Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Szegvári tekések a Szuperligában

Szegvár - A Szegvári Tekézők Sportegyesülete bajnoki címmel, a Szuperligába jutással ünnepelte 20 éves fennállását. Az együttest amatőrök – például kertész, postás, taxis – alkotják, játékos-edzőjük munkanélküli villanyszerelő.
Bajnoki címmel és a Szuperligába kerüléssel ünnepelte 20 éves születésnapját a Szegvári Tekézők Sportegyesülete. A községnek még soha nem volt első osztályú csapata, így a Berkecz Miklós (54) elnök vezette klub sporttörténelmet írt.

És nem csak ez az érdekesség: a tagok munka mellett, kedvtelésből sportolva érték el ezt a remek eredményt, a tekézésért soha egy fillért sem kaptak. Szabics Krisztián (26) az elnökhöz hasonlóan egy helyi kertészetnél középvezető, Rácz József (38) állattenyésztéssel foglalkozik, Zsibók Zoltán (26) Vásárhelyen dolgozik egy bevásárlóközpontban, a szakmája cipész, az egyetlen „légiós" a szentesi Staberecz Mihály (40), ő taxizik. Folytatva a névsorolvasást: Bozó Tibor (36) munkavédelmi cégnél kötélfonó, mindenes, Márton János (30) postás Szegváron, külterületre, tanyavilágba hordja a levelet, csomagot, nyugdíjat, Katona Jánost (36) pedig a helyi polgármesteri hivatal foglalkoztatja, fűtő, karbantartó. A csapat játékos-edzője a jelenleg munkanélküli villanyszerelő, Kecskés Miklós (50), aki – nem csupán életkora miatt – a legnagyobb rutinnal, tapasztalattal rendelkezik: a Szeged és a Kunfehértó gárdájában korábban már szerepelt a tekében elitnek számító Szuperligában.

– Először a megyei bajnokságban indultunk, és az évek során, a faluba költözőkkel is, folyamatosan alakult, erősödött az együttesünk. Az anyagiak a Szuperligára is biztosítottak, egy-két új arc lesz a keretben, de a játékosok továbbra is amatőr státuszban maradnak, munka mellett tekéznek majd. A sportág szeretete kovácsolt bennünket sikeres közösséggé – közölte a klubelnök.

Az NB I-ben hetente kétszer, szerdán és pénteken délután tréningeztek a 3 éve átadott automata, négysávos tekecsarnokban, amelyet három vásárhelyi gárda is használ. A Szuperligában – amint Berkecz Miklós elmondta – csupán annyi lesz a változás, hogy hetente háromszor tartanak majd edzést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érmek juniorként

A felnőtt első osztályú kick-box semi-contact magyar bajnokság döntőjét Csepelen, a II. Rákóczi… Tovább olvasom