 2006-os felnőtt világbajnokság újabb nagy erőpróba lesz – gondolt már előre Szovics Zoltán, a VSI általános igazgató-helyettese.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaszámlálás

"Megint csoda volt a Tisza-parti esemény. Tömve volt a lelátó, a kétszázas rajtig hömpölygött a… Tovább olvasom