Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Szentesi futballista az NB II keleti csoportjának trónján

A szentesi Koncz Zsolt sikert sikerre halmozott az elmúlt két idényben. 2006-ban hazánk legjobb futsaledzőjének választották, míg az országos sportnapilap osztályzatai alapján idén az NB II keleti csoportjának legjobb futballistája lett. Igaz, az Orosháza színeiben.
– Mi következik jövőre? Két elismerés, méghozzá nem is akármilyen 2006-ban és 2007-ben. Gondolom büszke rá?
– Nagyon! Még a magyar foci jelenlegi megítélésében is nagy dolog ez a két elismerés. Természetesen nem csak az én érdemem ez: a futsalban a csapatomé, a Legrand-Szentesé, míg nagypályán szintén a társaké, illetve az Orosháza remekléséé.

– Bronzérem a Békés megyei együttessel az NB II-ben, csak a Nyíregyháza, és a Fradi előzte meg a csapatát. Gondolták volna?

– Nem, még legmerészebb terveinkben sem szerepelt ez a siker. Boldogok vagyunk. Szerény körülmények között dolgozunk, de amit megígérnek a vezetők, azt mind betartják. Éppen ennek köszönhető a siker. Nem sztárcsapat az Orosháza, de mégis jó, mert barátok vagyunk.

– Nem vágyik még ennél is jobb csapatba?

– Álmodtam erről, de most már letettem róla. Harmincéves vagyok, a futball mellett dolgozom is. Szerencsére olyan munkám van, amit élvezek, szeretem csinálni. A főnököm pedig mindenben támogat, a focit össze tudom egyeztetni a melóval. Jó lett volna NB I-ben játszani, de ez nem jött össze.

Névjegy

Születési idő: 1977. szeptember 18.
Jelenlegi csapatai: Orosháza és Legrand-Szentes (futsal).
Posztja: középpályás.
Első csapata: Szentes.
Nevelőedzője: Lengyel Károly.
További csapatai: Szeged, Győr, Csongrád, Szeged, Kunszentmárton, Kecskemét, Szentes, Orosháza.
Futsal: Első Beton Szeged, Legrand-Szentes.
Futsal válogatottság: 10.
Legnagyobb sikerei: ezüst- és bronzérem az NB II-ben.

– Sok gratulációt kapott a szurkolóktól?

– Orosházán és Szentesen is. A Békés megyei kisvárosban egyre többen kerülnek a futball varázsába, egyre nagyobb a szurkolótáborunk. Szülővárosomban pedig különös figyelemmel követik a pályafutásomat, és ez igaz azokra is, akik a Kurca partjáról származtak el. Szóval: sokan gratuláltak.

– Munka, foci Orosházán, edzés Szentesen. Mit csinál szabadidejében?

– Nem sok van! Szerencsére azzal foglalkozhatom, amit nagyon szeretek, így pedig azért jóval könnyebb bármit is csinálnom. Azért már néha elfáradom, és ezt legfőképpen a párom „sínyli" meg, ekkor kicsit nehezebben elviselhető vagyok.

– Utód van már?

– Még nincs gyermekünk. Azzal tisztában vagyok, hogy ez nagy lemondással jár, és akkor lezárul valamelyik pályafutásom. Persze szeretnénk gyereket, egyelőre azonban még nincs tervben.

– Térjünk vissza az idei szezonra. Azért az NB II keleti csoportjában neves labdarúgók is szerepeltek. Elég csak Lipcseit, Dragónert, Tökölit, Bagolyt vagy Montvait megemlíteni, A vert seregben végeztek. Jobb teljesítményt nyújtott náluk!

– Éppen ezért szép ez a győzelem számomra. Nálamnál nevesebb focistákat utasítottam magam mögé az osztályzatok alapján. Csodás volt az elmúlt idény, a csapattal megszerzett bronzérem pályafutásom egyik csúcsa. Lesz-e ennél jobb? Az Orosházával most azon munkálkodunk, és nagyon remélem, hogy a Legrand-Szentes NB I-es futsalcsapatával is szép idény előtt állunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékony meccsen: médiagyőzelem

Szombaton a rekkenő hőség ellenére pályára lépett a Csongrád megyei média válogatott és a… Tovább olvasom