Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Szentesi bokszgála: a spártai legyőzte a harcost

A Felix Promotion tulajdonosa és vezetője, Rácz Félix vissza-, új versenyzője, Szili István pedig hazatért – győzelemmel – a szentesi ökölvívógálán. Matolcsi József kiütötte riválisát, az UBO interkontinentális övet pedig Tóth László szerezte meg.
A várakozásnak megfelelően élénk érdeklődés kísérte – mintegy 1500-an foglaltak helyet a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok lelátóin – a szentesi „A visszatérés" bokszgálát. A kick-box, thai-box és K1 szabályrendszerében lebonyolított felvezető mérkőzések megalapozták a hangulatot, remek küzdelmeket, látványos rúgásokat, hatalmas ütéséket láthatott a publikum. Igaz, olyan pillanat is akadt, mikor dermedt csend telepedett az arénára: a szentesi Závogyán Csabát rúgással küldte padlóra Veress Máté, s bizony eltelt pár perc mire „magához tért", és segítséggel felült. Nagyobb tapsot kapott, mint a győztes. A lány páros, Fleisz Gyöngyi és Bordás Annamária is élvezetes küzdelmet vívott.

A bokszmeccsek előtt szünet következett, és aki 10 perccel később jött vissza a büféből, három (!) összecsapásról is lemaradt. Az UBO nehézsúlyú interkontinentális övéért vívott meccsen Tóth László pillanatok alatt elintézte Németh Mihályt, a fiatal, mindössze 18 esztendős ír Mark Heffron sem kegyelmezett Molnár Attilának, Matolcsi József pedig lórúgásszerű pofonnal küldte padlóra a szerb Ivan Ivanovot. Aki ezután tért vissza, már Sinka Zsolt többszörös Guinness-rekorder erőművész műsorát élvezhette.

Ütős este volt. Szili István (jobbra) egyhangú pontozással verte Petrovicsot.  Fotó: Schmidt Andrea
Ütős este volt. Szili István (jobbra) egyhangú pontozással verte Petrovicsot.
Fotó: Schmidt Andrea

– Hiánypótló ez a rendezvény – vélekedett Nacsa József, a bíróbizottság elnöke –, a fiataloknak perspektívát jelenthet, hogy újra van ökölvívógála, és akár a megyében is megmutathatják, mire képesek. Rácz Félix és Bertók Róbert neve garancia a minőségi folytatásra.

Kiütötték, nem bokszolt

Kótai Mihály nem lépett kötelek közé szombaton Szentesen, és nézőként sem látogatott el a Felix Promotion bokszgálájára: – Egy héttel ezelőtt Angliában vívtam hatmenetes mérkőzést, amely utolsó menetének utolsó percében beleléptem egy kemény ütésbe. A bíró beszüntette az összecsapást, érdekes, sőt vitatható döntés volt; viszont emiatt nem bokszolhattam Szentesesen, ilyenkor ugyanis kötelező a 30 napos pihenő – mondta.

A főmeccsen a rutinos, egykori olimpikon, Petrovics János ellen a Felix Promotion új üdvöskéje, a Svájcból hazatért, Szili István lépett szorítóba. Látszott, hogy „A spártai" mindenképpen ki akarja ütni „A harcost" – ez nem sikerült. De végig nyomasztó fölényben bunyózott, pofonzuhatagot zúdított ellenfelére. Szili sikere nem volt kérdéses. A találkozó végén nem volt maradéktalanul elégedett produkciójával, de elsősorban nem magára gondolt: megköszönte a közönségnek a buzdítást, az edzőknek, Bertók Róbertnek és Gál Lászlónak a közös munkát, Rácz Félixnek pedig azt, hogy bizalmat szavazott neki, vállalta menedzselését – nyilatkozta még a ringben a „szpíkernek", Bocskay Istvánnak, aki remek hangulatfelelősnek bizonyult. Ezért is nagy tapsot kapott.

– Tudtuk, hogy Petrovics rutinos, „ravasz róka", benne volt a pakliban, hogy Pista nem tudja kiütni, de végül is jó teljesítményt nyújtva nyert. A gálának lesz folytatása, novemberben Orosházán, de biztos vagyok benne, hogy még Szentes is lesz házigazda – értékelt Bertók.

Hírességek: Sági Szilárd gasztrokibic, Szabó Krisztián autóversenyző, Bertók Róbert főszervező, Rácz Félix menedzser és Winkler Róbert műsorvezető. Fotó: Schmidt Andrea
Hírességek: Sági Szilárd gasztrokibic, Szabó Krisztián autóversenyző, Bertók Róbert főszervező, Rácz Félix menedzser és Winkler Róbert műsorvezető.
Fotó: Schmidt Andrea

– Erre számítottam: ideális helyszín, ideális közönség és jó meccseket láthattunk. Visszatérésnek maximálisan megfelelt a szentesi gála – mondta Rácz Félix.

Eredmények

A szentesi gála eredményei, kick-box, thai-box és K1-mérkőzések: Varjas–Szabó Cs., TKO-val nyert Szabó; Szabó R.–Rácz, egyhangú pontozással nyert Szabó; Závogyán–Veress, kiütéssel nyert Veress, Vásony M.–Fényes, kiütéssel nyert Vásony; Fleisz (szerb)–Bordás (női), 2:1-es pontozással nyert Bordás; Tavaszi–Vásony F., 2:1-es pontozással nyert Vásony. Profi boksz: Tóth–Németh, TKO-val nyert Tóth, és megszerezte az UBO nehézsúlyú interkontinentális övét; Heffron (ír)–Molnár, TKO-val nyert Heffron; Ivanov (szerb)–Matolcsi, kiütéssel nyert Matolcsi; Petrovics–Szili, egyhangú pontozással nyert Szili.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könnyedén jutott tovább a Beton

A férfi vízilabda magyar kupa D jelű, Szentesen rendezett csoportjában a favorit Szeged Beton félgőzzel játszva is rendkívül magabiztosan szerezte meg a csoportgyőzelmet. Tovább olvasom