Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

SZEOL SC: ennél többre hivatottak

A labdarúgó NB III Közép csoportjában szereplő SZEOL SC az őszi szezont a 12. helyen zárta. Az újonc kapitánya, Puskás Csaba szerint a játék képe alapján sokkal előrébb lenne a helyük.
 Osztályzataink

Lapunk az őszi szezonban minden meccsen 1-től 10-ig osztályozta a SZEOL SC játékosait. Ez alapján (minimum 8 értékelt mérkőzésre volt szükség) Kormányos Kolos érte el a legjobb átlagot, megelőzve az NB I-es tapasztalattal rendelkező Dlusztus Andrást és a csapatkapitányt, Puskás Csabát.
Nézzük a sorrendet az őszi bajnokik alapján: 1. Kormányos Kolos (9 értékelt meccs) 6,333. 2. Dlusztus András (10) 6, 3. Puskás Csaba (15) 5,8, 4. Bata Csongor (15) és Dongó Dénes (9) 5,666, 6. Bojan Bjedov (14) 5,5, 7. Grünvald Attila (15) és Faragó Tamás (15) 5,4, 9. Onderjó Tamás (13) és Beretka Péter (13) 5,307, 11. Forró Attila (12) 5,25, 12. Ngalle Joseph Martial (11) 5,181 pont.

Rémálomszerűen kezdődött a szezon a SZEOL SC labdarúgócsapata számára, hiszen az NB III Közép csoportjának első fordulójában Hacker Bence súlyos arcsérülést szenvedett, a szegediek pedig csak a negyedik fordulóban kezdték el gyűjteni a pontokat. Ezután voltak igen jó periódusaik, néhány hétre Bata Csongor lett az állandó gólfelelős. A kék-feketék szinte mindig szoros bajnokit játszottak, a hatodik legkevesebb gólt kapták. A mezőny egyetlen csapata a SZEOL SC, amelynek csak egy döntetlenje van, ebből is látszik: a nyílt sisakos játékot képviseli.

– Néha talán túlságosan is, olykor úgy érzem, hogy vissza kellene fognunk magunkat – válaszolt a megállapításra Puskás Csaba, a csapat kapitánya. – Volt úgy, hogy ennek ellenkezője volt a probléma, néha ugyanis kishitűek voltunk. A fiataloknak el kell hinniük, hogy azért vannak itt, mert tényleg ők a környék legjobb játékosai. Persze nem ez volt a legnagyobb hibánk, hanem egyértelműen a helyzetkihasználás. Több meccsen is sorra alakítottuk ki a ziccereket, mégsem mentek be, legfőképp ezért állunk csalódást keltő helyen.

Nem csak a negatívumokról esett szó, hiszen van miért büszkén viselnie a kapitányi karszalagot.

A kapitány lő. Puskás Csaba (jobbra) szerint a helyzetkihasználását kell javítania a SZEOL SC-nek. Fotó: Schmidt Andrea
A kapitány lő. Puskás Csaba (jobbra) szerint a helyzetkihasználását kell javítania a SZEOL SC-nek. Fotó: Schmidt Andrea

– Hacker sérülése nagyon összerázta az egyébként is remek társaságot, a második fordulótól kezdve Bencéért is játszottunk. Csatlakozott hozzánk Dlusztus András, akinek a tapasztalata és szellemisége jó hatással volt mindenkire, remek teljesítménye motiválta a fiatalokat. Amivel még nagyon elégedettek lehetünk, az a játékunk képe, amely alapján szerintem dobogón lenne a helyünk. Egy csapat sem tudott egyértelműen jobb lenni nálunk, mindenhol elismerték, hogy szórakoztató játékot mutatunk be. Fel is ismerték a riválisok, hogy ez ellen a bunkerfutball hatásos lehet, így sokan teljesen feladták ellenünk a támadójátékot. Ebből adódóan télen az jelenti majd az egyik fő feladatot, hogy a felállt védelem elleni játékunkon javítsunk. Ha ez összejön, akkor feljebb kerülhetünk a tabellán – tekintett előre Puskás Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajak-kenu: három díjazott

Az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE három versenyzője is kapott elismerést a Magyar Egyetemi-főiskolai Sportszövetség (MEFS) ünnepségén. Tovább olvasom