Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Szeviép-Szeged-Szpartak 58-77

Remek meccset játszva, a harmadik negyedet megnyerve szenvedett vereséget a Szeviép-Szeged a Szpartak Moszkva ellen az Euroligában.

Szeviép-Szeged–Szpartak Moszkva (orosz) 58–77 (15–25, 13–14, 23–22, 7–16)
Női kosárlabda Euroliga, D csoport. Újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Grigorasz (román), Garaba (szlovák), Juras (szerb).
Szeviép: Ciglar 8/6, FÜRÉSZ 16/6, Horváth Zs. 2, ZSERZSERUNOVA 15/6, SIPAVICIUTE 15. Csere: Russai, Lengyel 2. Vezetőedző: Bencze Tamás.
Szpartak: Bird 7/3, TAURASI 22/12, Jekabsone-Zogota 7/3, FOWLES 11, McCarville 4. Csere: Karpunyina 2, Oszipova 4, Miller 9/9, KORSZTYIN 9, Petrovics 2. Vezetőedző: Pokey Chatman.

Bencze Tamás: - Három hiányzónk nélkül a találkozó a vártnál is nehezebb volt, ám az eredményt tekintve azt hiszem, tisztesen helytálltunk a világ legjobbjai ellen. A folytatásban mindent megteszünk azért, hogy kiharcoljuk a továbbjutást, amely azért a többi csapat eredményein is múlik.
Pokey Chatman: A Szeviép támadásban és védekezésben is meg tudta nehezíteni a dolgunkat, ám győzelmünk nem forgott veszélyben. A továbbiakban is igyekszünk megfelelni az elvárásoknak.

IV. negyed (58-77)

10. perc: Korsztyin kosarával alakul ki a végeredmény 58-77.

9. perc: Zserzserunova kosarára Miller felel 58-75.

8. perc: Fürész Emő tempója jó 54-70. Megint ő, lemásolja előző kosarát 56-72.

7. perc: a Pick Szeged játékosai is drukkolnak a Szeviépnek, Herbert, Vadkerti és Liszkai nézi a meccset a pálya széléről.

6. perc: kicsit leállt a szegedi pontgyártás.

Szeviép-Szeged-Szpartak 58-77. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)5. perc: remek szegedi védekezés, dobásig sem jut a Szpartak.

4. perc: Fowles veri meg Sipaviciutét 52-68.

3. perc: Zserzserunova az egyik büntetőt dobja be, Jekabsone-Zogota hármassal felel 52-66.

2. perc: egyelőre nincs kosár a negyedben.

1. perc: a nagyok is hibáznak: egymás után három orosz tripla marad ki.

A Moszkva eddigi három meccsét megnyerte idegenben, a Fenerbahcét 14, a Gdyniát 7, a Brnót 17 ponttal verte.

III. negyed (51-61)

10. perc: Zserzserunova ellen fújnak vitatható személyit a sporik, a támadásból taurasi talál be 48-58. Zserzserunova válaszol szintén a vonalon kívülről 51-58. Mégis Taurasié az utolsó szó 51-61.  A Szeviép nyeri a negyedet!
 

Sipaviciute eredményesen játszik.

Sipaviciute eredményesen játszik.
Fotó: Schmidt Andrea


9. perc: Fürész két kísérletéből egy megy be 48-55. Csak hét ponttal vezet a világ legjobb csapata Szegeden!!! Pedig Chatman nem pihenteti a sztárokat, Taurasi és Bird is csak másodpercekre ül a padr.

8. perc: amikor nagyon kell, Taurasi megvillan, hámasával 46-55.

7. perc: potyognak a szegedi kosarak, előbb Lengyel, majd Zserzserunova eredményes 46-52.

6. perc: Fürész csúszik el, Korsztyin használja ki 42-52.

5. perc: Oszipova lopja le Sipaviciute kezéről a labdát, viszont Zserzserunova hármasa ellen tehetetlenek 42-50.

4. perc: Zserzserunova és Sipaviciute kosara után kisebb bajban a címvédő, Chatman kér időt 39-46.

3. perc: az "oroszoknál" négy amerikai és egy lett a pályán. Ez nem zavarja Fürész, aki értékesít egy hármast 35-46.

2. perc: betegsége után Lengyel Dalma jön Ciglar helyett. Alitván újabb duplájára McCarville felel 32-46.

1. perc: most már Sipaviciute a mezőny legjbbja 11 ponttal 30-41.

Remekül tartja magát a Szeviép a világ legjobbjai ellen, a szünetben mindössze 11 pont a hazaiak hátránya. A Moszkva remekül, más sebességi fokozatban védekezik, amely olykor sok gondot okoz Fürészéknek. Az első félidőben Sipaviciute és Taurasi egyaránt 9 ponttal a legeredményesebb.

II. negyed (28-39)

10. perc: kár érte: egymás után két ziccer marad ki.

9. perc: Fowles bár csak négy pontnál jár, remekül védekezik a palánk alatt. Fürész megkapja harmadik személyijét.

Ciglar mellett olykor csak erőlködött Miller.
Ciglar mellett olykor csak erőlködött Miller.
Fotó: Schmidt Andrea


8. perc: Fürész büntetői jók, középtávolija nem 26-39. Sipavicute újabb kétpontosával 28-39.

7. perc: Sipaviciute hetedik pontját szerzi 24-35. Taurasi tesz vissza egy lecsorgót 24-37.

6. perc: Fowles ziccere is beszédül, újabb szegedi időkérés 22-35.

5. perc: Taurasi triplája a "Kígyó térről" is halálpontos 22-33.

4. perc: Bird ad nagy labdát Petrovicsnak 22-30.

3. perc: Ciglar is eredményes, egyre hangosabb a közönség. Nincs szégyenkeznivalója a Szegednek 22-28.

2. perc: Bencze Tamás cseppet sem elégedett, Sipaviciute helyett Fürészt küldi be. Jó csere volt, Emő bevág egy triplát 20-25.

1. perc: félelmetesen védekezik a Moszkva, egy bedobást sem egyszerű elvégezni mellettük. Horváth Zsuzsa azért begyötör egy kosarat 17-25.

Világbajnok a pályán: a szünetben Kanyó Kinga, a Hód Fitness SE vb-első fitnesszezője szórakoztatja a publikumot.

I. negyed (15-25)

10. perc: Ez igen! Zserzserunova kosara is jó 15-24.

9. perc: Sipaviciute blokkolja Birdöt, Miller Ciglar kezéből üti ki a labdát. Közben Fürész büntetőivel 13-21.

8. perc: Sipaviciute hzza a tőle elvárt pontokat, kosara és büntetője is hibátlan 11-19. Nem hiába emelték ki az Euroliga All Star-szavazásán.

7. perc: Karpunyina, Oszipova és Miller a pályán, előbbi kosárral kezd 8-16. Bencze Tamás időt kér. Horváth Zsuzsa helyett Russai a pályán.

6. perc: újabb szegedi tripla jó, Ciglar eredményes 8-10.

5. perc: Taurasi első pontjait büntetőből szerzi 5-10.

4. perc: a litván Sipaviciutét csak szabálytalanul tudják megállítani. Az ő büntetőivel 5-6.

3. perc: Jekabsone-Zogota pontjaival 3-6.

1. perc: a Szpartaké a feldobás, Fowleszé az első kosár. Sipavicute válaszol egy hármassal. Talán az első triplája Szegeden 3-2.

17.55: zajlik a bemutatás: jó előjel, hogy Zserzserunova fekete zokniban készül a meccsre - a legutóbbi két lkalommal győztes meccsen viselte a sötét ruhadarabot.

17.45: a fogadóirodáknál sincs nagy kétség a végeredmény felől: a bwinen 11-szeres pénzt fizet a hazai győzelem, míg 1,01 a vendégsiker szorzója.

Fowles az első meccsen Sipaviciute fölé nőtt.
Fowles az első meccsen Sipaviciute fölé nőtt.

17.40: nem kérdés, a Szeviép edzői stábja eleganciában felveszi a versenyt a vendégekkel, mindkét szakmai stáb egyenöltönyben várja az összecsapást.

17.30: közben szépen gyülekeznek a nézők a lelátón, a sztárcsapat érkezése láthatóan megmozgatta a szegedi kosárbarátokat.

17.25: a Szpartak jött ki hamrabb melegíteni, közülük is a leggyorsabbak között volt Bird és Taurasi. Jó hír, hogy a Szeviépben a jelek szerint vállalja a játékot Lengyel Dalma és Laczi Edit, ám Németh Bernadett és Vincze Viktória nem öltözött át az összecsapásra.

Korábban
Teljes csapattal is nehéz lenne, hát még megfogyatkozva: a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatából hárman szinte biztosan kihagyják a szerdai, Szpartak Moszkva elleni meccset.

– Németh Bernadett, Lengyel Dalma és Vincze Viktória küzd betegséggel – árulta el Bencze Tamás, a csapat vezetőedzője. – Előbbi kettő már a szombati foglalkozásról is hiányzott, míg Vincze vasárnap jelezte, nincs minden rendben. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a hétfői edzésről Laczi Edit ment el orvoshoz, és litván centerünkön, Vaida Sipaviciutén is látni, hogy nem százszázalékos, kijelenthetjük, nem a legjobb előjelekkel készülünk – tette hozzá.

A sok hiányzó miatt csak szűkebb létszámmal edzhet a Szeviép-Szeged. Fotó: Segesvári Csaba
A sok hiányzó miatt csak szűkebb létszámmal edzhet a Szeviép-Szeged.
Fotó: Segesvári Csaba

A világ legjobbjai ellen a komplett csapattal is csak a tisztes helytállás lehetett a cél, ám a hiányzók nélkül még ez a terv is távolinak tűnhet. – Hasonló gondjaink lehetnek, mint Moszkvában: a 94–51-es meccsen Fürész távolléte miatt Németh tudott kevesebbet pihenni, míg most fordítva lesz, tehát Emőnek kell több időt a pályán töltenie. Azért nem adjuk fel, védekezésben például gyakoroltuk azokat az elemeket, amelyek kint nem mentek igazán – mondta az edző.

Világsztárok – ingyen

Továbbra is van lehetőség iskolás és gyermekcsoportok számára felnőtt kísérettel ingyenesen megtekinteni a Szeviép Euroliga-meccseit. A Szpartak elleni találkozóra a korábbiakhoz hasonlóan a kosarsport@szeviep.hu e-mail címen lehet regisztrálni, majd a mérkőzés előtt a kapott visszaigazolást a jegyellenőrzésnél bemutatni.

A hiányzók távollétében valószínűleg a Ciglar, Laczi, Fürész, Zserzserunova, Sipaviciute ötös kezd szerdán 18 órától az újszegedi sportcsarnokban, ha pedig Laczi sem tudja vállalni a játékot, helyén Horváth Zsuzsa kaphat fontosabb szerepet.

– Minden meccsre ugyanúgy készülök: akármennyi lehetőséget kapok, igyekszem azt kihasználni. Bár nincsenek győzelmi esélyeink, jó meccset szeretnénk játszani. Hiába kapunk ki 20 vagy 30 ponttal, ha megvalósítjuk azt, amit az edzőnk elvár tőlünk, elégedetten jöhetünk majd le a pályáról – mondta a válogatott Horváth.

A Szeviép számára egyáltalán nem mindegy, mennyivel kap ki orosz ellenfelétől, ha az utolsó két fordulóban ugyanis a továbbjutást jelentő negyedik helyért harcoló Szeged és a Gdynia is nyer meccset, akkor a két csapat között az összesített pontkülönbség számít (a jelenlegi hármas holtverseny esetén, a francia Tarbes-ot is beleszámítva, a minitabellán a Szeviép áll jobban): ez a lengyeleknek nyolc meccs után –41, a Szeviépnek hét találkozón –49.

Minden sztár eljön

Nem veszi félvállról a szegedi mérkőzést a Szpartak, mivel ma délután az összes sztár Szegedre érkezik. A 10.30-kor Budapesten landoló repülőgépen ott ül majd Taurasi, Fowles, Bird, Jekabsone-Zogota és McCarville is – hogy csak a legnagyobbakat említsük. A Dóm Hotelhez fél kettő körül megérkező küldöttség egyébként a novemberihez képest jóval kevesebb előzetes igényt jelzett a Szeviép felé. A moszkvaiak kettőt edzenek Szegeden, ma este fél 8-tól, holnap, a meccs napján pedig reggel 9-kor vezényel foglalkozást Pokey Chatman.

A D csoport állása

1. Szpartak 7 7 0 620 – 446 14
2. Brno 8 5 3 587 – 585 13
3. Fenerbahce 8 5 3 582 – 601 13
4. Gdynia 8 2 6 544 – 585 10
5. Tarbes 8 2 6 552 – 619 10
6. Szeviép 7 2 5 465 – 514 9

Olvasóink írták

 • 3. Pip 2010. január 06. 21:57
  „Ezen már én is gondolkoztam. Nem értem... Pécs , Sopron régóta ott vannak, de most odaért Szeviép is, mégis meg sem említik őket az euroliga közvetítésekkor.”
 • 2. insideman 2010. január 06. 21:04
  „igazad van... nincs rendben... a pécs,sopron és győr miért élvez elsőbbséget? kivánom h a szeged jusson tovább....”
 • 1. Yossarian 2010. január 06. 18:12
  „vajon miért van az, hogy a Szeviép-Szeged a világ egyik legjobb női kosárlabda csapatát fogadja, és ezt egyetlen sportcsatorna sem tertja érdemesnek arra, hogy közvetítse?
  a sport1-en NBA, a sport2-őn a rendkívül érdekfeszírő aranypillanatok, a sportklubon pedig barca TV.
  valami nincs itt rendben. nagyon nincs.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vamos, Zsiga!

Zsiga Máté (képünkön), a Szegedi VTK utánpótlás-válogatott teniszezője Közép- és Dél-Amerikai túrára… Tovább olvasom