Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Szeviép-Szeged-Panioniosz 59-64.

Hazai pályán is kikapott a Szeviép Szeged női kosárlabda csapata az Európa-kupában. A többször vezető görögök a végén öt ponttal, 59-64-re diadalmaskodtak, és kettős győzelemmel jutottak a legjobb 16 közé.

Női kosárlabda Európa-kupa

Szeviép Szeged-Panioniosz 59-64 (15-14, 18-17, 15-15, 11-18)

Szeged, újszegedi sportcsarnok,  300 néző. Vezette: Stelian Banica (román), Maja Vukanovic (szerb)

SZEGED: Szakács 8/3, Fürész 11/3, Németh,Tomova 4, Zserzserunova 17. Csere: Almind 6,  Pusztai , Vincze V. 2, Russai 11. Edző: Donkó Orsolya.

PANIONIOSZ:Nero Lori 11, Deli 10/6, Papamichail 10, Chalivera 7/3,  Giannakopoulou 6. Csere: Stavrakaki 10, Vasileiou 8/3, Panagiotopoulou 2. Edző: Georgios Tsemperis.

4. negyed (11-18)

10. perc: Zserzserunova ellen fújnak, Papamichail kap két büntetőt, de csak az egyik van bent.  Nincs már szegedi, támadás, 59-64-re győz a vendég Panioniosz.

10. perc: Fürész hármasa csontnélkül száll a gyűrűbe, de ismét büntetőhöz jutnak a görögök. 8 másodperccel a vége előtt görög időkérés. 59-63.

10. perc: A bírók biztos szellemet láttak szabálytalankodni, 2 görög büntető  a gyűrűben. 20 másodperc a végéig, és öt a hátrány. 56-61.

10. perc: Fürész két büntetője után már csak 3 a hátrány, támad a Szeviép, de Russai hármasa a palánkot éri. 56-59.

10. perc: Deli próbálkozása is a szegedi gyűrűben. 59 másodperc és 5 pontos szegedi hátrány. Donkó Orsolya időt kér. 54-59.

Tomova védekezésben csapata egyik legjobbja volt. Fotó: Farnk Yvette
Tomova védekezésben csapata egyik legjobbja volt.
Fotó: Farnk Yvette

8. perc: Giannakopoulou duplája is bent van, de ismét Zserzserunova válaszol. Tomova elenged egy hármast, de nincs egyenlítés. 54-57.

7. perc: Fütyülnek, tapsolnak a szurkolók, még nincs teljesen veszve a dolog. Zserzserunovának használt a buzdítás. 52-55.

7. perc: 4 perccel a vége előtt még nincs szegedi találat a negyedben. Zserzserunova végre megtöri a gólcsendet. Így talán újra talpra áll a Szeged. 50-55.

6. perc: Papamichail szépet vetődött, de a bíró elhitte, hogy Fürész lökte. Két sikeres büntetője után nagy a gond: hét ponttal vezet csapata. 48-55.

5. perc: Zserzserunova három emberrel küzd a labdáért, majd Fürész is társul. Szép támadás után csúnya befejezés: Fürész ellépi, jönnek a görögök.

4. perc: Fürész is próbál-próbál, de nem akar összejönni a hármas. A biztos duplára kellene menni. Papamichail teljesen egyedül, volt ideje rákoncentrálni a hármasra. Donkó Orsolya időt kér. 48-54.

3. perc: Stavrakaki dobja át Fürészt és Zserzserunovát. Két ponttal kellene győzni, és hárompontos hátrányban vagyunk. 48-51.

1. perc: Russai is kisérletezik, de Deli hármasa a sikeres. Oda a vezetés. 4849.

3. negyed (15-15)

10. perc: Szakács hármasa veszélytelen, de már nincs idő a vendégeknek támadni. Nem lett biztosabb a vezetés, az utolsó játékrész fog dönteni. 48-46.

9. perc: Mégis csak baj van? Elütik a labdát Tomova elől, majd Chalivera indul meg és szerez pontot. 48-46.

8. perc: Fortua lassacskán átpártol a Szeged oldalára. Deli hármasa kipattan, de kapnak egy ajnándék-büntetőt, amit Vasileiou értékesít. 48-44.

7. perc: Lori Nero büntetőzik. Russai Petrát nem zavarják, ha ketten vannak a nyakában, így is megy a pontszerzés 48-42.

Almind kiesése megtörte a Szegedet. A fiatal amerikai nem tudta folytatni a meccset. Fotó: Frank Yvette
Almind kiesése megtörte a Szegedet. A fiatal amerikai nem tudta folytatni a meccset.
Fotó: Frank Yvette

6. perc: Tomova ismét. Összekapta magát a hazai gárda. Vendég időkérés. 46-40.

5. perc: Tomova ereszt el egy hármast. 44-40.

4. perc: Papamichail eredményes, Deli hármasa már kimarad. 41-38.

3. perc: Zserzserunova 11 pontnál jár. Almind lentmarad. Reméljük nics komoly baja a fiatal amerikainak, bár bal lábára nem tud ráállni. Németh és Fürész viszi le a pályáról. 38-36.

2. perc: Fürész-Nero büntetőpárbaj. Majd Tomova dönti el a hazaiak javára a pontversenyt. 36-34.

1. perc: Nero volt véreskezű: értékesíti büntetőjét, ismét egyre a hellének. 33-32.

Kemény a görög fa, alig viszi a magyar fejsze. Sovány a hazai előny, de a félidő vége előtt már kezdtek talpra állni Fürészék. Közel a 16 közé jutás, kemény utolsó 20 perccel egyértelmű lehet a Szeviép továbbjutása.

2. negyed (18-17)

10.perc: Papamichail még begyötör egyet, de Zserzserunováé lenne az utolsó szó, utolsó találat joga. Két büntetőt értékesít, ám ellene is ítélnek. Papamichail ismét. 33-31.

10. perc: Zserzserunovának palánk alatt nincs ellenfele. Feltámadtak a hazaiak.Vendég időkérés. 31-28.

9. perc: Panagiotopoulou majd Szakács gyűjti a pontokat. 29-28.

8. perc: Ismét a szegediek hetese büntetőzik. Mindkettő bent van, ismét itthon az előny, még ha soványka is. 27-26.

7. perc: Szakács Ildikót próbálják fellökni, de nem sikerül. A bírók két büntetőt ítélnek a hazai játékosnak. 25-26.

6. perc: Fortuna csak a görögök mellett van, Németh hármasa is kipattan a gyűrűbből.

5. perc: Vincze ziccert ront, meg is lett az ára, Chalivera hármasával 4 pont az előny. De sajnos oda. 22-26. Donkó Orsolya időt kér.

4. perc: Stavrakaki ismét vezetést szerez csapatának. 22-23.

3. perc: Fürész hármasa most kimarad. Deli viszont megmutatja, hogy kell hármast dobni. Ismét egy pontra az athéniak.22-21.

2. perc: Ismét Almind. Pusztai ellen ítélnek büntetőt, amit kis szerencsével Stavrakaki értékesít. De jön a szegedi válasz is. 22-16.

1. perc: Az első támadást a hazaiak vezetik, de Vincze helyzete kimarad. Almind viszont okítja a helléneket.  17-14.

1. negyed (15-14)

10. perc: Stavrakaki majd Vincze a végén. 1 pontos hazai előny az első 10 perc után. 15-14.

9. perc: Kapkod a Szeged, a bírók el is veszik a labdát. A vendégek azonban nem tudnak élni a helyzettel. Russai viszont nem is engedi. 13-12.

8. perc: Papamichail majd Deli. Egy ponttal mennek a vendégek. 9-10.

7. perc: Deli hármas-kisérlete a hazaiaké, de Almind távoli próbálkozása is kiapattan. Russai viszont sikerrel jár a kar-rengetegben. 9-4.

6. perc: Giannakopoulou most átverte Zserzserunovát és Tomovát, de Németh tartja a Szeged előnyét. 7-4.

5. perc: Szakács hármasa is sikertelen, a lepattanó Zserzserunováé, de a görögök szépen lecsapják a palánk alatt. Bosszúból értékesít egy büntetőt. Donkó Orsolya időt kér. 5-2.

Zserzserunova küzdelme a görögökkel és kitartó támadása is kevésnek biznyult ma. Fotó: Frank Yvette
Zserzserunova  kitartó támadása és küzdelme a görög védőkkel szemben iskevésnek biznyult ma.
Fotó: Frank Yvette

3. perc: Chalivera szerzi a vendée első találatát, de Fürész válaszol is. 4-2.

3. perc: Zserzserunova egyedül fut át az egész görög csapaton, de a pörgetés kipattan.

2. perc: Kapkodnak  görögök, a kemény szegedi védelmen nem nagyon sikerül átjutni. A hármas is kimarad. 2-0.

1. perc: Tomova szépen fut el a palánk alatt, megvan a vezetés. 2-0.

A Szeviép Szeged a Fürész, Németh, Szakács, Zserzserunova, Tomova felállással kezd.

A Szeviép az 53–52-es athéni vereség után kedvező helyzetből várhatja a 16 közé jutásért vívott párharc második ütközetét. – Az egypontos különbség kecsegtető, de én jobban szeretek utólag nyugodtan hátradőlni – mondta Fürész Emőke, a csapat kapitánya. – Ellenfelünk kellemetlen stílusú csapat, amely az utolsó pillanatig fogcsikorgatva küzd, és nem ismer elveszett helyzetet. Az első mérkőzésen már 18 ponttal is vezettünk, de a görögök nem adták fel, és fordítottak. Mindez intő példa a visszavágóra, legyen bármekkora az előnyünk, végig maximális összpontosítással kell játszanunk.

Az egyenes kieséses szakasz első mérkőzésein a Panionioszon kívül további négy együttes győzött hazai pályán, a legnagyobb szenzációval a Szegeden is látott svájci Neuchatel Université rukkolt elő az orosz Vologda 84–70-es legyőzésével. A Mondeville viszont nem tudott meglepetést szerezni, és a Dinamo Kurszk Franciaországban aratott húszpontos sikere után biztosra vehető: amennyiben a Szeviép túljut görög ellenfelén, a nyolcaddöntőben az orosz alakulattal kell randevúznia.

Olvasóink írták

 • 7. mohaboy 2008. december 19. 15:16
  „Hát nagy ziccer maradt ki. Sajnálni már késő, mindenkinek el kéne gondolkozni miért alakult így. Nem biztos, hogy a büntetés a megoldás. Nem hiszem, hogy a lányok, vagy bárki a padon ne akart volna nyerni!!! Lehet a formaidőzítés, vagy a terhelés és pihenés aránya nem volt megfelelő, vagy a túl nagy KARANTÉN miatt nem voltak MOTIVÁLVA a lányok???!!! Sok sok kérdés és a választ csak ők tudják!!! Lehet egy őszinte beszélgetés nem ártana a lányok és edző között!!!! HÁTHA MÉG NEM KÉSŐ!!!”
 • 6. kKovács 2008. december 19. 14:45
  „Ébresztő órát!! a Szeviép-Szeged Szponzoroknak! talán még nem KÉSŐ! "Vezetőségnek"!! BÜNTETNI! BÜNTETNI!!
  Szeteyné már négyszer volt álmatlan éjszakája OTTHON!,mert a négy mérkőzést ÁTALUDTA!!--VÉGJÁTÉK!!
  A levelező edzőképzésen biztosan akkor IS hiányzott mikor dobóedzésekről tanultak a többiek!!Megint hol volt a három HÚZÓEMBER?? A játékosok önbizalomhiányban szenvednek,állandóan félnek,Technikailag azt sem tudják amit eddig az előző években tudtak.Vasszigort nekik!!”
 • 5. marpalos 2008. december 19. 11:57
  „Nagyon sajnálom a játékos lányokat, megérdemelték volna a továbbjutást.
  De elgondolkodtató, hogy vajon miért nem bírják a végét (Pécs, Görögök 2X)?
  Vajon az edző mennyiben érzi magát felelősnek a történtekért, vagy csak a játékosokra hárítja a problémát?
  Hogy lehet az, hogy pl Szakács Ildi a szezon kezdetén sorozatban jól játszott, most meg hát nem igazán. Szerintem jobb lenne a játékosok önbizalmát növelni, mert az kell egy kiélezett végjátékban, hogy merjenek vállalkozni.
  Orsi! Ne úgy legyél edző, hogy csak a vasszigort ismered, egy nő kifinomult lélekkel, "simogatással", biztatással nemcsak a férfiaknál, de nőknél is nagyobb sikert arat!”
 • 4. Vitéz 2008. december 19. 11:32
  „SAJNÁLOM A LÁNYOKAT, DE TUDOMÁSUL KELL VENNI, HOGY EGY RUTINTALAN EDZŐVEL VAN DOLGUNK. A MÁSIK NAGYON NAGY BAJ, HOGY EGY SZÉLHÁMOS "MESTERTANÁR" OKOSKODIK A HÁTTÉRBEN, AKINEK EL KELLENE DÖNTENIE, HOGY A NŐI KOSÁRLABDÁÉRT DOLGOZIK SZEGEDEN, VAGY A SZAKMÁJÁT GYAKOROLJA KÖVETKEZETESEN. TUDNIILLIK SEMMILYEN ERKÖLCSI ALAPJA NINCS, HOGY LEENDŐ PEDAGÓGUSOKAT TANÍTSON ÉS VIZSGÁZTASSON, AMIKOR RENDSZERESEN ELKÉSIK AZ ÓRÁIRÓL, FELÜLETESEN DOLGOZIK ÉS UTÁNA A VIZSGÁN KIRUGJA A TANÍTVÁNYAIT. EGY SEGGEL KÉT LOVAT NEM LEHET MEGÜLNI, EZ ERKÖLCSTELEN DOLOG.”
 • 3. Tisza 2008. december 19. 09:57
  „Szegediként mondom, jobb lett volna nyerni.
  Ám 300 néző Görögországban, 300 néző itthon...
  Persze ez nemzetközi szint, tehát kiemelt támogatásra érdemes...”
 • 2. focibarát 2008. december 18. 19:54
  „Őszintén sajnálom lányok-HAJRÁ SZEGEDI FOCI”
 • 1. ultra 2008. december 18. 17:42
  „Mennyi néző várható?
  Lesz még jegy?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép-Szeged: Elátkozott negyedik negyed

Nem jutott be a legjobb 16 közé az Európa-kupában a Szeviép női kosárlabdacsapata. A szegediek a… Tovább olvasom