Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

Szente Gábor a Tatabánya első számú kapusa lesz

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetése hozzájárult, hogy Szente Gábor érvényes szerződése ellenére eligazoljon Tatabányára. A pécsi születésű, volt válogatott kapust távozásának okáról faggattuk.
– Még egyéves szerződés kötötte a Pick Szegedhez. Ha akar, egészen biztosan maradhatott volna. Mi volt távozásának az indítéka?
– Az, hogy a két klub megegyezett. A Tatabányának égetően szüksége volt egy kapusra, ugyanakkor a Picknél ezen a poszton felesleg keletkezett, hiszen már tavaly leigazolták Marjanacot, aki már így is egy évet a Partizan Beogradban védett. Itt van a tavaly érkezett Calic is. Azonban, ha a Pick vezetése, Puljezevics Nenadhoz hasonlóan, nekem is 2010-ig szóló szerződést ajánl, gondolkodás nélkül maradtam volna Szegeden.

– Jól tudjuk, nem sokat gondolkodott, hogy elfogadja-e a Tatabánya ajánlatát?

– Egy 36. évében járó sportoló nem nagyon hezitál, hogy elfogadjon-e egy olyan ajánlatot amely hároméves szerződésről szól. Én is így voltam ezzel. Ha Szegeden maradok még egy évet, lehet hogy nem kapok ilyen jó meghívást.

Szorít a határidő

A finiséhez érkezett a Pick Szegednél a bérletvásárlási lehetőség. Mint ismert, mindennap 9 és 14 óra között a Bakay N. utcai sportirodán, míg június 20-áig – eddig újíthatják meg régi bérletüket is a szurkolók – kedden, szerdán és csütörtökön 15-től 17 óráig az újszegedi sportcsarnokban, valamint ugyanezen napokon 10-től 16 óráig a Kárász utcai Adidas-boltban is be lehet szerezni a bérletet.

– Beavatna bennünket is a részletekbe?

– Ami nem titok, arról szívesen nyilatkozom. Hároméves szerződés mellett fizetik az albérletem, s amit Szegeden nem sikerült elérnem, ott kapok egy kocsit is. No és én leszek az első számú kapuvédő.

– Ezzel arra céloz, hogy Puljezevics jó formája miatt kevés lehetőséget kapott a Pickben?

– Az nekem is nagy öröm, ha a társamnak jól megy a védés. Nagyon jól megértettük egymást Pukival. Semmiféle rivalizálás, vagy nézeteltérés nem volt soha közöttünk. Szegedre kerülésem első két évében nem is volt semmi gond. Azonban ebben a bajnokságban már csak öt perceket kaptam. S aztán azt mondták, hogy nagyon gyenge formában vagyok. Hogy lehet ilyen rövid idő alatt csodát tenni?

– Új csapatában csupa ismerősökkel játszik együtt. Ezért is választotta a Tatabányát?

– Döntésemkor erre nem gondoltam. De tény, annak idején a Pécsben együtt játszottam a jövendő edzőmmel, Füzesi Ferenccel, Serfellel, Szögivel, a volt pickesek közül pedig Halásszal, Vancsiccsal és Baldával. De egyébként is ismerem minden új társamat.

– Elköszönt már Szegedtől, a játékostársaktól?

– Erre még ezután kerítek sort. Kétszer még elutazok Szegedre: először elintézem az adminisztratív dolgaimat, s lerendezem a pénzügyeimet. Másodszor pedig elhurcolkodom. S természetesen sort kerítek arra is, hogy méltón elbúcsúzzak mindenkitől.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZTE-Szedeák : jó Tanács a mai döntőhöz

Tanács Attila három és fél éves kényszerszünet után visszatért a kosárlabdapályára. A korábban az… Tovább olvasom