Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Szentesi vízilabdagála: gólok és örömjáték

Vasárnap minden a vízilabdáról szólt Szentesen. A nap folyamán több ezer ember megfordult a ligeti uszodában. A sportág egyik legendája, dr. Tóth Gyula mesteredző életműdíjat kapott az egyesülettől, a Szentesi VK-tól. A gálameccs 15–15-ös döntetlent hozott.
Fantasztikus volt a hangulat! Vasárnap (is) a vízilabda játszotta a főszerepet a szentesi ligeti uszodában, s délelőtt 10 órától gazdag, változatos program várta az érdeklődőket. Akik szép számmal érkeztek, a nap folyamán több ezer ember fordult meg a rendezvényen.

A gyerekeknek szóló játékos vetélkedők jó alapul szolgáltak, majd a filmmúzeumban az ifjak és idősebbek régi, legendás szentesi vízilabda-mérkőzéseket tekinthettek meg. Aki már látta egyszer – mondjuk az eredeti időpontban, élőben –, ismét végigizgulhatta, átélhette, amit akkor, például a férfiak KEK-menetelését. A Medencék, gólok, pofonok című talkshow is nagy sikert aratott, dr. Tóth Gyula, Kiss Ottó, Kozák János és Pengő László sztorizott, elevenített fel felejthetetlen pillanatokat.

Látványban, gólokban nem volt hiány a szentesi vízilabdagálán.  Fotók: Veréb Simon
Látványban, gólokban nem volt hiány a szentesi vízilabdagálán.
Fotó: Veréb Simon

A legnagyobb érdeklődéssel mindenki a gálameccset várta – a ligeti uszoda lelátója zsúfolásig megtelt –, a két csapatban, a Turbó Szentesi Kiválóságokban és a Telenor-LG Szentesi Fantasztikumokban többek között olyan egykori kedvencek szálltak medencébe, mint Horváth Csaba, Beleon Zsolt, Tóth László, Pellei Csaba, Berki András, Halápi János, Szénászky „Zsiga" János, Szénászky Zsolt, Dömsödi József, Vass Sándor, Juhász Zsolt, Komlósi Péter, Eke Andrea, Szremkó Krisztina, Vincze Edit, Justin Viktória, Horváth Tamás, Melkun Tibor, Somogyi Balázs és Sprock Tibor. A szakértő közönség izgalmas, jó partit látott, igazi show-elemekkel, svédcsavarokkal, lábbal passzolással. Az eredmény „váratlanul" döntetlenre alakult: 15–15. – Jó volt ismét, több mint 20 év után újra megmártózni a szentesi medencében, találkozni az egykori társakkal, nagyon szép esztendőket töltöttem el itt – mondta Sprock.

A Turbó Szentesi Kiválóságok csapata.
A Turbó Szentesi Kiválóságok csapata.
Fotó: Veréb Simon

A mérkőzést követően dr. Tóth Gyula mesteredző életműdíjat vehetett át klubjától, a Szentesi VK-tól. Meghatódott, és elkezdte énekelni az „Újra itt van a nagycsapat" kezdetű sportslágert, hiszen a vízben lévők közül mindenki tanítványa volt. A könnycseppek a fiúk, lányok szeme sarkában is megjelentek. Két játékosa „merényletet" követett el ellene, mint egykor a sikerek ünneplésekor, berántották a medencébe.

A Telenor-LG Szentesi Fantasztikumok csapata.
A Telenor-LG Szentesi Fantasztikumok csapata.
Fotó: Veréb Simon

– Szenzációs, felejthetetlen nap volt, nagyon köszönöm, hogy ilyen sok játékost összetoboroztak Bocskay Pistáék erre az alkalomra. Nagy élmény volt újra találkozni, beszélgetni velük, felidézni az emlékeket
– mondta dr. Tóth Gyula.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó FC: rászolgáltak a szerencsére

Első hazai meccsén győzelmet aratott a Makó FC a labdarúgó NB II Keleti csoportjában: Magyarék a… Tovább olvasom