Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Szépségdíjas gólok és gólzápor az A-Híd Szeged-Szentes megyei derbin

Közönségszórakoztató és látványos gólokkal tarkított mérkőzésen győzött 13-8-ra az A-Híd Szeged VE a Valdor-Szentes csapata ellen a férfi vízilabda OB I 23. fordulójában.
A-Híd-Szeged VE-Valdor-Szentes 13-8 (4-1, 1,2 4-1, 4-4)

Vodafone férfi vízilabda OB I 23. forduló.
Újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Csanádi Zsolt, Füzesi Zsolt.

Szeged: Baksa - Somogyi, Török 1, Molnár 1, Kunac, Younger 3, Kiss Cs. 3. Csere: Török K., Varga P. 1, Kayes 2, Vincze M., Márkus, Molnár, Juhász 2. Edző: Vincze Balázs.

Szentes: Horváth A. - Szabó I. Z., Bálint 2, Nagy M., Tóth Z., Józsa, Tóth P. 1. Csere: Hegedűs B. 1, Pellei 1, Regős 1, Németh D. 1, Weszelovszky 1, Szabó I. L. Edző: Lukács Dénes.

Emberelőny: 13/5 ill. 8/2.

Ötméteres: 1/1 ill. -.

Kipontozódott: Szabó I. L. (18. perc), Márkus (23. perc), Tóth Z. (32. perc).

Vincze Balázs: Lehetett volna többet várni a mérkőzéstől, de örülök, hogy magabiztosan győztünk.

Lukács Dénes: Elégedett vagyok a játékkal és a látottakkal.

4. negyed (4-4)

8. perc: Szentesi támadás, de kontrát fújnak a bírók. Kunac indul meg, de bevárja a többieket. Kettős előnyben a Szeged, Vincze Balázs időt kér. Kunac vágja a blokkba a labdát, 13-8 a vége.

7. perc: Varga Péter
is feliratkozik a gólszerzők közé, előnyből szerzi a Szeged 13. gólját. 13-7. Weszelovszky is távolról enged el egy nagy lövést, hatalmas gól. 13-8.

6. perc: Kiss Csabától kapja Török Krisztián a kapufánál a labdát, kimarad a ziccer. Szentesi előny, Lukács Dénes a második idejét is kikéri. Kis szerencse is kellett a nagy kavarodásban, de csak eljut Baksához a labda.

5. perc: Tóth Péter kapja a szélen a ladbát, elteszi Baksa mellett, de a kapufáról kifelé pattan a labda.

Szépségdíjas gólok és gólzápor az A-Híd Szeged-Szentes megyei derbin. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

4. perc: Török Béla lő hatalmas gólt. 12-6. Hegedűs Bence értékesíti a szentesiek hetedik fórját. 12-7. Egymás után röpködnek a gólok.

3. perc: Kiss Csaba is nevez a szépségversenyre, csavarral szerzi a 11. szegedi gólt. Németh Dániel szerzi a Szentes hatodik gólját, jó messziről jött az a lövés. 11-6. Weszelovszky teszi át védője felett a labdát, Török Béla robban rá.

2. perc: Nagy emelkedik ki középen, a bomba a kapufán csattan. Ez nagy gól lett volna.

1. perc: Török Krisztián hozza el a labdát, neki is bizalmat szavaz Vincze Balázs. Egy másodperc telik el az előnyből, Kayes labdája máris a kapuban landol. 10-4. Regős háttal a kapunak, csavarral emeli át a labdát Baksa felett. 10 pontos volt, az biztos. 10-5.

3. negyed (4-1)

8. perc: Szépen játssza meg a figurát a Szentes, Szabó I. Zoltán vállalja el a szélrő, kapufa.

7. perc: Kayes marad elöl Bálinttal a nyakán, kapja is, de nem talál Horváth kapujába. Bálint viszont igen, Baksáéba. 8-4. Juhász szedi össze Kunac átadását, kapásból a kapura küldi, a kapufáról vágódik a kapus mögé. 9-4. Előnyt kap a Szentes, időt kér Lukács Dénes.

6. perc: Vincze Márk kapja Juhásztól a labdát a szélen, rápattintja, de jól helyezkedett a kapus.

5. perc: Juhász indul meg a szélen, végig is viszi, majd átejti a labdát Horváth Alex felett. 8-3. Előnyben a Szentes is, de nem tudnak zárkózni.

4. perc: Szegedi fór, Molnár nem sokat gondolkodik. 7-3. Tóth sokáig ijesztget, Baksát viszont nem csapja be.

3. perc: Weszelovszky tüzel középről, Baksa fogja. Varga Péter harcol ki újabb előnyt, a beadást viszont Weszelovszky szedi el előle.

Szépségdíjas gólok és gólzápor az A-Híd Szeged-Szentes megyei derbin. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

2. perc: Molnárt tüntetik el a víz alatt, előnyben támadhat. Younger mesterhármasnál jár. 6-3.

1. perc: Vincze Márk simán hozza el a labdát. Szépen megy körbe a labda, végül Vincze Márk vállalja el a szélről, fölé. Németh lövését tolja ki Baksa, marad a Szentesnél a labda.

2. negyed (1-2)

8. perc: Kiss Csaba váltja gólra a fórt, újra kettővel megy a Szeged. Még 26 másodperc a félidőig. 5-3.

7. perc: Tóth Péter magabiztosan vágja be a büntetőt, egyre zárkózik fel a Szentes. 4-3. Kiss Csaba kapufája után marad a Szegednél a labda. Kayes kapja bent, Bálint jól fogja a centert, így Nagy M. el tudja paskolni előle a labdát.

6. perc: Szabó I. Zoltán lövi fölé, megint fordulhatunk. Szegedi előny, Kiss CSaba adja be a kiemelkedő Kayesnek, de nem tudja elérni. Nagy úszik meg, Török ellen ítélnek ötméterest.

Szépségdíjas gólok és gólzápor az A-Híd Szeged-Szentes megyei derbin. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

5. perc
: Kiss Csaba és Török Béla passzolgat, kévül előbbi vállalja el, de magas. Somogyi védekezik jól, indulhat is a labdával. Juhász beadását Szabó I. Zoltán szerzi meg.

4. perc: Németh kapja bent, a húzás után a labda a gólvonalon lebeg, onnan mentett Baksa. Szentesi előny, Pellei húzása a bal sarokban landol. 4-2.

3. perc: Előnyben a kékek, szépen kijátszott akció, de Szabó I. Levente fölé lövi. Fórban a Szeged is, Molnár most a másik oldalról lövi meg Horváth Alexet, a sarokból jöhetünk. Centerbe adná be a Szeged, de Regős összeszedi a kapussal.

2. perc: Szabó I. Levente mozgatja meg Baksát, ujjheggyel tolja ki. Molnár Tamás teszi hasonlóképp a másik oldalon, ez sincs bent.

1. perc: Vincze Márk nagyot küzd a labdáért, végül Regős szedi össze. Centerben várná, de Baksa gyorsabb.

1. negyed (4-1)

8. perc: Kayes formáját átmentette csütörtökről 4-1. Előnyben támadhatnak a Kurca-partiak, de Hegedűs beadását Regős Baksába tolja.

7. perc: Kiss Csaba úszik meg, rövid kivárás után elteszi Horváth Alex mellett a labdát. 3-1.

6. perc: Bálint szépségdíjas góllal köszön be Baksának. Mint a jégkorongban, teljes sorcsere a Szentesnél. 2-1. Újabb szegedi fór, Somogyi átadása Kiss Csaba kezéről csúszik le.

5. perc: Tóth Zoltán játssza be Bálintnak a labdát, mire lőne már a nyakára vetődik három szegedi védő. Szegedi előny, de nem él a lehetőséggel a Szeged.

4. perc: Younger elemében, második gólját szerzi. 2-0 Pellei kezéből esik ki a labda, Baksa Youngert indítja, Márkus várja középen a labdát, de Regős elhalássza előle.

3. perc: Molnár Tamás kapásból, Horváth Alex biztosan fogja a lövést. Hosszú labdát kap Bálint középen, Baksa szedi össze.

2. perc: Előnyben a Szentes, de kivédekezi a Szeged a támadást. Kunac kapná bent, de Tóth Péter lopja el előle a labdát. A másik oldalon sem szerencsésebb a beadás, Baksa indíthat.

Szépségdíjas gólok és gólzápor az A-Híd Szeged-Szentes megyei derbin. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

1. perc: Nagy M. hozza el a labdát, de az első támadást nem tudja gólra váltani a Szentes. Younger megúszik, és fórból veszi be Horváth Alex kapuját. 1-0.

10.55: A bemutatás után egyperces néma csönddel búcsúzott a közönség a 79. életévében elhunyt Lukász Tamásra, aki az MVLSZ Versenybíró Bizottságának aktív tagja volt.

10.50: A bírók a bemutatáshoz szólítják a csapatokat, rövidesen kezdődik a találkozó. Most már meg sem lepődünk, hogy a délelőtti meccsen is szép számmal kilátogatnak a szurkolók.

Szépségdíjas gólok és gólzápor az A-Híd Szeged-Szentes megyei derbin. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

10.40:
A megyei derbiről Szivós, Decker és Hegedüs hiányzik, de az állandó fiatalok - Vincze Márk és Márkus Martin - mellett a 17 éves Török Krisztián is szerepet kaphat ma.

Korábban

"Örülök, hogy ellenfelünk végig kénytelen volt a legjobb összeállításában szerepelni. Végig észnél kellett lennünk."

Az A-Híd Szeged VE és a Valdor-Szentesi VK férfi vízilabdacsapatainak legutóbbi, decemberi bajnokija után hangoztak el az imént idézett, árulkodó mondatok. Az első a Kurca-partiak, a második a kupagyőztes csapat trénerétől. Akkor hét góllal nyert az esélyesebb, de a különbség csalóka volt, a szentesiek profi mentalitását pedig Vincze Balázs is külön kiemelte.

Eljött az újabb megyei derbi ideje, amelynek ma 11 órától az újszegedi sportuszoda ad otthont. A vendégek visszavágása ugyan óriási meglepetés lenne, de így is kijelenthetjük: ez rangadó lesz!

Az A-Híd Szeged VE a Bajnokok Ligája után ma a bajnokságban szerepel, 11 órától a Szentest fogadja megyei rangadón. Fotó: Karnok Csaba
Az A-Híd Szeged VE a Bajnokok Ligája után ma a bajnokságban szerepel, 11 órától a Szentest fogadja megyei rangadón. Fotó: Karnok Csaba

– Nincs mese, komolyan kell vennünk a találkozót. Nincs az a helyezésbeli különbség, amitől ez ne lenne igazi presztízscsata. A Montpellier ellen mutatott magabiztos és közönségszórakoztató produkcióval szeretnénk megörvendeztetni szurkolóinkat – hangolódott az összecsapásra a hazaiak játékosa, Kiss Csaba, akinek a pólómatinéként emlegetett időpont nagyon tetszik. Az újítás révén nem kell egész nap a meccsre hangolnia, ébredés után máris lehet játszani, és az Európa-bajnok szélső szerint ez a regenerálódást is segíti.

A franciák elleni siker után Törökék nem foglalkoznak azzal, hogy ki lesz az ellenfelük a BL negyeddöntőjében. Nincs is rá okuk, hiszen tegnapelőtt a játék minden elemében parádéztak, a mérkőzést megelőző másfél hetes alapozás is jól sikerült.

– Ennek is köszönhető, hogy az utolsó percekben is rá tudtunk tenni egy lapáttal a teljesítményünkre, a kemény munkának tehát meglett az eredménye. Frissek vagyunk, lelkes drukkereink pedig ma is további energiát adhatnak – utalt Kiss Csaba a mindig nagyszerű hazai hangulatra, amely a nagy csapat mellett az utánpótlásnak is segíthet: az OB I-es bajnoki után 12.30-tól a Szegedi Vízipóló Suli is megvívja a maga rangadóját, az OBI/B negyedik helyezettje ugyanis a második Honvéd Pesterzsébet VKSE együttesét fogadja. A biztatásra tehát a
fiataloknak is szükségük lesz!

„A Szeged a favorit"

A megyei rangadó másik szereplője a Valdor-Szentesi VK, amelynek vezetőedzője, Lukács Dénes nem táplál illúziókat, tudja, a házigazda A-Híd Szeged VE az egyértelmű favoritja az összecsapásnak.

– A BVSC elleni rangadón mezőnyben jobbak voltunk, megvoltak a gólhelyzeteink is, de sajnos sokat hibáztunk, elsősorban ez vezetett a vereséghez, a bírók tevékenységével nem kívánok foglalkozni – kezdte az esélylatolgatást a szakember. – A szombati találkozónak a bajnokságot veretlenül vezető Szeged a favoritja, mi nem is készülünk külön erre a mérkőzésre, számunkra sokkal fontosabb, sorsunkat befolyásoló az április 3-i, OSC elleni hazai meccs. Valószínűleg az A-Híd programjában sem szerepel kiemelt helyen, biztos a fiataloknak is több bizonyítási lehetőséget ad Vincze Balázs kollégám. Még egyszer hangsúlyozom: számunkra az a fontos, hogy gyakoroljunk, és az OSC elleni mérkőzésre egészségesen, harcra készen, felkészülten érkezzünk, mert azt a nyolc közé jutás miatt mindenképpen meg kell nyernünk.

A Valdor-Szentesi VK-ban egy hiányzó lesz szombaton, a fiatal Werner Richárdnak beszakadt a dobhártyája, rá hosszabb pihenő vár, a többiek egészségesek.

Olvasóink írták

  • 2. Zotya100 2013. március 23. 17:31
    „1. - Igazad van, ráadásul egy-egy szentesi gól is szépségdíjas volt. Gratula mindkét csapatnak!!!!”
  • 1. studyfy 2013. március 23. 12:54
    „A Délmagyar egy megyei újság. Akkor a megyei "rangadón" a szentesi góllövők fényképét miért nem tették ki a cikkben, miért csak a szegediekért? Ezzel nem a szegedi csapatot akarom bántani, sőt... Minden elismerés az elmúlt időben nyújtott teljesítményükért! De az újságíró páros igazán elgondolkozhat az egyenlő mérce fogalmán.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III: mindenki a megyében marad

A labdarúgó NB III Alföld csoportjában a 16. forduló következik: egy megyei rangadó is lesz vasárnap Makón. Tovább olvasom