Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Szeviép-Szeged: az ezüstérem újabb erőt kell, hogy adjon

A második helyet szerezte meg a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata a Sopronban megrendezett Magyar Kupa-döntőben. A Tisza-parti gárda a fináléban 76–70-re kapott ki a Soprontól.
Percekig csak ültek a Szeviép- Szeged női kosárlabdacsapatának játékosai a 76–70-re elveszített Magyar Kupa-döntő után. Miközben a házigazda Sopron együttese örömtáncot járt a kezdőkörben, addig a szegediek szótlanul ücsörögtek a kispadon. Kajdacsi Judit megkönnyezte az elveszített finálét, a többieknek is könnyes volt a szeme. Szomorúak voltak. Pedig a félidőben még mindenki arról beszélt, nem is emlékszik, hogy ilyen sima döntőt mikor látott utoljára. És ekkor jött a Szeged.

Olyan második húsz percet produkált, amitől bizony az MKB Arénát megtöltő nézők szíve is hevesebben kezdett el dobogni. Jött, ment előre a Szeviép, egyre közelebb került a Sopron. Pedig a félidőben húsz volt közte. A hajrában pedig már csak öt volt a különbség. A sok nagy csatát megélt hazai publikum is tátott szájjal figyelte a Peresztegi-tanítványok játékát.

Csak pozitívan

Furcsa érzés Sopronban lenni. A város szép. Gazdag, Ausztria közelsége érződik. Nem vitás: jobban élnek az emberek, mint Szeged környékén. Nekünk Szerbia, és Románia jutott.
De a lelkük még sem boldog a helyieknek. Mogorvák, barátságtalanok, sok pozitív megnyilvánulást nem lehet rajtuk észrevenni. Még azon a döntőn sem, amelyen már a második negyed közepén elhúztak húsz ponttal. Jóformán megnyerték a meccset. Már ekkor. Minden hiba után szapulták a játékosokat, ha véletlen kihagytak egy ziccert, akkor a széket verték mérgükben. Érdekes volt Székely edző is. Kajdacsi egyik kihagyott büntetője után az öklét rázta, 42–22-nél. Úgy látszik, a hűség városában a legszebb öröm a káröröm. A tudósító ilyenkor büszke arra, hogy milyen jó közönsége van a Picknek, a Szeviépnek, a Szeged Betonnak, és még a Ferroép tekéseinek is. Mert mi szegediek tudunk örtülni., pedig milyen sokszor voltunk már másodikok, vagy harmadikok. A Sopron pedig most nyert...

Min múlott a végső siker? Nem vitás: az első negyed döntőnek bizonyult. Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy ilyen szintű tétmeccset még nem játszott a Szeged. Ebben a kategóriában újoncnak számított. A soproni közönség pedig fantasztikus hangulatot teremtett, a bemutatáskor felrobbant a csarnok, bizony, ilyen drukkerhad előtt sem lépett még pályára a Szeviép.

Ez meg is látszott az első tíz percben mutatott produkción. A három hazai center, Matovics, Branzova, Cserny pedig megette a vendégek centereit. Kajdacsiék mindent megpróbáltak, de az európai klasszisok ellen esélyük sem volt. Az MKB pedig ezt a fölényét remekül kihasználta, türelmesen kijátszotta akcióit a végső ziccerig. No de erről a padlóról felállt a Szeged.
Olyan izgalmas lett a hajrá, hogy a Tisza-parti drukkerek is elkezdtek reménykedni. Csoda születik? Végül is ez az ezüstérem is az, hiszen a szegedi sportág történetében először került be kosárlabdacsapat az MK-döntőbe. Ne legyünk telhetetlenek, hiszen a Sopron jó pár évet várt erre a Magyar Kupa-aranyra. Székely Norbert együttese először lett első, méghozzá hazai pályán. Hat pont nem nagy különbség. Így ki lehet kapni.
Főként azért, mert a szegedi gárda megint megmutatta, hogy képes küzdeni, az utolsó pillanatig hajtani. Ha pedig elfáradnak a játékosok, akkor most egy feladatuk marad: elővenni az ezüstérmet, és a soproni négyes döntőre gondolni. Ebből meríthetnek erőt a felsőházas rájátszásra, amely már szombaton megkezdődik. A Zala Volán ellen, hazai pályán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zakatol a Loki

A labdarúgó Borsodi Liga 23. fordulójában a Debrecent üldözők azt remélték, hogy a Fehérvár… Tovább olvasom