Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

Szereti a halászlevet és felfedezné Budapestet Niu Guannan, a Szentes vízilabdázója

Jól érzi magát Niu Guannan, a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapatának játékosa a Kurca partján. Szeptemberben igazolt hazánkba, beilleszkedett, imádja a csapattársait, szereti a szegedi halászlevet, és ha ideje engedi, felfedezné majd Budapestet. Az ünnepeket az Egyesült Államokban töltötte, a kínai válogatottal egy meghívásos tornán a szerepelt a házigazda és Hollandia ellen.
– Hogyan értékeli csapata őszi teljesítményét?
– Nagyszerűen sikerült a bajnokság első felvonása. Kiváló mérkőzéseket játszottunk, főleg az utolsó három találkozónk sikerült igazán jóra, amikor legyőztük a Szegedet és az UVSE II.-t, valamint majdnem pontot szereztünk a címvédő UVSE ellen.

– Két statisztikai adatban is a magyar bajnokság legjobb tíz játékosa között van. Akciógólok tekintetében a nyolcadik, labdaszerzésekben pedig a hetedik helyen áll. Sikerült beilleszkednie a csapatba?
– Ennek örülök, bár nem tudtam ezekről a statisztikákról. Csak a játékra koncentrálok, így lehetek napról napra egyre jobb. Van, amikor nem tudok olyan stabilan vízilabdázni, mint ahogyan szeretnék, de mindig erre törekszem. Több gólt szeretnék lőni! Imádom a csapatom, olyanok vagyunk, mint egy család. Sikeresen beilleszkedtem, mindenben segítenek nekem, amiben kell, ez pedig nagyon jó érzés.
Jól megy a légiósnak. Guannan beilleszkedett. Fotó: Frank Yvette
Jól megy a légiósnak. Guannan beilleszkedett. Fotó: Frank Yvette

– Szeptember vége óta él Szentesen. Sikerült megismernie a környéket? Milyen élmények érték, mi ragadta magával?
– Sajnos eddig nem sikerült sok helyre ellátogatnom, de mindenképpen szeretném megnézni majd a Dohány utcai zsinagógát és az Országházat. Tetszik a vízilabda légköre itt, olyan, mint Kínában az asztalteniszé. Ami pedig a magyar konyhát illeti, nagyon ízlik a szegedi halászlé.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első a sportszerűség - Fair play-díj, megyei I. osztály: Kistelek

Első a sportszerűség - Fair play-díj, megyei I. osztály: Kistelek
48. alkalommal rendeztük meg Az év sportolója díjátadó gálánkat, az ország legpatinásabb megyei eseményén húsz üvegtrófeát osztottunk ki. Mindennap bemutatjuk az egyik kategória 2017-es győztesét. Tovább olvasom