Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Szeghalmon izzadnak a Liss-játékosok

A Liss-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata hétfőtől szombat délig a szeghalmi edzőtáborban izzad. A keret tagjai nem unatkoznak, Buday Ferenc edző reggeltől estig biztosít elfoglaltságot tanítványainak. Szeghalomról hazatérve július 26-án szurkolói ankétot tart az egyesület.
Fotó: Tésik Attila
Hétfőn megérkezett Szeghalomra a Liss-HNKC női kézilabdacsapata, ahol szombat délig edzőtáborozik. A bővebb keretből hárman (Gaál – a válogatottal készül, Barna, Scholtz) hiányoznak.

Reggeltől estig

A kék-sárgák nem unatkoznak, és nem is tunyulnak el –, igaz, nem is ezzel a céllal, szándékkal érkeztek a Békés megyei településre. Ébresztő „hajnali" 6.30-kor, majd rögtön ezt követően egyórás futás vár Jenőfiékre a focipályán. A reggelit 8 órakor fogyasztják el, majd 9-től – hétfőn, szerdán és pénteken – erőfejlesztő tréning vár(t) a keretre, ami 10 órától, vagy 10.30-tól például terheléses labdatechnikákkal folytatódik. Ebéd, pihenő (13 órától), majd a napot 17.30-tól 19 óráig egy kézilabdás edzés – kiscsoportos gyakorlásokkal, támadási és védekezési elemek sulykolásával, kapusfoglalkozásokkal – koronázza meg.

Felüdülés


Ma és csütörtökön ún. csapatépítésre is sor kerül, ennek részeként a játékosok és a vezetők megbeszélik közös dolgaikat, mindenkit meghallgatnak, minden érvet figyelembe vesznek, mielőtt végleges álláspontot alakítanának ki egy kérdésben. De a legfontosabb az, hogy a munkában hol tartanak:
– Nincs semmi gond – mondta Buday Ferenc vezetőedző –, vevők vagyunk egymásra. Igaz, a futás nem tartozik a kedvenceik közé – labda nélkül –, de kicsit zsörtölődve, duzzogva azt a penzumot is teljesítik. Ennek eredményeként fizikálisan fejlődött a csapat, akik kicsit gyengébb állapotban érkeztek, kezdik behozni a lemaradásukat. Winterthurhoz képest felüdülés a Liss-HNKC- nál dolgozni, itt öröm edzőnek lenni.

A közelmúltban még bizonytalan volt a rutinos kapus, Okszana Plosinszkaja sorsa: Antós István elnöktől megtudtuk, a másik „portáshoz", Szabó Krisztinához hasonlóan ő is megvált a Lisstől. Barna Éva – külföldre szeretne szerződni –, ha nem talál magának csapatot, könnyen lehet, hogy egykori együttesében folytatja. Erre az ügyre a hónap végén kerülhet pont. A technikás, rutinos, jó képességű kézilabdás tolhatna a HNKC szekerén...

Az anyagiakról is essen szó. A tegnap délelőtti megbeszélésen, tárgyaláson Pintér József a Liss Rt. képviseletében arról tájékoztatta az egyesület vezetőit, hogy a répcelaki központú cég a jövőben is a megszokott kondíciókkal támogatja az együttest. Ez mindenképpen megnyugtató.

Címer és csapatkapitány

Zárásképpen „apróbb" hírek. A csapatnak négy esztendei élvonalbeli szereplés után végre van címere. Megtekinthető a klub honlapján, a www.hnkc.hu-n. Asztalos Judit távozásával – befejezte az aktív játékot – megüresedett a csapatkapitányi poszt. Az utódról a közelmúltban voksoltak a lányok, egy papírra három nevet írhattak fel. A szavazás eredményeként Gaál Adrienn lett az új „cséká", a második Wolf Alexandra (az internetes szavazás nyertese), a harmadik pedig Jókai Nóra. Végül, de nem utolsósorban: július 26-án az edzést követően (19.15-kor) szurkolói ankét lesz a Hódtói Sportcsarnokban.


Szabályváltozások

Az IHF tanácsának döntése értelmében tizenkét fontos szabálymódosítás lép életbe augusztus elsejétől a sportágban. Ezek közül emeltük ki azokat, melyeket a meccsek zavartalan élvezhetősége érdekében a szurkolóknak sem árt tudniuk.
A bíró nem köteles megállítani a játékidőt, ha hetest ítél; erre csak abban az esetben van szükség, ha valamelyik csapat szándékosan késlelteti a büntető elvégzését. Ha a labda hozzáér a mennyezethez, vagy más, a küzdőtér felett lévő tárgyhoz, a találkozó oldalbedobással folytatódik. Korábban, a 2001-es szabálymódosítás után szabaddobás következett, de ez önkényes és igazságtalan helyzeti előnyhöz vezetett. A kétperces kiállítások abban az esetben is megítélhetők, ha a szabálytalanságra a két félidő közti, vagy más szünetben (hosszabbítás előtt, vagy között) kerül sor. Kizárás kisebb ütközésért, szabálytalanságért is adható, ha olyan pillanatban történik, amikor az ellenfél védtelen, vagyis könnyebben megsérülhet. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érmek

Fonyódon rendezték meg a 12. országos középtávú (2,5 km úszás, 80 km kerékpározás, 20 km futás)… Tovább olvasom