Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Szentesi bronz Egyiptomból

A Szentesi VK férfi vízilabdacsapata 3. helyen végzett a múlt héten Kairóban rendezett hatcsapatos tornán. Lukács Dénes vezetőedző együttese a magyar kupában a külföldi kaland miatt, játék nélkül esett ki a Debrecennel szemben.
Jelen állás szerint a Szentesi VK férfi vízilabdázói hatcsapatos egyiptomi nemzetközi tornára „cserélték" a magyarkupa-negyeddöntőt. De nézzük először, mi történt Kairóban?

A házigazda Heliopolis Kairón és a Kurca-partiakon kívül a szlovák válogatott, a CH Kosice, a horvát Medvescsak Zagreb és a BVSC-Zugló vett részt a tornán. A színvonalas megmérettetésre szeptember 23-án utazott el a gárda, hétfőn két tréninget vezényelt Lukács Dénes vezetőedző, majd a meccseket keddtől szombatig játszották. A mérkőzésnapokon délelőtt edzés várt a keretre.

Lehet irigykedni! A Szentesi VK vízilabdásai meseszép országban vendégszerepeltek. Fotó: DM/DV
Lehet irigykedni! A Szentesi VK vízilabdásai meseszép országban vendégszerepeltek. Fotó: DM/DV

A Szentes a Zágrábbal 7–7-es döntetlent játszott, a Kassát 16–8-ra verte, a BVSC-től 10–6-ra kikapott, a legjobb játékosállománnyal bíró szlovák válogatottat 10–9-re, a Heliopolis Kairót pedig 7–5-re győzte le. A körbeverések miatt a szlovák válogatott nyerte a tornát, a Szentesi VK 3. lett, a Zágráb elleni „malőr" miatt csúsztak lejjebb a dobogón.

– Az első napon fáradtan kezdtünk, ez rányomta a bélyegét a horvátok elleni meccsre – értékelt Lukács Dénes –, utána rendezettek voltunk, jól vízilabdáztunk. Nagy fegyvertény a szlovák nemzeti együttes legyőzése. Hasznos túrán vagyunk túl, ami edzőtábornak is megfelelt. Egy kis klub életében ritka lehetőség, hogy ilyen színvonalas tornán vehet részt, minden költséget a házigazdák álltak, luxuskörülmények között, ötcsillagos szállodában lakhattunk. Tulajdonképpen 3 millió forintos ajándékot kaptunk. Jól szolgálta a felkészülést, annak fontos állomása volt, sajnos tapasztalatainkat a magyar kupában nem hasznosíthattuk a Debrecen sportszerűtlensége miatt.

Mint emlékezetes, a Debrecen sűrű hazai és nemzetközi programjára hivatkozva nem ment bele az mk-negyeddöntők idejének módosításába.
– Ezzel kapcsolatban sok fals információ látott napvilágot, a szurkolók fejében zavar keletkezett – mondta Lukács. – A közösségi portálokon nem reagálok semmilyen megjegyzésre, „kritikára", és erre kértem a játékosokat is.

A történet, az egyiptomi torna szervezése még áprilisban és májusban kezdődött, a Szentesi VK már akkor jelezte az országos szövetségnek. Augusztusban megvolt a program, amit szerettek volna a magyar kupához igazítani, és erről a szándékukról, a szervezés minden mozzanatáról tájékoztatták a szövetséget – mesélte a szakember, aki elárulta: két bírót is vittek magukkal, vagyis nyilvánvalóan közismert volt az illetékesek előtt a kairói hatcsapatos torna. Bezavart, hogy időközben a LEN megváltoztatta a nemzetközi kupák időrendjét, ami a magyar kupa játéknapjait is befolyásolta. De olyan hosszú idő állt rendelkezésre a novemberi mk-négyesdöntőig, hogy senki sem gondolta, ez akadályt jelenthet. – Úgy tudom, két hétig sem nekünk, sem a Debrecennek nincs tétmérkőzése – közölte Lukács. – A harmadik vonalból az első osztályba szuperlicenccel jutó hajdúságiak nem voltak partnerek semmiben, pedig végső esetben arra is hajlandók lettünk volna, hogy Debrecenben egy napon játsszuk le mindkét mérkőzést. Az pedig, hogy nem egyeztettünk, nem kértünk új időpontot, nem igaz, aki ezt állítja, alaptalanul vádaskodik.

A sors fintora, hogy a Szentes október 13-án Debrecenben kezdi a bajnokságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégen is edzésbe lendült a Volán

Megszépült és megújult a Szegedi Műjégpálya. A Tisza Volán SC jégkorongszakosztálya a TAO-pénzből új biztonsági üveget épített a palánkra. Tovább olvasom