Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Szeretné megtartani a harmadik helyet a Szeviép-Szeged

Tegnap délután megkezdte a felkészülést a bajnoki szezonra a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata. Az új tréner, Fodor Péter bemutatkozó foglalkozást vezényelt játékosainak.
Akár ki is lehetett volna tenni a Megtelt! táblát tegnap délután négy órakor az újszegedi sportcsarnok 16-os szobájának ajtajára. Népes kis csapat gyülekezett, és várta a bemutatkozást. A Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata is megkezdte a felkészülést az októberben rajtoló bajnokságra. Szóval sokan voltak a kosarasok, hiszen a bronzérmes felnőtt gárda tagjai mellett a junior együttes jó néhány tagja is csatlakozott a kerethez. Donkó Orsolya, a csapat másodedzője, és marketingmenedzsere azért elárulta, hogy csak a kezdeti időszakban lesz ilyen népes a csapat, a bajnoki rajtra 12-14 fős kerettel vágnak neki.
Baranyi Sándor, a névadó főszponzor, a Szeviép Zrt. vezérigazgatója örömmel üdvözölte a csapat tagjait. „Hú, de sokan vagytok!" – mondata után sikeres és sérülésmentes szezont kívánt a gárda tagjainak.
Ketten még hiányoztak is, a két bolgár, Milena Tomova és Ivelina Vrancseva igazoltan volt távol. Előbbi a válogatottal készül éppen a magyarok ellen, míg utóbbi néhány nap múlva csatlakozik a kerethez, ez pedig azt jelenti, hogy kimaradt a nemzeti együttesből.

Fürész Emőke azonban a többiek között ült és hallgatta előbb az ügyvezető Domokos Mihályt, majd az új trénert, Fodor Pétert, aki igazán ismerős lehet neki, hiszen mindketten fehérvári származásúak.

Domokos Mihály elmondta, hogy egy csodás szezon – MK-ezüst, bajnoki bronz – után ismét komoly kihívás elé néz a csapat. Szeretnék megőrizni a bajnokságban a mostani pozíciót, és a nemzetközi kupában is minél tovább jutni, sikeresen szerepelni. Négy új játékost mutatott be, Kovács Kriszta, Reiner Dóra, Tóth Edit és Laczi Edit érkezett a nyáron a gárdához.

Ezután Fodor Péter vette át a szót. A férfi vonalon nagyszerű eredményeket elérő szakember mutatkozott be új játékosainak. Az edző kilenchetes felkészülést tervezett. Az első időszakban főként a fizikai felkészítésre helyezi a hangsúlyt, de a labdát ebben az időszakban is sűrűn használják majd a játékosok. Hatalmas kihívásnak tartja a szegedi munkát, szeretne a Szeviéppel is szép eredményeket elérni. Nála mindenki tiszta lappal indul, nem számít, hogy milyen teljesítményt nyújtott az előző idényben: az új szezonban kell nagyot alkotni.

Az összejövetel után az első tréningen is túlestek a lányok. Elkezdődött a foglalkozás, egy laza rávezető tréning. „Októberben a soproni Krasznai-kupára utazunk. Címvédőként veszünk részt" – vázolta a felkészülési programot Donkó Orsolya.

Fürész Emőke pihenőn

Fürész Emőke, a Szeviép-Szeged válogatott játékosa nem játszott hétfő este Szombathelyen a törökök elleni 76–53-ra megnyert felkészülési kosárlabda-mérkőzésen. A hátvéd sérülés miatt hagyta ki a találkozót. Tegnap az első tréning előtt beszélgettünk vele.

– Most csütörtökig kaptunk pihenőt, így végre hosszabb időt tölthetek el itthon. A talpam fáj már három hete, Bencze Tamás, a szövetségi kapitány pedig inkább azt javasolta, hogy ne játsszak a törökök ellen, mert az Európa-bajnoki pótselejtezőn nagyobb szükség van rám. Nagyon bízom benne, hogy az edzésmentes időszakban javul az állapotom, Mód Peti barátom pedig ellát olyan krémekkel és gyógyszerekkel, amik segítik majd a gyógyulást. A válogatottnál remek a hangulat, nagyon együtt van a csapat. A szlovákok elleni pofon éppen jókor jött, ez még nagyobb erőbedobásra ösztönöz bennünket. Szeretnénk a csoportból továbbjutni, az első meccset augusztus 29-én vívjuk Bulgáriában.

Európa-bajnoki pótselejtezők, augusztus 29.: Bulgária–Magyarország. Szeptember 1.: Magyarország–Izrael, Győr. Szeptember 8.: Magyarország–Bulgária, Zalaegerszeg. Szeptember 12.: Izrael–Magyarország.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürészék ezüstérmesek

A házigazda magyar válogatott a második helyen végzett a Győrben zajló UNIQA Kupa nemzetközi női… Tovább olvasom