Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Szegedről Vásárhelyre igazolt Ádándi-Kiss Gyula

Az ismert úszóedző, Ádándi- Kiss Gyula (56) Szegedről Hódmezővásárhelyre tette át a székhelyét, ahol szeptember 1-jétől a Hód Úszó SE vezetőedzőjeként dolgozik.
– A Hód Úszó SE elnökével, Szentkereszty Szabolccsal régi jó barátok vagyunk, ő keresett meg azzal az ajánlattal, hogy a klub vezetőedzője legyek. Nem filozofáltam sokat, 48 órán belül döntöttem és jöttem Vásárhelyre, szeptember 1-jével írtuk alá a szerződést. De azért nem volt könnyű, 30 évet „hagytam" Szegeden – mesélte átigazolásának történetét az ismert tréner, az 56 éves Ádándi-Kiss Gyula. A kék-sárga egyesületnek mindenképpen szüksége volt új edzőre, hiszen Olaszné Bajusz Andrea anyai örömök elé néz, tulajdonképpen az ő csoportját vette át.

– Hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen körülmények között, Csongrád megye egyetlen fedett uszodájában dolgozhatok. A gyerekek lelkesek, tehetségesek. Bevallom, egy kis forradalmat akarok Vásárhelyen csinálni, és bízom benne, hogy ez az eredményekben is meglátszik majd. A legfontosabb, hogy a 12–15 évesek közül néhányan az ifjúsági világbajnokságra beérjenek, és a hazai rendezésű viadalon képviseljék a klubot. Az uszodabővítéssel több lesz a használható vízfelület, és szeretném elérni, hogy a medence kialakításánál megkérdezzék a véleményemet arról, szakmailag mi lenne a legjobb, a leghelyesebb – közölte Ádándi-Kiss Gyula.

Ádándi-Kiss Gyula (a felső sor bal szélén) és csapata. A jókedv garantált. Fotó: hoduszo.h
Ádándi-Kiss Gyula (a felső sor bal szélén) és csapata. A jókedv garantált.
Fotó: hoduszo.hu

Elmondta: a sportágban sok lehetőség van, az eredményesség érdekében például jobban kellene motiválni az úszás oktatásában részt vevő testnevelőket. Szerinte a Hód Úszó SE jelenlegi edzőcsapata erős, a nevek: Tóth Tibor (Kiss Gyula korosztályába is besegít), Kiss László, Csókay Miklós, Kőhegyi Ferenc és Béres Csaba. Saját lelkesedését, a sportág iránti alázatát, szeretetét át akarja adni a tanítványainak és az edzőkollégáknak is – amilyen elhivatottsággal mondta, ez biztosan sikerül. Még azt is elárulta: szeretné elérni, hogy 2014 a hátúszás éve legyen, és még egy ezzel kapcsolatos Guinness-rekordot is meghirdet.

– Hogy egy esztendő elteltével mivel lennék elégedett? – kérdezett vissza. – A csoportomból legalább három korosztályos válogatott kerüljön ki, és az egyesületből még legalább ugyanennyi. A suliúszás legyen hatékonyabb és minél több, és ha lehet, mindegyik iskolás gyerek tanuljon meg úszni háton is – zárta beszélgetésünket Ádándi-Kiss Gyula.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei bajnokokat avattak a lovasok

Az Equitánia csapata nyerte az Aranypatkó megyei díjugrató csapatbajnokságot. Tovább olvasom