Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Szentesi és kisteleki duó sikere a kontinens táncparkettjein

Két Csongrád megyei táncospár is komoly sikert ért el a hétvégén Európa táncparkettjein. A szentesi Silver TSE kettőse, László Csaba és Mikes Anna bejutott a berlini tíztánc-világbajnokság fináléjába, míg a kisteleki Maurizio Vescovo és Törökgyörgy Melinda hetedik helyen végzett Innsbruckban, az első profi vb-jén.
A szentesi Mikes Anna, László Csaba páros hatalmas bravúrral bejutott a berlini tíztánc-világbajnokság fináléjába, a legjobb hat páros közé. A siker már csak azért is sportágtörténeti, mert korábban ebben a kategóriában még nem szerepelt magyar duó vb-döntőben. A versenytáncban a tíztáncot tartják a legösszetettebb szakágnak, hiszen a verseny során öt standard és öt latin táncban versenyeznek a párok, és a végén a szerzett pontszámok összeadódnak.

– Fizikailag roppant megterhelő volt a verseny, hiszen a vb alatt több mint negyvenszer szólítottak parkettre bennünket. Sokat segített a húszezres közönség buzdítása, végig telt ház előtt táncoltunk. Rengeteget fejlődtünk az elmúlt időszakban, nagyon örülünk a döntőben való szereplésnek – összegezte tapasztalatait Mikes Anna. Párja, László Csaba is nagyon örült a fináléba jutásnak, ám a hatodik helynek már kevésbé. – Megnyertük a bécsi keringőt, latinból is több táncban ötödikként végeztünk, mégsem tudtunk előrelépni összesítésben. A jövő évi szombathelyi tíztánc Európa-bajnokságon még jobb eredményre fogunk hajtani – jelentette ki a táncos.

A lászló, Mikes páros berlinben sporttörténelmet írt. Fotó: DM/DV
A László, Mikes páros berlinben sporttörténelmet írt.
Fotó: DM/DV

A Silver TSE vezetője, Anna és Csaba tánctanára, Szatmári-Nagy Szilvia is dicsérte tanítványait: – Délután kettőkor kezdődött a verseny, és hajnal fél egykor volt az eredményhirdetés. Amikor éppen nem táncoltak, akkor átöltöztek, egy szusszanásnyi idejük sem maradt. Bírták fizikailag, kijött nekik a lépés. Ha magyar pontozó is ül a zsűriben, akkor a harmadik helyet is megcsíphették volna.

A világ legjobb profi latintáncosainak is világbajnokságot rendeztek a hétvégén: az ausztriai Innsbruckban Maurizio Vescovo és Törökgyörgy Melinda 61 páros közül az előkelő hetedik helyet szerezte meg. Ez volt az amatőr világ- és Európa-bajnok páros első profi vébéje.

– Nagyon élveztük a versenyt, nem volt rajtunk nyomás, végre nem kellett stresszelnünk. Nüansznyin múlt a döntőbe jutásunk, de nem vagyunk elégedetlenek, hiszen roppant erős mezőny gyűlt össze Ausztriában. Az első hatba jutott páros mind nyert már világbajnokságot amatőrként. Összesen négy kört táncoltunk: az elején egy piros ékkővel díszített, rózsaszín rojtos ruhában léptem fel, amit később egy szolidabb, ezüst ékköves feketére cseréltem. Alig jut időnk a pihenésre, hiszen a hétvégén már Párizsban leszünk. Egy meghívásos show-műsorban lépünk fel Disneylandben, majd még karácsony előtt Ausztrália felé vesszük az irányt – mondta el Törökgyörgy Melinda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig veretlen a Tisza Volán hokicsapata

Az NB I/B-s jégkorongbajnokság meglepetéscsapata mindenképpen a Tisza Volán SC. A Kalocsa László… Tovább olvasom