Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Szentesen készült a női válogatott

Szentes - A magyar női vízilabda-válogatott pénteken és szombaton Szentesen edzőtáborozott, készült a trieszti olimpiai kvalifikációs tornára és háromszor kétkapuzott a Zantleitner Krisztina vezette, főleg szentesiekből álló ligaválogatottal.
A Merész András szövetségi kapitány vezette Európa-bajnoki bronzérmes női vízilabda-válogatott a londoni olimpiára, pontosabban először még az április 15. és 22. közötti trieszti kvalifikációs tornára készült, hangolódott Szentesen. Pénteken és szombaton háromszor kétkapuztak – edzés keretében – a Hungeritre épülő ligaválogatottal: 45 percet, négy, majd hatnegyedet pólózva. Az eredményt nem számolták.

– Nem a számszerű eredmény volt az érdekes, hanem az, hogy mindenkinek játéklehetőséget adhassak, valamint a régi és az új taktikai elemeket összecsiszoljuk, összefésüljük – mondta Merész András. – A héten még egy spanyolországi edzőtábor vár ránk, utána következik Trieszt, ahol hét csapat esélyes az olimpiát jelentő négy hely valamelyikének megszerzésére, köztük az a Kanada, amely a Pánamerikai Játékokon hosszabbításban, majd büntetőpárbajban 28–27-re kapott csak ki az Egyesült Államoktól.

A szakember még elmondta, a kvalifikációs keretben már csak egyetlen kérdőjel van: az, hogy Bolonyai mellett az Eb-t is megjárt Gangl vagy Kasó lesz-e a másik kapus; a mezőnyben nincs talány, és az is biztos, hogy a szentesi színeket Takács és Keszthelyi képviseli. A Zantleitner Krisztina vezette ligaválogatott, mint már említettük, főként a házigazda Kurca-partiakra épült, szerepelt a soraikban Miskolczi, Gémes, Kotova, Magarijama, Győri, Rácz, Bakos és Kövér-Kis, persze nem mindannyian mindhárom mérkőzésen. A többi elitklubot mindössze két egri, Pócsi és Pengő, valamint egy BVSC-s játékos, Ráski képviselte.

– Játszottunk, és mindenben igyekeztünk alkalmazkodni, szolgálni a válogatott felkészülését, úgy alakítva a taktikát, a hadrendet támadásban és védekezésben egyaránt, ahogy Merész András szövetségi kapitány kérte. Tulajdonképpen ez a három meccs inkább kétkapus tréningnek számított. Bízom benne, hogy a szentesi edzőtábor is hozzájárul ahhoz, hogy legjobbjaink sikerrel vegyék az olimpiai kvalifikációs akadályt Triesztben – közölte Zantleitner Krisztina.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kanizsai futball a barátság jegyében

A szegedi médiaválogatott a vajdasági Magyarkanizsán játszott barátságos kispályás labdarúgó-mérkőzést. A remek hangulatú találkozón a vendégek 8–1-re nyertek. Tovább olvasom