Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Szentesi építkezés

Tenisz - Szentesen egyre nagyobb a teniszezők tábora. Ez köszönhető az 1999-ben alakult Szentesi Tenisz Klubnak. Mészáros Zoltán elnök vezetésével a klub is egyre sikeresebbé vált: az országos rangsorban a 241 egyesület közül a 11. lett.
Csongrád megye tenisznagyhatalom. A szegedi Gellért SE és SZVTK, a vásárhelyi Hód TC után a Szentesi Tenisz Klubot is a legjobbak között jegyzik. Az SZTK 1999-ben alakult, teljesen az alapoktól kezdték el az építkezést.

– Jelenleg közel hetven tagunk van – kezdte a beszélgetést Mészáros Zoltán elnök, aki egykor a vízilabdával állt szoros kapcsolatban –, az eltelt időszak alatt pedig több száz gyerekkel ismertettük meg a sportágat. Főként az utánpótlás-nevelés játszik főszerepet a klub életében. Virág Máté párosban országos bajnok lett, Ajkay Norbert egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett, a vidékbajnokságon pedig tarolt, háromszor lett első. Fejlődésünket jól mutatja, hogy a vidékbajnokságon a 48 klub közül a negyedikek lettünk, az országos rangsorban pedig a 241 regisztrált egyesület közül az előkelő 11. helyen végeztünk. Klubunknak egy főállású trénere van, hárman segítik a munkáját.

Virág Máté a szentesiek egyik büszkesége. Fotó: Tésik Attila
Virág Máté a szentesiek egyik büszkesége.
Fotó: Tésik Attila

A Szentesi TK felnőtt női csapata 2007-ben megnyerte az OB II-öt. Az aranyérem megszerzése után az OB I-ben indult a csapat, ahol remekül helytállt, ötödik lett.

– Pedig főként helyi fiatalok alkotják a csapat gerincét. Erre az eredményre nagyon büszkék vagyunk, hiszen az elmúlt évtizedekben nem ért el ilyen szép eredményt szentesi teniszcsapat. A versenyeztetés mellett a versenyrendezés is fontos szerepet tölt be, évenként hat-nyolc tornát rendezünk, amelyek közül három kiemelt viadal.

Szentesen egyre ideálisabb feltételek között sportolhatnak a fiatalok. 2001-ben újult meg a fedett pálya, így a téli időszakban is gyakorolhatnak.

– Az éves költségvetésünk közel nyolcmillió forint, amit teniszezőink versenyeztetésére fordítunk. Szerencsére sikerült támogatókat a klub mellé állítani, az Algida, a G és K Fodd Kft., illetve három-négy kisebb vállalkozás támogatja a klubot. Bízom benne, hogy sikerül továbbfejlődnünk, és Szentes sportszerető közönségének még sok örömet szereznünk.

Ötödik hely

A Szentesi Tenisz Klub OB I-es együttese újoncként remekelt, az ötödik helyet szerezte meg a bajnokságban. Ha végignézzük a névsort, talán nem is meglepő, hogy a Rákóczi Andrea vezette gárda remekelt. A SZTK tagjai: Kiss Anikó, Balogh Orsolya, Szénánszki Edina, Fuchs Anna, Pászti Edit, Mészáros Emese, Fricska Ágnes, és a három vendégjátékos, akik világranglistás helyezéssel is rendelkeznek, Antunovics Dunja (Gelllért SE), Filipovszki Alexandra (Vasas), Klopcsik Diana (Paks).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Beton: 13 év után újra LEN-kupa döntőben

Vízilabda - A szegediek legmerészebb álmait is felülmúlóan pólózva a Beton vízilabdacsapata a fantasztikus hangulatot teremtő hazai publikum előtt legyőzve az eredetileg esélyesebbnek vélt orosz Sintez Kazanyt, kiharcolta a LEN-kupában a döntőbe jutást. Tovább olvasom